:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUNSHINE BOYS, THE
SUNSHINE BOYS, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-07-11
FILM
We gaan ervan uit dat Woody Allen andere zorgen aan zijn hoofd heeft, maar toch zijn we er zeker van mocht je hem vragen over welke film hij zich het meest schaamt dat The Sunshine Boys wel eens het antwoord zou kunnen zijn. Een verschoning is evenwel dat hij hemzelf niet regisseerde, maar dat de klus in de handen werd gestopt van ene John Erman die van televisiefilms zijn jobs maakte en de wereld van onkunde als bijv. een remake van A Streetcar Named Desire voorzag. 

Ook The Sunshine Boys is een remake, want het toneelstuk van Neil Simon werd in 1975 door Herbert Ross al eens verfilmd met in de hoofdrollen George Burns en Walter Matthau. Aan Woody Allen werd later verschillende keren gevraagd om aan deze klassieker een modern jasje te geven, maar de komiek gaf aan dat hij liever zelf een rol wilde spelen in het beroemde stuk. Vreemd dat een man als Allen niet kon weten dat een film die in de handen valt van Hallmark alleen maar op een fiasco kan uitdraaien. En dan hebben we het niet eens over de verschrikkelijke Sarah Jessica Parker en Peter Falk die op geforceerde wijze wil aantonen waar overacting toe kan leiden.

Vreemd hoe je een sterk verhaal kan verknoeien, want het verhaal van Al Lewis (Woody Allen) en Willy Clark (Peter Falk) leent zich tot een prima boulevardkomedie maar voor de prestatie die je hier in ziet zou zelfs het slechtste amateurgezelschap er de handdoek bij in de ring gooien. Ooit waren Lewis en Clark ongelooflijk populair als de Sunshine Boys. Het eindigde in mineur want de twee komieken gingen als vijanden uiteen. 11 jaar later wil Nancy Davison, de kleindochter van Clark, de twee opnieuw in een film zetten. Al die tijd hebben de Sunshine Boys met elkaar geen woord gesproken.

Je hebt sowieso een dik schrift nodig om aan te tonen waarom dit gedrocht op alle fronten tegenvalt, maar de hoofdschuldige is zonder meer Peter Falk die verschrikkelijk irritant acteert. Het idee om het personage van Don Corleone uit The Godfather achterna te hollen werkt enorm op de zenuwen. Woody Allen speelt gewoon zichzelf en haalt voor de zoveelste maal zijn nerveuze typetje uit de kast, maar het werkt wel. Tussen deze twee zie je ook nog Sarah Jessica Parker rondhuppelen, maar verder dan tergende beeldvulling gaat het niet. Een film die je, ook al heb je een fetish voor Woody Allen, het best mijdt.

BEELD EN GELUID
The Sunshine Boys is een dvd van de eerste generatie en dat merk je maar al te goed. De kijker heeft een straight to video-gevoel. Een lang uitgesponnen beeld met lichaamsfiguren die volledig buiten proportie staan en met niet het minste oog voor detail. De geluidsband is een sobere Engels Dolby Digital 5.1 zonder enige verrassing, wel de irritante dialogen. 

EXTRA'S
Gelukkig staat hier geen enkele extra op.

CONCLUSIE
Of je nu tegen of Woody Allen bent, valt er over iedere film van de man wel iets positiefs te zeggen. Helaas vind je dat niet bij The Sunshine Boys, ook al is Peter Falk degene die aan de schandpaal mag staan.cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: John Erman
Met: Woody Allen, Peter Falk, Sarah Jessica Parker, Liev Schreier

Film:
2/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
AL

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712609039894


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij