:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NEEDLE
NEEDLE (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-08-06
FILM
Na het overlijden van zijn vader, krijgt Ben Rutherford een antieke mechanische doos genaamd “Le Vaudou Mort” die volgens zijn leerkracht, professor Banyon, in de 18e eeuw gebruikt werd tijdens spektakelshows van illusionisten. Na een feestje met enkele vrienden keert Ben terug naar zijn kamer om de dag erna te merken dat de doos verdwenen is. Als zijn vrienden dan plots in extreem vreemde omstandigheden omkomen, gaat hij met zijn broer op pad om uit te zoeken wie de dodelijke krachten van de doos gebruikt om dze een halt toe te roepen vooraleer het te laat is.

Needle is een van de vele tienerhorrorfilms over een groepje vrienden dat plots op de meest waanzinnige manieren afgeslacht wordt. I Know What You Did Last Summer, Scream, Final Destination, Nightmare On Elm Street, ... er zijn reeds tonnen aan films die dit eerder gedaan hebben en ook op een veel betere manier. Het niveau van goorheid is wel goed, maar dat kan van het acteerwerk nietworden gezegd. Het verhaal is oppervlakkig, saai en mist duidelijk inspiratie. De plot hangt met moeite aan elkaar en de pogingen om iedereen als mogelijke moordenaar naar voren te schuiven mislukken totaal.

BEELD EN GELUID
We krijgen fatsoenlijke beeld- en geluidskwaliteit die bovengemiddeld is voor een direct-to-videorelease, maar jammer genoeg zijn de technische prestaties zowat het beste wat deze film te bieden heeft

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Needle is een lowbudgetgorehorrorfilm die op zowat elk aspect faalt.coverStudio: E1 Entertainment Benelux

Regie: John V. Soto
Met: Jane Badler, Michael Dorman, Tahyna Tozzi, Travis Fimmel, Trilby Glover

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045231125


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij