:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PEANUTS - A CHARLIE BROWN VALENTINE
PEANUTS - A CHARLIE BROWN VALENTINE
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2012-02-03
SERIE
Alweer een compilatie met twee afleveringen uit het rijke Peanuts-archief vinden we terug in Duitsland; ditmaal is het centrale thema Valentijn. Verzamelaars van het Charles Schulz-oeuvre wordt het nog steeds niet makkelijk gemaakt door de vele, versnipperde releases waarin geen enkele logica zit, nog niet met een microscoop, en ook de verschillende deelgebieden van regio 2 blijven op een rare en ongecontroleerde manier bediend. Liefhebbers van Peanuts vinden nog altijd het best hun gading in Duitsland, zoals deze release alweer bewijst. Deze release heeft dan bijvoorbeeld weer géén Nederlandse ondertitels in tegenstelling tot Snoopy's Reunion.

AFLEVERINGEN
A Charlie Brown Valentine (2002)
Dit filmpje is wellicht minder samenhangend qua verhaal dan de meeste Peanuts-tekenfilmjes. Feitelijk is het een collectie dagstripjes die tot één tekenfilm zijn gebundeld waarin een paar rode draden zoals Charlies (Wesley Singerman) eeuwige verliefdheid op het onbenoemde meisje met het rode haar centraal staat, alsook Lucy (Lauren Schaffel) die keer op keer bot vangt wanneer ze de charmes van Schroeder (Chrystopher Ryan Johnson) voor zich tracht te winnen en uiteraard Linus (Corey Padnos) die de versierpogingen van Sally (Nicolette Little) met de botte bijl ("I'M NOT YOUR SWEET BABBOO!") de kop inslaat. Tot overmaat van ramp draait Charlie het verkeerde telefoonnummer wanneer hij eindelijk zijn moed bij elkaar geschraapt heeft om zijn geliefde uit te vragen naar het valentijnsbal en hij nodigt ongewild Peppermint Patty (Emily Lalande) én de onvermijdelijke meeloper Marcie (Jessica D. Stone) uit. Conclusie? Once a loser, always a loser.

        
 
Someday You'll Find Her, Charlie Brown (1981)
Charlie Brown (Grant Wehr) ziet op tv tijdens een sportwedstrijd op de jumbotron het meisje van zijn leven. Natuurlijk heeft hij geen flauw idee wie ze is én is hij veel te verlegen om bij de ticketreservatie om inlichtingen te vragen. Dankzij het doorgedreven speurwerk van Linus (Rocky Reilly) heeft hij toch een spoor dat hij kan volgen, alhoewel zijn eerste twee pogingen op een sisser uitdraaien. Wanneer hij het meisje, Mary Jo (Jennifer Gaffin), eindelijk gevonden heeft, heeft Linus echter nog een onprettige verrassing voor Charlie achter de hand.

         

BEELD EN GELUID
De eerste aflevering dateert uit 2002, de tweede uit de jaren 80. Beide filmpjes zijn vrij van grove fouten en zien er redelijk aangenaam uit; de oudere aflevering is bovendien raar genoeg iéts fijner geanimeerd, wat waarschijnlijk te maken heeft met het beschikbare budget. Wat er in oude Peanuts-filmpjes al eens mis durft gaan is de stabiliteit van de kleuren, maar op deze disk is dat niet echt te zien. De geluidskwaliteit is zeer minimalistisch en van surroundeffecten is er geen sprake.

EXTRA'S
Alle Peanuts-disks hebben nog wel een stukje documentairemateriaal in de aanbieding. Dit is dan waarschijnlijk de uitzondering op de regel.

CONCLUSIE
Deze disk is nu een jaar op de markt en zal waarschijnlijk met de tijd wel weer wat afnemers vinden. De schijf is op nagenoeg elke Duitse webwinkel voor een schijntje te vinden.


cover
Studio: Warner

Regie: Bill Melendez & Phil Roman
Met: Wesley Singerman, Lauren Schaffel, Corey Padnos, Emily Lalande, Jessica D. Stone, Nicolette Little, Christopher Johnson, Bill Melendez, Grant Wehr, Jennifer Gaffin, Rocky Reilly, Melissa Strawmyer, Nicole Eggert

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Duitsland

Jaar:
1981,2002

Leeftijd:
0

Speelduur:
48 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5051890022943


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Pools Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels CC, Duits CC, Spaans, Pools
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij