:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PARANORMAL ACTIVITY: THE MARKED ONES
PARANORMAL ACTIVITY: THE MARKED ONES (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-05-20
FILM
Na vier Paranormal Activity-films waarin we telkens wat meer opgenomen beelden te zien krijgen van voorstedelijke gezinnen die geplaagd worden door bovennatuurlijke fenomenen, zou je verwachten dat er toch wel sleet op de formule zit. Immers, hoe lang kan je een publiek geïnteresseerd naar bewakingscamera’s laten kijken? Lang dus, want het is nog verre van gedaan met deze filmserie.

In The Marked Ones maken we een zijsprong van het hoofdverhaal omtrent Katie en haar familie en volgen we de jonge Latino Jesse die na zijn middelbareschoolopleiding genoeg geld bij elkaar gesprokkeld heeft om zich een videocamera aan te schaffen. Na wat lolbroekerij besluiten hij en zijn vriend Hector om de onderbuurvrouw – die volgens de kinderen in het appartementencomplex een heks is – wat nader te bespioneren. Zo slagen ze erin om via een luchtschacht een of ander bizar ritueel op te nemen, maar als de vrouw niet veel later dood aangetroffen wordt in haar appartement, gaan de poppen aan het dansen. Jesse krijgt op een nacht een vreemde markering op zijn arm en daarmee begint hijzelf ook langzaamaan te veranderen. Zijn hormonen beginnen op te spelen en het wordt helemaal te gek als hij plots ook over allerlei vreemde krachten blijkt te beschikken. Hector vertrouwt het allemaal niet, maar Jesse lijkt er zich weinig van aan te trekken ook al wordt het al snel duidelijk dat er wat serieus mis is met hem...

Als je bovenstaande leest lijkt het wel alsof The Marked Ones weinig tot niets te maken heeft met het verhaal dat we tot op heden in Paranormal Activity gevolgd hebben maar dat is slechts schijn. De makers geven voor het eerst duidelijkheid aan dat de serie over een heksenkring gaat terwijl daaromtrent vroeger alleen hints gegeven werden, en tegen het einde is er sprake van een plotse wending die het prille begin van de serie zelfs in een ander daglicht stelt. Het moge duidelijk zijn: Paranormal Activity kan nog steeds verrassen!

Is The Marked Ones dan wederom een schot in de roos? Neen, niet echt. Je kan deze episode eerder bezien als een zijstap die als zoethoudertje wat meer achtergrond geeft totdat nummer vijf uitgebracht wordt. Op zichzelf is dit deel niet echt slecht en de fans zullen het zeker kunnen appreciëren, maar wij zijn meer geïnteresseerd in wat er verder met Katie zal gebeuren. 

BEELD EN GELUID

Deze laatste Paranormal Activity is zonder twijfel zowat de beste in de serie op het vlak van beeldkwaliteit. Ook al is alles serieus gestyleerd en niet echt mooi te noemen, het beeld ziet er voor zijn genre meer dan goed uit met natuurlijke texturen, redelijk wat fijn detail en zeer goede zwartwaarden. Probleemloos zouden we de transfer echter niet noemen want hier en daar valt er wat posterisatie op en het contrast is wat platjes vanwege de digitale natuur van de opnames.Het geluid speelt zich vooral af aan de voorkant, maar tegen het einde komen de surrounds wel in actie. Kwalitatief is er weinig over te klagen, de dialogen zijn te allen tijde goed verstaanbaar en het detail van het geluid zorgt ervoor dat je echt goed meegezogen wordt in wat er op het scherm gebeurt. Zoals gewoonlijk in deze films wordt de subwoofer maar sporadisch gebruikt, maar als die dan toch van zich mag laten horen, dan is het ook direct duidelijk.

EXTRA'S
De Blu-ray bevat de theatrical alsook de extended versie van de film en daarnaast zijn er ook nog enkele verwijderde scènes.

CONCLUSIE
Echt schitterend is deze The Marked Ones niet, maar om het wachten op deel vijf te overbruggen kan hij wel dienen.coverStudio: Paramount

Regie: Christopher Landon
Met: Brian Steele, Jorge Díaz, Katie Featherston, Meredith Eaton, Molly Ephraim, Richard Cabral

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2014

Leeftijd:
16

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582966589


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Zweeds
Extra's:
• Deleted Scenes
• Found Footage
• Theatrical version

Andere recente releases van deze maatschappij