:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CROSSING LINES - SEIZOEN 1
CROSSING LINES - SEIZOEN 1
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-04-22
SERIE
Er zijn zoveel politieseries van hoge kwaliteit tegenwoordig dat je al serieus moet uitpakken om opgemerkt te worden. Dutch Filmworks staat niet echt bekend wegens het uitbrengen van topseries, maar toen we deze in de releaselist zagen staan en lazen dat de “makers van Criminal Minds” erachter zitten, werd onze interesse toch gewekt. En zodra we doorhadden dat o.a. William Fichtner (Prison Break, The Dark Knight) en Donald Sutherland (The Hunger Games) hoofdrollen vertolken, waren we helemaal om. Dit moesten we gewoon eens bekijken!

Nadat hij zijn zoon verloren heeft tijdens een aanslag, besluit Louis Daniel (Marc Lavoine) zijn job bij de Parijse politie op te geven om aan de slag te gaan voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag waar hij onder leiding van Michel Dorn (Sutherland) een unit opzet met agenten uit verschillende landen die samen een eliteteam vormen dat het gevecht aangaat met criminelen die zich niet laten stoppen door de grenzen binnen Europa.

Op zich is het idee wel interessant, maar je kan je de vraag stellen of dit niet is wat Interpol eigenlijk doet en, indien dat effectief het geval is, wat de toegevoegde waarde van deze groep dan wel mag zijn? Crossing Lines (hint: het gaat hier over de grenzen van de landen) probeert daarop te antwoorden door elke agent een specifieke eigenschap te geven die het team moet voorthelpen, maar in werkelijkheid zien we dat dat eigenlijk niet echt veel toevoegt. Het concept hebben we al in talloze andere series gezien en hier wordt er zelfs relatief weinig gebruik van gemaakt. Veelal komt het neer op het vinden van een paar aanwijzingen en die opvolgen, waarna men oeverloos begint te palaveren over elkaars achtergrond.

In vergelijking met Amerikaanse politieseries hebben Europese de neiging om “topzwaar” te worden en dat is hier zeker het geval. Zowat elk personage heeft wel een of ander duister kantje en waarop veel te veel wordt gehamerd waardoor het tempo van de individuele afleveringen compleet ineenstuikt en je het gevoel krijgt dat de makers niet genoeg materiaal hadden om effectief een episode te vullen en er dan maar een hoop elementen bij sleuren als opvulling. Met de verhaalstructuur is serieus wat mis en dat kan op zich nog wel gedeeltelijk verbloemd worden door een goede cast, maar ook daar schort het een en andere. Behalve Fichtner en Sutherland lijken de acteurs en actrices vooral gecast voor hun looks en minder voor hun effectieve acteertalent.

BEELD EN GELUID
Het beeld is goed maar niet echt super. Primaire kleuren zijn wat ingetoomd en we merken vooral veel bruin- en grijstinten op met daartussen wat beige. Het niveau van detail is degelijk en al bij al ziet het er allemaal wel scherp uit voor een dvd. Qua geluid kunnen we zeggen dat ook hier ophet vlak van de transfer weinig aan te merken is, maar de serie is zeer gedreven door dialogen en benut de surround speakers weinig voor de atmosfeer.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Ware het niet voor William Fichtner en Donald Sutherland dan hadden we Crossing Lines waarschijnlijk laten passeren. Na dit eerste seizoen vinden we het vooral jammer dat we dat niet gedaan hebben. De serie voegt niets toe aan het genre en levert niets dat je niet al beter gezien hebt in tientallen Amerikaanse politieseries. Tenzij je kickt op Engels met een Europees (Duits, Schots, Italiaans, ...) accent is er echt geen reden om deze dvd aan te schaffen.cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: diverse
Met: Donald Sutherland, Gabriella Pession, Marc Lavoine, Richard Flood, Tom Wlaschiha, William Fichtner

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
12

Speelduur:
471 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664109946


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij