:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SMALLVILLE - SEIZOEN 4
SMALLVILLE - SEIZOEN 4 (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2022-07-08
SERIE
Het vierde seizoen van Smallville vangt drie maanden na het derde seizoen aan. Clark (Tom Welling) is opgeslokt door de rotspartij in de Indianengrot, waar zijn biologische vader Jor-El (Terence Stamp) hem heeft ingelokt. Zijn pleegvader Jonathan (John Schneider) ligt in coma, en zijn moeder Martha (Annette O'Toole) weigert pertinent om de beademing te stoppen, zelfs al kan ze de ziekenhuisfactuur niet langer betalen. Dan keert Clark terug, mét een flinke portie geheugenverlies. Het nichtje van Chloë (Allison Mack), Lois Lane (Erica Durance), vindt de onfortuinlijke Clark poedelnaakt in een wei, en weet niet beter dan hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te loodsen, toevallig vlak naast de kamer waar zijn vader in coma ligt. Wanneer Clarks bewustzijn terugkomt, meent hij echter dat hij Kal-El is, en hij gedraagt er zich ook naar, met alle nare gevolgen vandien. Maar net zoals in de vorige seizoenen - in die zin is Smallville perfect voorspelbaar - komt hij al snel weer tot zijn positieven, en kan zijn laatste jaar op Smallville High aanvangen.
Chloë wordt in de eerste aflevering nog geacht te zijn omgekomen bij een explosie, omdat ze de kroongetuige is in het proces tegen Lionel Luthor (John Glover), die ervan beschuldigd wordt zijn ouders te hebben vermoord. Uiteraard blijkt één en ander een truc om Chloë onder de radar te houden totdat het eigenlijke proces begint, maar ook dat draait uiteindelijk op een sisser af, en door toedoen van een anonieme weldoener komt Lionel uit de gevangenis. Hij beweert herboren te zijn, en vanaf nu zich enkel maar te interesseren voor filantropie. Maar we weten allemaal dat een Luthor een Luthor blijft. Die andere Luthor, Lex (Michael Rosenbaum) is vergiftigd en heeft elke 72 uur een bloedtransfusie nodig. Hij houdt zich hardnekkig bezig met het zoeken naar drie krachtstenen, de power stones, die al dan niet iets te maken kunnen hebben met de lettering op de muren van de Indiaanse grot.

Lana Lang (Kristin Kreuk) zit al drie maanden in Parijs, alwaar ze een nieuw lief aan de haak heeft geslagen: de gelukkige heet Jason Teague (Jensen Ackles), en ze heeft hem ontmoet na een brommerongeval. Jason staat erg onder de invloed van zijn dominante moeder Genevieve Teague (Jane Seymour), en zijn aanwezigheid in Parijs is geen toeval. Lana wordt bezeten door de geest van gravin Margaret Isobel Thoreaux, die in de 17de eeuw op de brandstapel werd gezet wegens hekserij, en de familie van Genevieve Teague had kennelijk bij die terdoodveroordeling een cruciale rol. Hoe dan ook zit Lana (nog maar eens) in een toxische relatie verwikkeld, terwijl Clark langs de zijlijn staat en ernaar kijkt. Over de zijlijn gesproken, Clark engageert zich in het rugbyteam van de school onder coach Jason, maar zijn bovennatuurlijke gaven geven hem een bepaald voordeel, en er is altijd het gevaar dat ze hem aan een dopingcontrole onderwerpen, wat moeilijk is bij iemand van wie je geen bloed kan aftappen. Jason doet bovendien moeite om als coach van de school zijn relatie met Lana geheim te houden, want als die relatie tussen een coach en een studente uitkomt, dan hangt hij.
Het vierde seizoen van Smallville centreert zich vooral op de zoektocht naar de power stones, en zoals dat wel eens meer gebeurt, is zo'n rode draad niet dadelijk de beste manier om het seizoen aan elkaar te houden. Losse afleveringen komen veel sterker voor de dag, en de uitkomst van de zoektocht naar de krachtstenen komt geforceerd over. Daarbuiten blijft Smallville leuk, en als er één paradigm shift dit seizoen is bijgebleven, dan is het wel het feit dat Chloë ontdekt dat Clark over bovennatuurlijke zintuigen beschikt, maar dat gegeven voor zichzelf weet te houden. Ook voert seizoen 4 het personage van Lois Lane in, dat gestalte wordt gegeven door Erica Durance, die nu voorlopig nog als special guest gecrediteerd wordt, maar snel zal opklimmen tot main cast. Lois en Clark kunnen elkaar tot op zekere hoogte niet uitstaan, en dat draagt goed bij tot de dynamiek van de reeks, met uiteraard de voorkennis die we hebben uit de Superman­-mythologie. Het seizoen markeert ook het einde van de bijrol van dr. Virgil Swann, vertolkt door Superman-oudgediende Christopher Reeve, die tijdens het draaien van dit seizoen overleden is. Ook Margot Kidder, die in de films naast Reeve voor Lois Lane speelde, wordt in dit seizoen gecast in een bijrol, maar haar bijdrage is, zonder te veel spoilers te willen weggeven, van korte duur. Desondanks is het fijn om te weten dat de makers hun grote mentoren de eer betuigen die bij hun status hoort, en dat maakt dat Smallville een reeks is waar met zorg is aan gewerkt.

