:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEMONIC TOYS
DEMONIC TOYS (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-01-07
FILM 
88 Films is een Brits label dat naar eigen zeggen klassiekers met respect behandelt. En jawel, wie een kijkje neemt in hun catalogus ziet meteen dat deze maatschappij is gespecialiseerd in het uitbrengen van leuke cultklassiekers die voorheen totaal onvindbaar waren. Demonic Toys is er een voorbeeld van. Deze al bij al leuke lowbudgethorrorfilm was in de Benelux nog een paar jaar geleden op een spotgoedkope (maar tevens rotslechte) dvd te vinden. Sindsdien nergens meer te bespeuren, maar nu dus op 88 Films opnieuw uitgebracht en nog wel op Blu-ray.
 
Regisseur Peter Manoogian is de maker van 9 bibberprenten, waarvan Demonic Toys hoogstwaarschijnlijk zijn meest bekende is, een film die bij momenten nog leuker (en vooral bloederig) is dan Child’s Play, want zoals de titel laat vermoeden gaat het hier ook om “speelgoedknuffels” die tot leven komen. Zo heb je de beruchte Oopsy Daisy-doll (een babypop die alles doodt wat haar pad kruist), een allesvretende clown en zelfs een hondsdolle teddybeer! De pineut van dienst is agente Judith Gray (Tracy Scoggins). Tijdens een undercoveropdracht vertelt zij tijdens het wachten aan haar collega (en tevens vriendje) dat hij weldra papa zal worden. Veel tijd om daarvan te genieten heeft de nieuwbakken vader niet, want enkele ogenblikken later wordt de sukkel aan flarden geschoten. Judith achtervolgt de moordenaars die zich in de speelgoedfabriek Arcadia verschansen, maar eens daar gearriveerd moet de agente ook nog moorddadige speelgoedfiguurtjes de baas kunnen.
 
Demonic Toys kan je onmogelijk een goede film noemen, toch verveelt hij geen seconde. Deze horrorfilm is immers een cultprent van het hoogste niveau. Niet alleen heb je de lachwekkende (maar o zo plezante) vertolkingen, ook zijn de special effects ronduit hilarisch. En tegelijkertijd zijn ze ook prachtig; zo roept het tinnen soldaatje herinneringen op aan de creaties van Ray Harryhausen. Het verhaal is wel wat verwarrend (zeg maar, gewoon een slechte versie van Polanski's Rosemary’s Baby), maar de dialogen zijn zo grappig dat je dat de makers vergeeft. Of wat dacht je van een dokter die een moeder de woorden “better luck next time” toesnauwt als haar pasgeboren baby de pijp aan Maarten geeft? Neen, Demonic Toys is gewoon 80 minuten lekker foute cinema.
 
BEELD EN GELUID
Waar is die bekende mantel der liefde gebleven? Neen, alle gekheid op een stokje, natuurlijk is het zo dat Demonic Toys een ongelooflijk goedkope productie is en dat merk je. Nochtans is op de bekende gebreken zoals filmgrain of wazige beelden na, deze transfer vrij geslaagd. 

EXTRA'S
Het bonusmateriaal is een lachertje, ook al zit er geen mens (op de crewleden na) te wachten op extra filmpjes van zo’n soort films. Het enige wat je te zien krijgt is Original Videozone waarin je als kijker een tiental minuten getoond wordt hoe het er achter de schermen aan toe ging.

CONCLUSIE
Demonic Toys is een aangename B-film die de liefhebbers van dit soort ongein best zal plezieren. Verwacht dus geen meesterwerk (wie doet dat overigens?), maar gewoon anderhalf uur horrorentertainment.coverStudio: 88 Films

Regie: Peter Manoogian
Met: Tracy Scoggins, Bentley Mitchum, Daniel Cerny

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
U.K.

Jaar:
1992

Leeftijd:
18

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5037899047415


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Original Videozone 


Andere recente releases van deze maatschappij