:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OPEN SEASON 3 (US-VERSIE)
OPEN SEASON 3 (US-VERSIE) (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2011-01-30
FILM
Boog de beer (Mike Epps) vindt dat de tijd rijp is om een tochtje te maken "onder echte mannen", maar hij vindt geen echte mannen die hem willen vergezellen. Vooral de weigering van zijn boezemvriend Elliot (Joel McHale), die tegenwoordig een klein beetje onder de sloef ligt bij zijn Giselle (Jane Krakowski) en die zijn handen vol heeft met het opvoeden van zijn kinderen, komt verkeerd aan. Boogs eenzame tocht voert hem naar een Russisch circus, waar de sprekend op hem lijkende beer Doug (Matthew J. Munn) en zijn sidekick, de lama Alistair (Dana Snyder), net plannen maken om de plaat te poetsen. Doug ziet in de komst van Boog de opportuniteit van zijn leven om er vandoor te gaan zonder dat zijn afwezigheid meteen opvalt. Als Boog ook nog oog heeft voor de vrouwtjesbeer Ursa (Gina Torres), met wie Doug samen een act heeft, heeft die veel zin om bij het circus te blijven, ook al schijnen de eigenaars plannen te maken om terug te keren naar Rusland. Jammer genoeg zijn Boogs circustalenten eerder aan de beperkte kant.
 

Open Season 3 is alweer het derde deel in de reeks direct-to-video-vervolgen van Open Season, een titel waarmee Sony Animation aansluiting zoekt bij de highdefinitiontrend, en toegegeven, het origineel op een groot scherm zal zeker kopers over de streep hebben getrokken. De originele film is overigens recent nog heruitgebracht in een 3D-versie in wat duidelijk een poging is om ook daar nog wat cash bijeen te graaien. De originele acteurs Martin Lawrence en Ashton Kutcher zijn definitief uit het plaatje verdwenen, maar het gros van de stemmencast van Open Season 2 is weer van de partij, zij het dat personages als die van Jane Krakowski of Billy Connolly geen wezenlijke bijdrage aan de film meer leveren. Er wordt niet zo veel ambitie aan de dag gelegd om de personages ook maar een beetje te laten evolueren, uit te diepen, of überhaupt een leuk avontuur te laten beleven, en de film die op een schamele 74 minuten wordt afgeraffeld begint en eindigt vrij abrupt. Net zoals de vorige twee delen, teert de film niet echt op platte humor en dat maakt het geheel tot een familievriendelijk tijdverdrijf. Van een aangename verrassing zoals het eerste deel is er echter al lang geen sprake meer, alhoewel de opening met het nummer Real Wild Child van Iggy Pop op meer liet hopen; het script is maar half uitgewerkt, de karakters zijn gewoon niet aaibaar meer en de enige goede grap, die waarin Boog een winkel leegplundert, is letterlijk uit het eerste deel gelicht. De enige reden waarom de film gemaakt schijnt te zijn, is omdat pakketjes met drie Blu-rays hoger geprijsd kunnen worden dan die met maar twee.

In tegenstelling tot de versie die we hier besproken hebben, is de Amerikaanse versie regiovrij én tenminste van Engelse ondertiteling voorzien. Ik vind dat dit de inhoud van de film substantieel verandert, aangezien het ditmaal wél mogelijk is om de Engels gesproken versie min of meer te verstaan, wat niet evident is door het gebruik van piepstemmetjes van acteurs die duidelijk helium inhaleren en daardoor nauwelijks beter beluisterbaar zijn dan Alvin and the Chipmunks die de soundtrack van een Teletubbie-film hebben ingesproken.
 

BEELD EN GELUID
Open Season 3 is mooi in beeld gebracht met nette animatie die nergens schromelijke gebreken vertoont, maar het is toch wel overduidelijk dat het kostenplaatje voor deze sequel beperkt moest blijven. Qua bewegende details in de achtergrond en de textuur scoort deze release minder dan zijn twee voorgangers. De Engelse DTS HD-track is maar een mager beestje met weinig ruimte voor effecten of een goed gebruik van de bassen. De muziek klinkt zelfs hier en daar wat afgetopt, waarbij de scherpere hoge tonen wegvallen.
 
 
EXTRA'S
De disk opent met enkele verplicht door te worstelen cross-promotionele trailers, met onder meer een schaamteloze plug waarin Boog en Elliott reclame maken voor een 3D-televisie van Sony, waarbij ze nét niet zeggen dat de concurrenten van Sony allemaal Untermenschen zijn. Wat het nut is om onder meer de trailers van Open Season 1 en 2 hier bij te voegen is me niet helemaal duidelijk, want indien u deze delen nog niet heeft, is het erg onwaarschijnlijk dat deze disk in uw winkelkarretje belandt. De extra's op deze disk zijn echter een joke. Wie niet zo gecharmeerd is door de film, kan in de Rabbit Splat Mode virtueel konijnen naar het scherm flikkeren. Wat daarvan het nut is, is extreem voor discussie vatbaar. Het spelletje "Boog's Cannon Blast Game" is even dom als het klinkt, en de enige extra van betekenis is een progression reel waarin de openingssequentie in verschillende fasen wordt opgebouwd. Deze prachtextra heeft maar liefst een speelduur van een volle minuut en - hola hola - vijf seconden. Dank u Sony voor zo'n gulle toegift! De Blu-rayrelease bevat nog een (regio 1)-dvd met hetzelfde erop.


CONCLUSIE
Als u deze titel in uw collectie wil hebben, dan moeten we u aanraden om de lokale versie te mijden als builenpest en zonder dralen de Amerikaanse versie in huis te halen. Gedelibereerd in tweede zit.coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: Cody Cameron
Met: Mike Epps, Joel McHale, Matthew J. Munn, Dana Snyder, Billy Connolly, Ciara Bravo, Charlie Bright, Cody Cameron, Crispin Glover, Jane Krakowski, Sean Mullen, Steve Schirripa, Matthew W. Taylor, Gina Torres

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
X

Genre:
Komedie

Versie:
U.S.A.

Jaar:
2010

Leeftijd:
PG

Speelduur:
75 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels Dolby DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby DTS-HD MA 5.1
Portugees DTS-HD MA 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Engels, Frans, Spaans, Engels CC
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Rabbit Splat Mode
• Spelletje "Boog's Cannon Blast Game"
• Progression reel


Andere recente releases van deze maatschappij