:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INTERNSHIP, THE
INTERNSHIP, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-01-30
FILM
Het gaat Billy en Nick allesbehalve voor de wind. Ze mogen dan doorgewinterde verkopers zijn, als het bedrijf waarvoor ze werken op de fles gaat omdat tegenwoordig iedereen zijn gsm voor zowat alles gebruikt, staan ze op straat met de melding dat ze dinosauriërs zijn en niet meer meekunnen met hun tijd. Billy is echter niet zomaar de man om zich bij de situatie neer te leggen en hij overtuigt Nick ervan dat ze op stage moeten bij Google, waarna ze kans maken om daar permanent aan de slag te gaan. Immers, met hun jarenlange ervaring moeten ze Google toch wel wat kunnen bieden, nietwaar? Dat het niet zo simpel is, merken de twee echter al snel als ze op de campus van Google arriveren en zich omringd zien door hordes geniale nerds...

Twee vrienden die door omstandigheden in een nieuwe situatie terechtkomen en daarmee moeten leren omgaan, de “underdogs” die het uiteindelijk toch wel halen, een romantische twist en de noodzakelijke “dip” halverwege. The Internship bevat zowat alle clichés van het genre en doet amper moeite om origineel uit de hoek te komen. Het is Revenge Of The Nerds in een nieuw, moderner en relatief braver jasje met Owen Wilson en Vince Vaughn in de hoofdrollen.

En toch... Ook al is er niets nieuws te vinden in de film en doen Vaughn en Wilson hetzelfde als altijd, we konden merkwaardig genoeg wél genieten van The Internship. Shawn Levy probeert niet om het warm water opnieuw uit te vinden, laat de hoofdrolspelers gewoon hun ding doen, en alles bij elkaar werkt het gewoon. Zoals de gemiddelde Toyota misschien ook niet spettert van seksappeal, maar wel je perfect van punt A naar punt B brengt.

Je kan tonnen kritiek leveren op het feit dat het verhaal nogal wat gaten bevat en de personages naast Wilson en Vaughn ongeveer zoveel diepgang hebben als een kartonnen publiciteitsbord, maar als je gewoon eens lekker luchtig vermaak wil zien dat niet pretendeert intellectueel te zijn of dat al te grof door de bocht gaat, dan is The Internship de perfecte zondagmiddagfilm om samen met de rest van de familie te bekijken.

BEELD EN GELUID
Het beeld is zeer mooi om naar te zien met veel detail en vooral de primaire kleuren komen zeer goed in beeld (logisch, gezien het logo van Google dat zowat overal opduikt). De zwartwaarden zijn eveneens mooi diep en de huidtinten komen zeer natuurlijk over. Qua beeld hebben we eigenlijk weinig opmerkingen behalve dan dat enkele donkerdere scènes iets of wat minder gesatureerde kleuren bevatten die wat morsig overkomen waardoor we geen perfecte score kunnen geven. De soundtrack doet het eveneens goed en zeker in het gedeelte in de discotheek word je gewaar dat alle kanalen optimaal worden gebruikt. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval en zeker in de scènes in de hal van het Google-gebouw zou je toch wel wat meer activiteit rondom verwachten. Al bij al een goede track, maar wat meer directionaliteit en gebruik van de surrounds had zeker niet misstaan. Het is echter een komedie en geen actiefilm dus trekken we hier niet ál teveel punten voor af deze keer.

EXTRA'S
Een audiocommentaartrack met Shawn Levy, een 19 minuten durende feature over hoe de Quidditch Match gefilmd is, wat verwijderde scènes en de bioscooptrailer zijn alles wat we krijgen op deze release. Niets om over naar huis te schrijven dus.

CONCLUSIE
The Internship is geen topper op eender welk vlak, maar levert eenvoudig vermaak dat iedereen wel zal kunnen aanspreken. De film is kundig gemaakt en men gaat voor de grootste gemene deler zonder ergens gewaagde risico’s te nemen. Menig criticus zal bijgevolg zeggen dat er weinig “speciaals” aan is, maar soms verlang je eerder naar een fatsoenlijke en betrouwbare Toyota dan een spannende Alfa Romeo, waarbij je je wel telkens moet afvragen of hij je zal brengen waarheen je wil. En als je het dan toch een béétje pikanter wil, dan kan je de unrated versie bekijken waarin nogal wat blote tieten passeren.


coverStudio: Fox

Regie: Shawn Levy
Met: John Goodman, Max Minghella, Owen Wilson, Rose Byrne, Vince Vaughn

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
6

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626064138


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Audiocommentaar
• Zomaar een Maandag
• Verwijderde Scènes
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij