:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FANBOYS
FANBOYS
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2010-12-15
FILM
The year is 1998 and it is a period of galactic civil war. Scratch that. There's no civil war. That would be crazy.
However, the past fifteen years have been a dark time for Star Wars fans.
But there is hope. A new Star Wars film is on the horizon. In 199 days, 3 hours, 33 minutes and 29 seconds the most anticipated movie of all time will be released.
In the remote state of Ohio, two best friends and lifelong Star Wars fans have drifted apart. Little do they know that on Halloween night, their paths will cross again...
Ever wonder why these words are flying? Maybe aliens in another galaxy will one day read this and think WTF?
sent from my iPhone.

Eric, Hutch, Windows, Zoe en Linus zijn al sinds hun kindertijd goede vrienden. Hun gedeelde passie voor Star Wars heeft hen jarenlang samengehouden. Toch is er na de middelbare school iets veranderd. Eric vond dat het tijd was om volwassen te worden en hij ging aan de slag als autoverkoper in de zaak van zijn vader. De anderen daarentegen zijn blijven steken in hun jeugd en hebben bijgevolg nog niet al te veel bereikt in hun leven. Hierdoor is er een kloof ontstaan tussen de vrienden. Maar dan ontdekt Eric dat Linus, met wie zijn vriendschap verwaterd is, ongeneeslijk ziek is. Het is zelfs zo erg met Linus gesteld dat de dokters verwachten dat hij de release van de nieuwe Star Wars-film, The Phantom Menace, niet zal halen. Omwille van Linus en om de barsten in hun vriendschap te herstellen, besluiten de fanboys een gestoord plan dat ze al sinds de lagere school hebben tot uitvoering te brengen. Ze gaan de USA doorkruisen en de ranch van George Lucas binnendringen om daar de rough cut – de eerste versie – van The Phantom Menace te bemachtigen.Hun roadtrip – in een wrak van een busje dat overigens wel helemaal ingericht is volgens het thema van Star Wars – verloopt echter niet altijd vlekkeloos. Confrontaties met Trekkies (Star Trek-fans), autopech, een drugscontrole en een nachtje gevangenis zijn maar enkele van de obstakels die ze op hun weg tegenkomen. Maar de jongens zouden geen echte fanboys zijn als ze zich hierdoor zouden laten afschrikken. Dus zetten ze, ondanks alle tegenslagen, alles in het werk om alsnog hun doel te bereiken.
De relatief onbekende regisseur Kyle Newman heeft voor de film Fanboys gekozen voor een groep van wederom vrij onbekende acteurs. Het feit dat er tussen de leden van de cast geen bekende gezichten zitten, draagt wel bij tot de charme van de film. Hierdoor wordt het verhaal van een groepje fanboys een stuk geloofwaardiger. Hoewel Fanboys meer is dan een komische prent over de liefde voor Star Wars – meer nog gaat het immers over vriendschap – blijft het allemaal heel oppervlakkig. De personages worden vrij karikaturaal voorgesteld en hoewel er wel wat mogelijkheden waren, worden deze personages nergens in de film meer uitgediept.

BEELD EN GELUID
Op dit vlak valt er niet zoveel te zeggen over Fanboys. Het beeld en het geluid zijn zeker niet slecht, er zijn geen fouten of gebreken, maar daar blijft het dan wel bij. Hoewel het geluid een 5.1 surround zou moeten zijn, valt dit eigenlijk niet op. Het had bijna net zo goed gewoon stereogeluid kunnen zijn.EXTRA'S

Als extra wordt enkel de trailer van Fanboys aangeboden. Een andere, veel minder leuke “extra” betreft het hoofdmenu dat even bevriest als je het set up-menu wil selecteren. Hierdoor is het dus onmogelijk om bij de set up te geraken, wat toch wel vrij vervelend is.

CONCLUSIE
Fanboys is geen slechte film. Er komen best wel grappige scènes in voor. Uiteraard moet de film het grotendeels hebben van de verwijzingen naar het scifi-wereldje van Star Wars en Star Trek. Voor diegenen onder ons die al schreeuwend weglopen bij de gedachte aan deze films, is Fanboys niet meteen een aanrader. Voor de echte fanboys en fangirls zal er ongetwijfeld nog meer in de film zitten dan wat we nu opmerkten. Maar voor de meesten zal Fanboys voornamelijk een ontspannend avondje film opleveren.
cover
Studio: Paradiso

Regie: Kyle Newman
Met: Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel, Kristen Bell

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij