:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PARTY ANIMALS - SEIZOEN 1
PARTY ANIMALS - SEIZOEN 1
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-08-12
SERIE
In Westminster Palace (ook wel bekend als House of Parliament) aan de oever van de Theems proberen de verschillende Britse partijen het roer stevig in handen te houden. Niet alleen de grote kopstukken proberen de macht naar zich toe te trekken, ook een heel aantal jonge en grenzeloos ambitieuze partijmedewerkers werken aan hun weg naar de top. Ze zijn zo doordrongen van politiek dat zelfs in de pub over weinig anders gesproken wordt en intriges nooit veraf zijn. 


Bij Danny en Scott Foster is politiek er met de paplepel ingegeven. Hun vader zetelde in het parlement als afgevaardigde voor Labour en heeft zijn interesse in politiek doorgegeven aan zijn kinderen. Danny werkt als researcher voor Jo Porter, de Labour junior minister van Binnenlandse zaken die hij bewondert ondanks het feit dat ze het niet gemakkelijk heeft. Jo heeft namelijk wat privéproblemen: ze is weinig thuis en heeft amper tijd voor haar man en kind en dat begint zich stilaan te wreken. Maar ook op politiek vlak komt Jo onder vuur te liggen. Danny wil zich ten volle inzetten voor haar en de partij, maar de stagiaire Kirsty, op wie hij stiekem smoorverliefd is, zorgt wel voor de nodige afleiding.


Scott heeft ook voor Labour gewerkt, maar heeft de partij verlaten om als lobbyist aan de slag te gaan. Zijn vroegere contacten binnen Labour komen goed van pas, maar Scott moet dringend banden krijgen binnen de conservatieve partij. Hij slaagt erin een lunch te regelen met James Northcote, de shadow minister van Jo Porter. James stuurt echter zijn adviseur Ashika Chandiramani. Tussen haar en Scott klikt het meteen en Scott ziet een unieke kans om meer invloed te krijgen bij de Tories. Wat niemand weet is dat Ashika al maandenlang een affaire heeft met haar baas James. Die heeft het potentieel om het echt te maken in de politiek, maar met hun relatie zetten ze allebei heel wat op het spel. Bovendien heeft Ashika het moeilijk om heel de tijd in James' schaduw te staan en wil ze het op eigen kracht maken in het politieke landschap. In de politieke wereld kan het er hard aan toegaan en dat zullen de jonge party animals al gauw aan den lijve ondervinden. En als Danny een cruciale fout maakt, gaan de poppen pas echt aan het dansen.

Hoewel Party Animals geen slechte kritieken kreeg, haalde de serie toch geen hoge kijkcijfers en werd ze na het eerste seizoen al afgevoerd. Aan de acteerprestaties zal het alleszins niet gelegen hebben, want de cast levert mooi werk. We herkennen onder andere Matt Smith (Doctor Who) als Danny, Andy Buchan (Jane Eyre) als Scott, Shelley Conn (Mistresses) als Ashika en Raquel Cassidy (The Worst Week Of My Life) als Jo Porter. De serie komt wat traag op gang, zeker voor kijkers die niet meteen vertrouwd zijn met het Britse politieke landschap. Na een tweetal afleveringen wordt het wel duidelijk hoe de kaarten verdeeld zijn en word je als kijker meegesleept door de intriges.

AFLEVERINGEN
1. Aflevering 1
Labour junior minister Jo Porter werkt al een hele tijd aan een nieuwe aanpak van jeugddelinquentie. Haar plan krijgt heel wat scherpe kritiek, voornamelijk van haar Tory-tegenhanger James Northcote. James weet perfect de zwakke punten uit het beleid te halen. Het lijkt wel alsof hij op voorhand inzage gehad heeft in Jo's documenten. Dan blijkt dat Jo's loyale researcher Danny Foster er voor iets tussenzit. Danny heeft namelijk het rapport over het beleid omtrend jeugddelinquentie stomweg vergeten in het toilet van een lokale pub. Matt Baker en Ashika Chandiramani - adviseurs van James Northcote - hebben handig gebruik gemaakt van Danny's flater. Ze genieten dus met volle teugen van Jo's afgang in het debat. Toch heeft Ashika ook andere dingen aan haar hoofd. Haar affaire met James weegt op haar. Hij is immers getrouwd en als hun affaire uitkomt, zou dat het einde betekenen van hun politieke carrière. Ondertussen moet Danny's oudere broer en lobbyist Scott proberen contacten te leggen binnen de Tory-partij om een groot contract in de wacht te slepen voor zijn bedrijf. Dankzij Sophie Montgomery, een journaliste van de Tories en één van Scotts occasionele bedpartners, kan Scott een afspraak versieren met James Northcote. Maar die stuurt Ashika op pad. Scott ziet Ashika helemaal zitten en is van plan hun contact niet te laten verwateren.

2. Aflevering 2
Het wordt steeds duidelijker dat Scott en Ashika zich tot elkaar aangetrokken voelen. Dat schiet echter in het verkeerde keelgat bij Sophie Montgomery. Zij is jaloers en probeert Scott in een slecht daglicht te stellen bij Ashika. Het rommelt binnen de Tory-partij. James heeft meer dan genoeg van zijn baas George Morgan en hij geeft Ashika en Matt de opdracht bezwarende informatie over George te verzamelen.


3. Aflevering 3

Ashika krijgt een heel aantrekkelijk aanbod. Ze kan zich kandidaat stellen voor de verkiezingen in Longton South en de kans om parlementsvertegenwoordiger te worden kan ze maar moeilijk laten passeren.

4. Aflevering 4

Danny is al een tijdje verliefd op zijn collega Kirsty, maar er lijkt maar geen schot te komen in de zaak. Hij probeert haar te vergeten door een internetdate te regelen. In het begin lijkt het afspraakje vlot te verlopen, maar Danny blijft het moeilijk vinden Kirsty uit zijn hoofd te zetten. Jo's verjaardag komt eraan en Danny en Kirsty krijgen de opdracht een intiem feestje te organiseren. Alleen Jo's man en een paar vrienden zijn uitgenodigd. Kirsty ziet dat echter anders. Zij wil een groot feest organiseren zodat ze contacten kan leggen met Jo's politieke connecties. In eerste instantie is Danny niet gewonnen voor het idee, maar uiteindelijk laat hij zich door Kirsty overtuigen. Het feestje loopt echter niet zoals gepland en uiteindelijk is het Danny die de brokken moet lijmen. Kirsty maakt ondertussen kennis met Danny's broer. Scott krijgt een nieuwe opdracht. Hij moet vermijden dat de schatrijke Rus, Peter Zaslavsky, uitgewezen wordt. Dat blijkt al gauw geen gewone opdracht te zijn en Scott wil koste wat het kost van zijn cliënt af.

5. Aflevering 5
Een moord in een jeugdgevangenis zorgt voor heel wat heisa. De pers wil een verklaring van Jo Porter, maar zij is aanvankelijk nergens te bespeuren. Uiteindelijk duikt ze op met een gigantische kater. Haar verjaardagsfeestje heeft duidelijk gevolgen gehad. Bovendien laat Jo vallen dat ze Kirsty en Scott samen van haar feestje heeft zien vertrekken. Danny vermoedt terecht het ergste, maar Scott en Kirsty hebben beslist niets over hun nacht samen te zeggen. Tijdens een bal van de Tory-partij maakt Ashika kennis met James' vrouw en zijn schoonvader. Deze laatste laat duidelijk verstaan dat hij van de affaire afweet. Ashika vertrekt al vroeg naar huis en deelt een taxi met George Morgan. Wanneer Morgan zijn Blackberry in de taxi vergeet, krijgt Ashika een uitgelezen kans om heel wat informatie over hem te weten te komen.


6. Aflevering 6

Kirsty krijgt een boeket met een briefje vol bedreigingen. Danny maakt zich zorgen over Kirsty, maar ook meer en meer over Jo. Zij heeft heel wat problemen thuis en zoekt haar toevlucht in drank. Ashika is kandidaat om parlementsvertegenwoordiger te worden in Longton South en aanvankelijk loopt haar campagne goed. Haar Labour-tegenstander lijkt veel minder sterk in zijn schoenen te staan. Toch merkt Ashika al snel dat haar campagne niet helemaal over rozen zal gaan en dat ze moeilijke beslissingen zal moeten nemen. Eén daarvan is een punt te zetten achter haar affaire met James. Scott krijgt ondertussen de opdracht de Labour-kandidaat in Longton South te helpen. Hoewel hij nog altijd gevoelens heeft voor Ashika, voelt hij zich verplicht de tegenkandidaat te helpen en er zo voor te zorgen dat zijn vaders oude district in handen van Labour blijft.


7. Aflevering 7

Met Jo gaat het van kwaad naar erger. Danny probeert haar op het rechte spoor te houden, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In Longton South wordt de strijd tussen Labour en de conservatieven steeds heviger en beide partijen spelen smerige spelletjes om stemmen te winnen. Ondanks het feit dat Ashika en Scott nu tegenstanders zijn, blijven ze zich aangetrokken voelen tot elkaar. Maar James is Ashika ook nog niet vergeten en wil zelfs met haar trouwen. Zij weigert en de twee gaan als vrienden uit elkaar. Nu het allemaal wat achter de rug lijkt te zijn, worden ze minder voorzichtig en James en Ashika omhelzen elkaar op straat. Ze weten uiteraard niet dat hun omhelzing gefotografeerd wordt. Danny krijgt een aanbod om voor een ander parlementslid te werken nu Jo in slechte papieren zit. Hij wil haar echter niet in de steek laten. Kirsty daarentegen is minder loyaal.


8. Aflevering 8

Nog één week te gaan tot de verkiezing in Longton South. De spanning is te snijden en iedereen gaat tot het uiterste. Ook voor Jo Porter zal het erop aankomen. Zij staat op het punt haar job te verliezen.

BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit in Party Animals is degelijk, niet opvallend goed, maar zeker ook niet slecht. Er zitten geen fouten in het beeld, er is niet noemenswaardig veel ruis en de dialogen zijn duidelijk. Voor een tv-serie op dvd is dit goed genoeg.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE

Party Animals is een serie die je even de tijd moet geven. In het begin is het allemaal nogal ingewikkeld en het verhaal komt wat traag op gang. Dat zullen ook heel wat Britse kijkers gedacht hebben en eigenlijk is datt best wel jammer, want na een tweetal afleveringen komt deze serie echt wel goed op gang en weten de verschillende verhaallijnen te boeien.


cover
Studio: Just Entertainment

Regie: Brian Grant, Niall MacCormick en Julian Holmes
Met: Andy Buchan, Patrick Baladi, Shelley Conn, Raquel Cassidy, Colin Salmon, Matt Smith en Andrea Riseborough

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
400 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717344737760


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij