:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CRADLE OF FILTH - HEAVY LEFT-HANDED & CANDID
CRADLE OF FILTH - HEAVY LEFT-HANDED & CANDID
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2003-02-17
CONCERT
Deze Cradle of Filth dvd bestaat uit twee delen, namelijk een concert: Eleven Burial Masses en een deel genaamd More Works of Murder (wat we eventueel als de extra’s kunnen beschouwen). Het concert dat 74 minuten duurt, werd opgenomen in Nottingham (de thuisbasis van de band) op 14 april 2001. Wij zagen Cradle of Filth al 3 keer live doorheen de jaren en het dient gezegd dat het laatste optreden dat wij van de groep meemaakten (juni 2001) niet om over naar huis te schrijven was. Zanger Dani gedroeg zich als een echte etter en was meer bezig met het beledigen van de geluidstechnici dan met het zorgen voor een goede performance. Gelukkig niets van dit alles bij deze dvd waarop de band een heel strakke set speelt. De volgende nummers komen aan bod: Lord abortion, Ebony Dressed for Sunset, The Forest Whispers my Name, Cthulu Dawn, Dusk and Her Embrace, The Principle of Evil Made Flesh, Cruelty Brought Thee Orchids, Her Ghost in the Fog, Summer Dying Fast, From the Cradle to Enslave en tenslotte Queen of the Winter, Throned. Het optreden is goed in beeld gebracht met een mix van podiumshots (vooral van Dani en de gitaristen) en publiekshots. Bij momenten wordt er met de kleuren gespeeld en krijgt het beeld een sepiatint mee.

BEELD EN GELUID
Beeld en geluid zijn tijdens het concert dik in orde. Het beeld is over het algemeen scherp en contrastrijk. Bij momenten werden er effecten toegevoegd (kleur verandering, ruis) om de beelden een Gothic look te geven. De Dolby Digital 5.1 klinkt voldoende potent om een optreden van een metal band als Cradle of Filth goed uit de verf te laten komen. Tijdens de extra’s zijn de beeld- en geluidskwaliteit minder maar nog steeds voldoende.

EXTRA’S
De extra’s kan men op dvd vinden onder de naam More Works of Murder. We beginnen met Sifting Throug Filth, een documentaire van 50 minuten die de groep volgt achter de schermen, on the road en in de studio. Soms is het grappig, bij andere momenten saai of genant. Deze documentaire is jammer genoeg niet onderverdeeld in hoofdstukken. Storend is het feit dat deze documentaire (Schlockumentaire volgens de groep) dient bekeken te worden met de afstandsbediening in de hand. Gezien de vele verschillende soorten beeldmateriaal die werden gebruikt verschilt het geluidsniveau aanzienlijk van stukje tot stukje.

Videoclips: Scorched Earth Erotica (nasty version), Scorched Earth Erotica (very nasty version), Born in a Burial Gown (sub version). De fans van de band weten dat de clips van Cradle of Filth de moeite lonen. Op deze dvd krijgen we er 3 in Ddolby Digital 2.0.

The Blair Twit Project (8 min.): zoals de naam doet vermoeden is dit een parodie op de film The Blair Witch project.

Cradle of Fear: de trailer voor de film

Circus of Horrors (2 min. 51): beelden van een freakshow die dienst deed als voorprogramma van de band.

Gallery of the grotesque: foto’s en art

CONCLUSIE
Een dvd die thuis hoort in de collecties van de fans van Cradle of Filth. Een goed concert, goed beeld en geluid en redelijke extra’s. Kopen die handel.cover
Studio: AbraCadaver

Regie: -
Met: Dani Filth, Gian Piras, Adrian Erlandsson, Martin Powell, Paul Allender, Robin Graves

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
U.K.

Jaar:
2001

Leeftijd:
18

Speelduur:
160 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
802644200279


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Video's
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij