:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAN FROM NOWHERE, THE
MAN FROM NOWHERE, THE
Bespreking door: Olivier - Geplaatst op: 2011-09-08
FILM
Getekend door zijn gewelddadige, traumatische verleden, leeft ex-geheimagent Tae-shik een leven in afzondering. Zijn enige contact met de buitenwereld is So-mi, een jong schoolmeisje dat bij haar drugsverslaafde moeder woont. Na de foute afloop van een drugsdeal valt de weerloze So-mi ten prooi aan de meedogenloze criminele onderwereld van Zuid-Korea. Wanneer Tae-shik de jacht opent op de maffialeden die zijn enige vriendin gevangen houden, dringt het al snel tot hen door dat The Man From Nowhere een niet te onderschatten tegenstander is...

 
Dit is de eenvoudige maar veelbelovende premisse van alweer een uiterst succesvolle revenge thriller uit Zuid-Korea. Ondanks het feit dat het niet bepaald een grote productie betreft haalde de film in zijn thuisland de grootste recetteooit binnen wat best wel een huzarenstukje mag worden genoemd gezien de hoge frequentie van kwaliteitsfilms die de laatste jaren in Zuid-Korea zijn uitgebracht. Naast Zuid-Korea draaide de film enkel in Hong Kong, Singapore en Japan gedurende langere tijd in de bioscoopzalen. In Canada, de Verenigde Staten en Frankrijk was de film een enkele keer te zien op filmfestivals. De rest van de wereld kan dit pareltje enkel via dvd of Blu-ray ontdekken. De film werd tamelijk veel gehyped op verschillende internationale filmforums en dat is naar ons insziens dan ook volkomen terecht.
 
 
 
De film pretendeert nergens om vernieuwend te zijn en de verhaallijn - die het meest doet denken aan Léon - is ook niet bijster origineel. We worden echter zeer positief verrast met een adrenalinestoot van een actiefilm die verhaaltechnisch goed in elkaar zit, een prachtige visuele stijl heeft en een geslaagde soundtrack door onze speakers doet weerklinken. De chemistry tussen protagonist Tae-shik en het jonge meisje So-mi is ook permanent voelbaar en moet niet onderdoen voor het intense samenspel tussen Jean Reno en Natalie Portman in eerdergenoemde film. Het geweld is zeer grafisch, maar voelt desondanks nergens sensationeel of over-the-top aan. De emotionele scènes weten op subtiele wijze de juiste gevoelige snaar te raken. De scène waarin Tae-shik ontsnapt via een venster, heeft één van de meest geweldige tracking shots die we ooit in een actiefilm mochten aanschouwen.

BEELD EN GELUID
De grauwe, donkere look van de film komt uitstekend tot zijn recht in de anamorfe 2.35:1-beeldpresentatie. Door middel van de overheersend diepe zwartwaarden krijgen we ook een indrukwekkende scherpte en dimensionaliteit gepresenteerd. Klein nadeeltje is dat de beelden zo scherp zijn dat ze soms een beetje digitaal dreigen aan te voelen. Dit is ondermeer het geval in sommige close-ups van gezichten zoals die van het kleine meisje So-mi (te zien in het screenshot hieronder). Afgezien daarvan kunnen we echter van een erg goede beeldtransfer spreken.
 

Het Koreaanse Dolby Digital 5.1-geluidsspoor wint het uiteraard van de Dolby Digital 2.0-audiotrack en ook op dit vlak hebben we alle reden tot algemene tevredenheid. Dialogen worden zeer duidelijk weergegeven en de mes- en pistoolgevechten worden krachtig ondersteund door een rijkelijke geluidsmix. Ook op het vlak van geluid moet deze uitgave niet onderdoen voor menige Blu-raytransfer.
 
EXTRA'S
De hoofdfilm wordt voorafgegaan door de bioscooptrailers van drie andere recente releases van dezelfde filmmaatschappij, namelijk Norwegian Ninja, 5150 Rues Des Ormes en Fair Game. Voorts vallen er helaas geen extra's te bespeuren op het schijfje.


CONCLUSIE
The Man From Nowhere voelt aan als een kruisbestuiving tussen Taken, Léon en Man On Fire. Wat we te zien krijgen is een spannende, hondsbrutale en tevens ontroerende wraakthriller. Het simplistische plot wordt ruimschoots gecompenseerd door de stilistisch hoogstaande actiescènes en de energieke soundtrack. Zijn vertolking als charismatische badass in deze film katapulteerde acteur Bin Won in zijn thuisland Zuid-Korea onmiddellijk naar de hoogste regionen qua populariteit. Hij is zonder twijfel één van de meest beloftevolle jonge acteurs van zijn generatie die ook al schitterde in The Brotherhood of War en Mother. Ondanks het totale gebrek van extra's blijft dit schijfje toch een flinke aanrader voor de genreliefhebbers. Aan al wie van deze actieprent genoten heeft kunnen we ook The Chaser, Memories Of Murder en A Bittersweet Life (nog drie titels uit Zuid-Korea) warm aanbevelen!cover
Studio: Enter One

Regie: Lee Jeong-beom
Met: Bin Won, Kim Sae-ron, Kim Hyo-seo

Film:
8,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
U.K.

Jaar:
2010

Leeftijd:
18

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
DS-DL

Barcode:
5030305514938


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Korean Dolby Digital 5.1
Korean Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij