:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CLOSER, THE - SEIZOEN 7
CLOSER, THE - SEIZOEN 7
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-02-10
SERIE
In dit zevende en laatste seizoen van The Closer nemen we afscheid van Deputy Police Chief Brenda Leigh Johnson die de leiding heeft over de Major Crimes Unit van de Los Angeles Police Department, maar niet voordat er nog enkele zaken opgelost en de losse eindjes mooi afgerond worden.

Delk, die in het zesde seizoen naar voren kwam als de nieuwe sterke man binnen de politie, begint met een reorganisatie van de LAPD waardoor Pope opzij zal worden gezet, maar voordat dit effectief in voegen kan treden gebeurt er iets wat niemand verwachtte waardoor Pope op het laatste nippertje toch nog gered wordt. Dat maakt de zaken er voor Brenda echter niet makkelijker op want Raydor blijft op haar kop zitten. Het wordt zelfs nog een heel stuk moeilijk als een oude moord ervoor zorgt dat haar hele departement in het vizier komt van een scrupuleuze advocaat en Brenda zich plots in het middelpunt bevindt van een zaak die de stad miljoenen kan kosten.
 
De dagelijkse beslommeringen mogen daar natuurlijk niet onder lijden en zo zien we onder andere hoe de zaakjes van Provenza en Flynn nog maar eens goed fout gaan en resulteren in een moordonderzoek, hoe de dood van een jongere de persoonlijke levenssfeer van Luitenant Tao beïnvloedt, een agente uit Phoenix langs komt met de vraag om de dood van haar dochter te onderzoeken en de vrouw van een politiecommissaris het middelpunt wordt van een onderzoek omtrent een “hit & run”-ongeluk.

Het klinkt misschien allemaal een beetje zoals het gemiddelde seizoen van The Closer, maar deze keer is de sfeer toch wel anders. Er wordt veel meer gefocustop de rode lijn omtrent de mogelijke rechtszaak waarin Brenda en Major Crimes verwikkeld raken (met schitterend werk van Mark Pellegrino – bekend van o.a. Lost en Supernatural – als Brenda’s advocaat!) waardoor haar professionele en privéleven toch iets meer in elkaar verweven worden dan eerder. Dat wordt zelfs nog meer in de verf gezet als een moordenaar die erin seizoen 5 in geslaagd was om uit Brenda’s handen te blijven plots weer opduikt in een aantal nieuwe moordzaken. Alsof dat nog niet genoeg is wordt Brenda ook op persoonlijk vlak nog eens geconfronteerd met de gezondheidstoestand van haar ouders en het is een geluk dat Fritzy er is om haar bij te staan want de verrassing waarmee ze geconfronteerd wordt zijn niet van de minste.

BEELD EN GELUID

Het beeld is in lijn met de vorige seizoenen, wat wil zeggen dat het niveau niet slecht is maar zeker ook niet tot de top hoort. Er is nogal wat grain alsook aliasing aanwezig, het detail zou wat beter kunnen en de kleuren van vooral de huidtinten neigen wat naar de gelige kant. Het geluid dat via een surround 5.1-track op ons afgevuurd wordt is goed genoeg voor deze serie en bevat wel wat effecten, maar echt opvallen doet het niet. De dialogen zijn altijd verstaanbaar en goed, en al bij al kunnen we zeggen dat het een track is die wel bij de serie past, maar die geen uitblinker is op enig gebied.

EXTRA'S

Wat verwijderde scènes, een korte gag reel en een muziekvideo zijn niets om van achterover te vallen. Wel interessant is Confessions of The Closer, een rondetafelgesprek waarbij bijna de volledige hoofdcast aanwezig is en vrijuit babbelt over de serie en de personages.

CONCLUSIE
De verhaallijnen in seizoen 7 zijn strakker dan ooit, de spanning is bij momenten om te snijden, de interactie tussen de personages is nog nooit op dit niveau geweest en alle losse eindjes worden ook nog eens mooi aan elkaar geknoopt. Dat alles gecombineerd met een vleugje humor nu en dan, maakt dat seizoen 7 zonder twijfel het beste is dat we van The Closer gezien hebben en het is dan ook met spijt dat we afscheid nemen. Maar het is een afscheid in schoonheid.cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Barry Corbin, Corey Reynolds, Frances Sternhagen, G.W. Bailey, J.K. Simmons, Jon Tenney, Kyra Sedgwick, Mark Pellegrino, Mary McDonnell, Michael Paul Chan, Phillip P. Keene, Raymond Cruz, Robert Gossett, Tony Denison

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
855 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
5051888149676


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans
Extra's:
• Confessions of The Closer
• Verwijderde Scènes
• Gag Reel

Andere recente releases van deze maatschappij