:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HORSEMEN
HORSEMEN (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2010-12-01
FILM
Aidan Breslin is een echte workaholic. Zijn job als politie-inspecteur houdt hem continu bezig. De dood van zijn vrouw, overleden aan kanker, heeft daar geen verandering in gebracht en dat heeft zware gevolgen voor de relatie tussen Breslin en zijn twee kinderen. Zijn oudste zoon Alex zorgt als het ware alleen voor zijn jongere broertje Sean. Hoewel Alex zich sterk lijkt te houden, is het duidelijk dat hij lijdt onder de afwezigheid van zijn vader.
De thuissituatie van het gezin Breslin gaat er nog op achteruit wanneer Aidan wordt ingeschakeld in een nieuw moordonderzoek. Ergens in the middle of nowhere zijn menselijke tanden gevonden op een mooi schoteltje in het midden van een open ruimte. Op vier bomen in de onmiddellijke omgeving staat Come and See geschreven, een boodschap die nog meermaals zal terugkomen, want het wordt al snel duidelijk dat er een seriemoordenaar aan het werk is. De moorden – die allemaal op een gruwelijke manier in scène gezet zijn – volgen elkaar in een hoog tempo op. Wanneer de moordenares van het eerste slachtoffer aan Breslin de feiten bekent, lijkt de zaak opgelost, maar niets in minder waar. Aidan staat immers voor een nieuw probleem: er is niet één dader maar er zijn er meerdere. De daders baseren zich op de Bijbelse profetie van de vier ruiters van de Apocalyps. Breslin moet niet enkel proberen de verschillende ruiters te pakken te krijgen, hij moet dat ook doen voor er meer slachtoffers vallen. Terwijl de druk op de zaak blijft toenemen, ontdekt Aidan Breslin tot zijn eigen verbazing dat de zaak nauwer met hem verbonden is dan hij ooit voor mogelijk hield. Als de puzzelstukjes eindelijk in elkaar vallen, breekt bij Breslin paniek uit. Gaat hij er nog in slagen om de ruiters ervan te weerhouden hun werk te voltooien?

De naam van regisseur Jonas Åkerlund klonk ons niet meteen bekend in de oren en al bij al is dit niet zo verbazingwekkend. Åkerlund was de drummer van de Black Metal groep Bathory tijdens de jaren tachtig. Daarna ging hij zich meer toeleggen op het regiewerk, zij het dan voornamelijk voor tv-films en muziekvideo’s. Voor de cast schakelde Åkerlund Dennis Quaid (Aidan Breslin) en Ziyi Zhang (Kristin Spitz) in. De Chinese actrice Ziyi Zhang – die onder andere meespeelde in Crouching Tiger, Hidden Dragon en House Of Flying Daggers zet in Horsemen een uiterst gestoord, maar ook een sterk en geloofwaardig personage neer. Dennis Quaid brengt het er iets minder goed vanaf. Zijn vertolking blijft oppervlakkig. Het personage Aidan Breslin zal daardoor de kijker grotendeels koud laten. Horsemen is een film geworden van dertien in een dozijn. De verhaallijn is flinterdun en de ontknoping zie je van mijlenver aankomen. Er zijn wel een paar spannende momenten, maar die hebben dan meer te maken met de enscenering dan met het eigenlijke verhaal.

BEELD EN GELUID
Op het beeld en het geluid in Horsemen valt niets aan te merken. De contrasten zijn haarscherp en het geluid is perfect. Het is voornamelijk door de sterke geluidseffecten dat er nog een zekere spanning kan opgebouwd worden tijdens verschillende scènes.  Het is bijzonder jammer dat mooie kwaliteit niet aangevuld wordt met een sterker verhaal.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Horsemen is geen slechte film, maar voorts valt er niet veel over te zeggen. Buiten de hoge beeld- en geluidkwaliteit is er niets dat deze film onderscheidt van zoveel andere thrillers die beschikbaar zijn. Toch wel een gemiste kans.


coverStudio: Paradiso

Regie: Jonas Åkerlund
Met: Dennis Quaid, Ziyi Zhang, Lou Taylor Pucci, Clifton Collins Jr.

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8.5/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels DTS MA 5.1.
Frans DTS MA 5.1


Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij