:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CARGO
CARGO
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-02-27
FILM
Als de jonge Natasha op een Mexicaanse luchthaven arriveert, staat ze te popelen om haar nieuwe leven te beginnen. Ze heeft afgesproken met een chauffeur die haar over de grens zal brengen naar Amerika. In New York wacht de Russische vrouw hopelijk een veelbelovende carrière als model. Maar al tijdens de rit richting Amerikaanse grens wordt het duidelijk dat er iets niet helemaal pluis is. Natasha moet haar paspoort afgeven en bij de stopplaats blijkt dat zij niet het enige Russische meisje is dat op zoek is naar een betere toekomst. Terwijl ze wachten in een busje, begint Natasha te vermoeden dat de intenties van de man die de leiding heeft, Lukasz, alles behalve eervol zijn. En niets is minder waar. Lukasz is een rasechte mensenhandelaar die de meisjes wil verkopen voor de prostitutie. Natasha probeert te vluchten, maar ver komt ze niet. Ze belandt in een groezelige kelder waar nog tal van andere meisje zitten te wachten op een nieuwe bestemming. Natasha hoeft daarop niet lang te wachten, want de volgende morgen moet ze immers al vertrekken. Sayeed, een zwijgzame, maar beruchte koerier zal haar in een aftands busje vervoeren. Hoewel Sayeed op z'n minst gezegd een strenge indruk maakt, laat Natasha zich niet doen. Met constant krijsen en kloppen tegen de wand van het busje, bezorgt ze Sayeed alvast één van de meest irritante ritjes van zijn leven. Als ze hem vervolgens bewusteloos slaat tijdens een toiletpauze, is het hek helemaal van de dam. Om zijn vurige passagier in toom te houden, bindt Sayeed haar naast hem vast op de stoel in het busje. Ondanks de verstoorde machtsverhouding geraken ze aan de praat en vertellen ze elkaar zelfs een paar persoonlijke zaken. Als Natasha een verkeersongeluk veroorzaakt waarbij Sayeed gewond geraakt, blijkt dat haar band met Sayeed sterker is dan ze dacht.

Cargo, de eerste film van Yan Vizinberg, is op alle vlakken uiterst simpel opgebouwd. De set stelt niet al te veel voor. De meerderheid van de scènes spelen zich immers af in en om een oud busje. Ook wat betreft de cast heeft Vizinberg zich tot het minimum beperkt. Eigenlijk draait de film om drie hoofdpersonages die bovendien herleid zijn tot echte typetjes. Zo hebben we de Russische jonge vrouw die het wil maken als model, maar die n de mensenhandel terechtkomt, de strenge Egyptische koerier en de doortrapte mensenhandelaar Lukasz. Voor geen van de drie rollen is enig acteertalent vereist, zoveel is duidelijk. Al hebben alle drie de acteurs wel bepaalde vaardigheden nodig. Zo moet Natasha kunnen gillen, Sayeed een ijzeren blik hebben en Lukasz een demonisch lachje. Kan het nog meer cliché? En mocht het verhaal dan nog enige diepgang of onverwachte elementen aanbrengen, dan zou dat mogelijk nog wat goed maken, maar ook op dat punt staat ons een teleurstelling te wachten. Cargo heeft een flinterdun verhaaltje dat op geen enkel moment vernieuwend of verrassend uit de hoek komt.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van Cargo valt eigenlijk al bij al nog mee. In de meerderheid van de scènes zit er bijna geen ruis, de contrasten zijn duidelijk genoeg en ook de donkere scènes komen vrij goed tot hun recht. Het geluid daarentegen stelt wel wat teleur. Er is alleen een stereogeluidstrack voorzien en dat is toch een beetje magertjes voor deze film.

EXTRA'S
Bij wijze van bonusmateriaal vinden we drie trailers, namelijk die van Fuel, Sweet Karma en I'll Never Die Alone.

CONCLUSIE
Cargo stelt echt niet veel voor. Povere acteerprestaties, mager verhaal, een ontknoping die je vanaf de eerste minuut al kan zien aankomen,... Ander en véél beter!


cover
Studio: Living Colour Entertainment

Regie: Yan Vizinberg
Met: Natasha Rinis, Sayed Badreya, Philip Willingham

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717774232590


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
 Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij