:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INTERSECTION
INTERSECTION
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-07-11
FILM
"We weren't a family. We were a corporation. With a kid." (Richard Gere als Vincent Eastman)

Richard Gere en Sharon Stone. Zo'n combinatie zou toch op zijn minst voor kleine vonkjes moeten zorgen, denk je dan. Dat was allicht ook het gedacht bij Paramount, maar deze film uit 1994 haalde weliswaar een heleboel lijstjes, maar het waren wel één voor één opsommingen van de slechtste films van het jaar. Daar zijn verschillende redenen voor, maar de voornaamste is misschien wel dat je van Franse klassiekers maar beter geen Amerikaanse remake maakt. Deze film van Mark Rydell is immers een "nieuwe" adaptie (lees veramerikanisering) van Les Choses De La Vie uit 1970 van Claude Sautet met Michel Piccoli en Romy Schneider.

Sharon Stone had er nochtans veel zin in. Naar verluidt belde ze regisseur Mark Rydell herhaaldelijk op toen ze de plannen vernam en drong ze erop aan om de ​​rol in de film te mogen spelen. Aanvankelijk dacht Rydell dat Stone de rol van de minnares wilde spelen, maar Sharon wilde de bedrogen echtgenote vertolken. Voor de minnares werd even gedacht aan Halle Berry, maar die "trofee" ging jammer genoeg naar Lolita Davidovich, een andere reden waarom deze film niet werkt. Wie het origineel nog nooit heeft gezien zal misschien niet al te goed begrijpen waarom Intersection neergesabeld werd, want de premisse en het slotstuk zijn meer dan interessante uitgangspunten. Alleen hebben echte filmfans dit al eens gezien en veel beter, en probeer dan maar eens om te concurreren.

De film begint net als Les Choses De La Vie met een fataal ongeluk en we krijgen daarna een wirwar van flashbacks die ons op het einde van de film een beeld van een onmogelijke driehoekstrelatie moeten doen vormen. Vincent Eastman (Richard Gere) en zijn vrouw Sally (Sarah Stone) runnen samen een architectenbureau. Hij is de architect en zij is de ijskoude zakenvrouw die de zakelijke kant van het bedrijf afhandelt. De twee hebben een dochter, en ook al denkt iedereen dat dit het perfecte huwelijk is, beschouwt Vincent zijn relatie meer als een bedrijf dan een familie. En dan ga je maar de hort op. Vincent denkt de droom te hebben gevonden in de journaliste Olivia Marshak (Lolita Davidovich).

De fotografie van veteraan Vilmos Zsigmond doet wel zijn werk, maar Mark Rydell (die we kennen van o.a. de Bette Midler-film The Rose, de Oscar-slokop On Golden Pond en The River met Sissy Spacek en Mel Gibson) vond het nodig om de film te overgieten met slappe Hallmark-romantiek en dat gaat vrij vlug vervelen. Dat doet blijkbaar ook Sharon Stone die alleen maar wat loopt rond te paraderen en ook ergens in het midden van de film uit pure ellende een spiegel kapot gooit, zo wat het enige wat ze doet. Gere heeft het charisma van een afgedankte kapstok en speelt op automatische piloot en denkt dat zijn charmeursglimlach volstaat om 90 minuten de aandacht te trekken. Over het onnozele spel van Lolita Davidovich willen we het niet eens hebben. Eentje die in de collectie moet voor de Sharon Stone- of de Richard Gere-fans, mochten die alles van hun idool willen, maar meer waarde heeft deze Intersection niet. Behalve mocht u het origineel niet kennen, maar mocht dat niet zo zijn zou het zonde zijn om de Romy-classic links te laten liggen en hier voorrang aan te geven.

BEELD EN GELUID
Intersection bestaat niet op Blu-ray en volgens www.blu-ray-com zijn daar wel ergens plannen voor, maar voorlopig moet u het zien te doen met de dvd van Paramount die in alle opzichten zeer verzorgd is. Hoewel zeer '90's is de fotografie van Vilmos Zsigmond prachtig om naar te kijken. Technisch zit alles goed en is er een gevarieerd kleurenpalet dat vooral opvalt door de zachte tinten en ook is er een mooi detailzicht. Qua geluidsband is het een Dolby Digital 5.1 die alleen maar goed tot uiting komt tijdens de crash. Wel is er een prachtige (jammer genoeg onvindbare) score van James Newton Howard, de fantastische componist die tot op vandaag nog altijd geen Oscarbeeldje op zijn schouw heeft staan.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze disk.

CONCLUSIE
Intersection is een compleet overbodige remake van Les Choses De La Vie en daar kunnen Sharon Stone en Richard Gere maar weinig aan veranderen.cover
Studio: Paramount

Regie: Mark Rydell
Met: Richard Gere, Sharon Stone, Lolita Davidovich, Martin Landau, Jennifer Morrison, A.C. Peterson

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
AL

Speelduur:
84 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865557174


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Duits, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Pools, Bulgaars, Roemeens, Turks, Tsjechisch, IJslands, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij