:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NO MAN'S LAND
NO MAN'S LAND (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-04-22
FILM
Eighties-films waar geen kat nog weet van heeft, maar die toch meer dan de moeite waard zijn, er zijn er meer dan genoeg. No Man’s Land bijvoorbeeld. Een film van ene Peter Werner die vooral televisieseries maakte, maar wel geschreven is door Dick Wolf, en dat is de man die het derde en vierde seizoen van Miami Vice neerpende. Voor vele fans, ook voor ondergetekende, de sterkste. Als de film al eens ter sprake komt, dan is het wegens Brad Pitt die hier zijn eerste filmrol had, ook al zie je hem maar voor een paar luttele seconden als kelner en haalde zijn naam niet eens de aftiteling. Het scheelde overigens niet veel of Pitt, die een SAG-kaart (Screen Actors Guild) wou hebben, werd de laan uitgestuurd maar die je alleen maar kan krijgen als je ook dialogen hebt in je rol. Pitt begon dan maar wat te improviseren, tot grote woede van de assistent-regisseur die hem vertelde dat indien hij nog een keer zijn mond opendeed, dat hij kon vertrekken.
De grote ster was echter de jonge Charlie Sheen, die na The Boys Next Door uit 1985 met No Man’s Land zijn tweede hoofdrol te pakken had. Grappig is dat hij net als in No Man's Land ook in The Wraith uit 1986 Randy Quaid als tegenspeler heeft, en wederom als agent. Om het helemaal compleet te maken gaan beide films over autocriminaliteit. De tweede rol was voor D.B. Sweeney weggelegd. Hoewel de acteur in zowel Gardens Of Stone van Coppola of Memphis Belle zat, brak de acteur nooit door en moest hij zich tevreden stellen met televisierolletjes zoals in Two And A Half Men, waar Sheen ironisch genoeg het vaste gezicht was in de eerste 8 seizoenen. Ook voor het Armani-model Lara Harris was No Man’s Land een eerste kans, maar toen de film flopte, kreeg ze nog een paar kleinere rollen in Demolition Man en The Fisher King, maar verdween nadien vrij snel van de Hollywood-radar.
Het verhaal begint wanneer een undercoveragent wordt doodgeschoten tijdens een onderzoek naar een reeks Porsche 911-diefstallen die zich in Hollywood voordoen. Luitenant Vincent Bracey (Randy Quaid) geeft de undercoveropdracht door aan de 22-jarige Benjy Taylor (D.B. Sweeney) die alles weet van racewagens en zo gemakkelijk kan infiltreren in een Porsche-garage waarvan de politie vermoedt dat alle auto’s die daar staan, gestolen zijn. Omdat hij nog een echte rookie is, staat er niet op zijn gezicht te lezen dat hij een flik is.
Voor het verhaal hoef je het natuurlijk niet doen, want dit schudt iedere geroutineerde scenarist met gemak uit zijn mouw, maar wie zin heeft in een spannende actiefilm vol wilde achtervolgingen met echte auto’s en geen computertrucages, heeft met No Man’s Land een onbekende parel in huis. De film heeft een hoge '80’s-vibe met populaire muziek van toen zoals Blancmange, en als filmlocaties werd de Rodeo Drive in Beverly Hills, de Sunset Strip in West Hollywood en de iconische havenbuurt van San Pedro gebruikt. Toen MGM No Man's Land op dvd uitbracht, kreeg het hoesje de tagline "Fast, furious... and deadly", en dat is geen woord gelogen.

BEELD EN GELUID
Deze '80’s-titel verscheen op het Duitse Koch Media en is voorzien van zowel Engelse audio (DTS-HD MA 2.0) als dito ondertitels. Een enorm verzorgde release (er bestaat ook een regiogebonden uitgave bij Kino Lorber) die je op de Duitse websites voor een prikje kan vinden. Als je het schijfje in de lader steekt, doet het menu het ergste vermoeden, maar de detaillering is piekfijn, zonder mankementen en met een perfect evenwicht tussen de (weinige) donkere opnames en de vele buitenopnames die zich in hartje Hollywood afspelen, en prachtige (weliswaar eighties-getinte) kleuren bevatten.
EXTRA’S
Jammer genoeg moeten we het zonder extra’s stellen. Wel is er een trailer.

CONCLUSIE
No Man’s Land is een compleet vergeten '80’s-actiefilm met blikvanger Charlie Sheen die vol zit met wilde achtervolgingen met Porsches, en dat in hartje Hollywood. En dat zonder dat er ook maar één CGI-effect gebruikt wordt, dit maar om te zeggen dat de Fast & Furious-entourage hier een aardig poepje kan aan ruiken.coverStudio: Koch Media

Regie: Peter Werner
Met: Charlie Sheen, D.B. Sweeney, Lara Harris, Randy Quaid, Bill Duke, M. Emmet Walsh

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Duitsland

Jaar:
1987

Leeftijd:
16

Speelduur:
106 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
4020628768140


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD MA 2.0
Duits DTS-HD MA 2.0

Ondertitels:
Engels, Duits
Extra's:
• Trailer


Andere recente releases van deze maatschappij