AFLEVERINGEN

Disk 13:
67. Crusade
Lois Lane arriveert in Smallville om de dood van haar nicht Chloë te onderzoeken, maar ze vindt een naakte Clark in een maïsveld. Clark is zijn geheugen kwijt, en zelfs de confrontatie in de kliniek met zijn moeder maakt niet dat zijn geheugen terugkeert. Hij is er pertinent van overtuigd dat hij Kal-El is en een missie te vervullen heeft. Door de komst van Bridgette Crosby (Margot Kidder), een associée van dr. Swann, komt Martha in bezit van zwart kryptoniet, waarmee Clark misschien zijn demonen kan bevechten. Lex is in Egypte op zoek naar een artefact waarop de tekens uit de grot staan. In het beeldje blijkt een kristal te zitten dat Clarks aandacht trekt. Lana krijgt de één of andere toeval tijdens het bestuderen van een grafzerk van een oude edelvrouw, gravin Margaret Isobel Thoreaux, en ontwaakt 's anderendaags 's middags in haar bed zonder dat ze weet wat er gebeurd is.
68. Gone
Clark en Lois hebben ontdekt dat het graf van Chloë leeg is. Lex beweert dat er na de ontploffing niets van haar meer over was, maar hij heeft samen met generaal Sam Lane (Michael Ironside), Lois' vader, Chloë laten onderduiken tegen het grote proces tegen Lionel. Lionel wordt in de gevangenis neergestoken, maar hij is er toch nog in geslaagd om Trent (James Bell) achter Chloë aan te sturen, een metaalachtige man die zo het broertje van de T-1000 uit Terminator 2 kon zijn.

69. Façade
Abigail "Scabby Abby" Fine (Brianna Brown) was eertijds altijd het mikpunt van spot omwille van haar acné. Haar moeder, cosmetische chirurg Elise Fine (Julianne Christie), heeft haar dochter behandeld zodat ze er uitziet als een seksbom waar alle jongens wild van worden. Haar nieuw verworven schoonheid komt echter met een prijs. Clark zelf wil intussen toetreden tot het football-team, dik tegen de zin van zijn vader, omdat die denkt dat Clark in de verleiding zal komen om zijn krachten te gebruiken. Lana heeft op onverklaarbare wijze een tatoeäge op haar rug gekregen dat lijkt op een teken uit de grot. Haar vriendje Jason Teague is de nieuwe assistent-coach van het team. Lois Lane wordt niet tot de universiteit toegelaten omdat ze in haar laatste jaar te veel heeft gespijbeld, en ze moet haar laatste middelbaar overdoen.

70. Devoted

Cheerleader Mandy (Amanda Walsh) heeft iets in de drankjes van de football-spelers gedaan zodat de jongens hopeloos onderworpen worden aan hun vriendinnen: een soort van liefdesdrankje, maar door het gebruik van vloeibaar kryptoniet werkt het spul echt. Iets te goed zelfs, want wanneer Mandy's vriendje Danny (Graham Kosakoski) merkt dat Jason iets te hard naar haar lacht, gaat hij hem te lijf met een hagelgeweer. Zodra per ongeluk ook Chloë van het drankje drinkt, wordt ze zo hopeloos dwaas verliefd op Clark dat ze zelf haar hoofdredacteurschap van de Torch inruilt voor een cheerleaderpakje. Lois en Clark, die intussen de plek in de ploeg van Danny heeft ingenomen, gaan in de handtas van Mandy op zoek naar een antidotum, maar dat is moeilijk als de jongens als zombies met één vingerknip door Mandy rond de vinger worden gewonden. Lex probeert intussen zijn vertroebelde relatie met Clark weer op de sporen te krijgen.
71. Run
Jonathan wordt in Metropolis het leven gered door een supersnelle jongeman die hem voor een crashende jeep kan wegduwen - en en passant even zijn portefeuille steelt. De man heet Bart Allen (Kyle Gallner) en hij probeert te leven van wat hij bij elkaar pikt. Bart en Clark voelen zich door elkaar gefascineerd omdat ze allebei superkrachten hebben, maar Bart is geniep een beetje jaloers op Clarks warme nestje. Lex is intussen in het bezit geraakt van een veertiende-eeuws manuscript met Kryptoniaanse symbolen op, en vraagt Clarks hulp om ze te ontcijferen. Bart weet dat het manuscript geld waard is en probeert het te stelen.

72. Transference

Edgar Cole (J.P. Manoux), de celgenoot van Lionel, heeft hem een steen aan de hand gedaan waarmee hij van persoonlijkheid kan ruilen. Lionel is van plan om van lichaam te wisselen met zijn zoon, maar door Clarks ietwat ongelukkige toekomst ruilt hij met hem. Niet alleen moet Clark nu de gevangenis in in zijn plaats, waar de medegevangenen hem afpersen en murw slaan, Lionel komt achter Clarks geheimen en weet en passant ook nog eens tegelijkertijd Lana en Chloë te schofferen.

Disk 14:

73. Jinx
Buitenlandse uitwisselingsstudent Mikhail Mxyzptlk (Trent Ford) schnabbelt wat bij door weddenschappen te laten afsluiten op de sportuitslagen van de Smallville Crows. Hij heeft echter een bijzonder talent om de uitslagen te beïnvloeden, doordat hij mensen "ongelukjes" kan laten krijgen op commando. Chloë is hem op het spoor, maar Mikhail belooft haar een deel van de winst én een exclusieve reportage over de gokscène, als zij zijn naam uit het onderzoek laat. Clark heeft het van zijn kant hoe langer hoe moeilijker om zijn krachten niét te gebruiken bij zijn sportieve prestaties.
74. Spell
In 1604 werden de heksen Isobel Thoreaux, Madelyn Hibbins (Lara Gilchrist) en Brianna Withridge (Melanie Papalia) op de brandstapel gegooid voor hekserij. Isobel heeft echter op het laatste nippertje een toverspreuk uitgesproken waardoor ze in 2004 herrijst in het lichaam van Lana. Die weet Chloë en Lois te betoveren zodat ze bezeten worden door de geest van haar collega-heksen, en samen zijn ze op zoek naar de krachtstenen waarmee ze ononverwinnelijk als godinnen worden. Bovendien is Lana sterk genoeg om Clark zijn krachten te ontnemen. Clark maakt intussen alles in gereedheid om zonder medeweten van zijn ouders - en toegegeven, niet geheel uit vrije wil - een feestje te geven voor Chloë's 18de verjaardag, net op het moment dat er een coach van Princeton komt om te zien of hij kan worden toegelaten tot de universiteit.

75. Bound

Lex wordt na een wild feestje waar de champagne rijkelijk vloeit, wakker naast het lijk van een zekere Eve Andrews, de one-night-stand van het moment. Lex ziet hier weer een complot van zijn vader in, maar sinds die zijn leverziekte als sneeuw voor de zon is gesmolten, wil die Clark helpen en geeft hem de tip op zoek te gaan naar de auto. Dankzij Chloë komt Clark aan haar adres, en ze blijkt een ziekelijke stalkster geweest te zijn. Wanneer Chloë en Clark de gangen van het paar die avond nagaan, stoten ze op het feit dat er een oorbel vermist is. Het net rond Lex sluit zich nog wat meer wanneer zijn advocate, Corrine Harper (Claudette Mink), op soortgelijke wijze vermoord wordt. Lana krijgt intussen bezoek van Genevieve Teague, de moeder van Jason, die ze herkent als hertogin Gertrude uit de 17de eeuw.

76. Scare

Jason raakt in een coma nadat hij een angstaanval heeft gehad waarbij zijn ergste nachtmerries naar boven komen. De enige aanwijzing is dat hij is gaan solliciteren bij LuthorCorp. Daar probeert Lex geheim te houden dat er door een ontploffing een toxine in de lucht is gekomen dat verantwoordelijk zou kunnen zijn voor die angstpsychoses. Ook Chloë en Lana worden er het slachtoffer van, en uiteindelijk Clark ook. Die geneest echter spontaan, en staat voor het dilemma of hij nu al dan niet zijn geheimen moet prijsgeven om een geneesmiddel te helpen fabriceren. Lionel Luthor wordt intussen zonder boe of ba uit de gevangenis gelaten.
77. Unsafe
Alicia Baker (Sarah Carter), de teleportatrice die in seizoen 3 Clark en Lana nog naar het leven stond, wordt genezen verklaard en uit Belle Reve losgelaten. Haar behandelende psychiater, dr. William McBride (John Pyper-Ferguson), wil echter niet dat ze nog contact zoekt met Clark, maar hij heeft duidelijk zelf een oogje op haar. Alicia gebruikt alle middelen om Clark in Las Vegas voor het altaar te slepen.

78. Pariah

Lana wordt het slachtoffer van een moordaanslag, alhoewel ze achter een gesloten deur zat. Alle ogen zijn gericht op Alicia, maar Clark verschaft haar een waterdicht alibi, het enige wat sheriff Adams (Camille Mitchell) ervan weerhoudt om haar in de gevangenis te gooien. Dan wordt er een aanslag gepleegd op Jason, en wordt op de plaats van het delict Alicia's sjaal gevonden. Nu heeft zelfs Clark er moeite mee om aan haar onschuld te geloven. Alicia kan de last van Clarks geheim niet langer meer dragen.

Disk 15:

79. Recruit
Lois probeert op Metropolis University medestudent David Cooper (Colby Johannson) onder tafel te drinken. Wanneer ze uiteindelijk van hem gewonnen heeft, wordt hij handtastelijk, en Lois verkoopt hem een karatetrap in zijn maag. 's Anderendaags 's morgens wordt ze echter gearresteerd omdat Cooper verlamd is. Clark krijgt intussen een uitnodiging - met alle égards én de vrouwelijke aandacht - om voor Metropolis U als quarterback te spelen, met daaraan een studiebeurs gekoppeld. Hij wordt in het team geïntroduceerd door Geoff Johns (Chris Carmack), een ancien uit Smallville die zijn meteorieten-aandoening kennelijk gebruikt om vals te spelen. Niet dadelijk het beste voorbeeld...
80. Krypto
Kenneluitbaters Josn (Diego Klattenhoff) en Zack (Nolan Gerard Funk) Greenfield hebben twee honden opgetraind om overvallen te plegen. De twee honden zijn voormalige laboratoriumdieren die in een vorig leven toebehoorden aan LexCorp, waar er experimenten werden gedaan met steroïden gemengd met meteorieten om de honden sterker te maken. Lois rijdt één van de twee dieren aan, en brengt het naar de Kent-farm. Daar begint Clark meteen genegenheid voor de hond te ontwikkelen, alhoewel het dier reuzensterk is en een hoop schade veroorzaakt. De Greenfields willen echter hun hond terug.

81. Sacred

Wijlen dr. Swann laat Clark de octagon na die hij eertijds heeft verworven. In een boodschap maant Jor-El (Terence Stamp) Clark aan om de drie Krachtstenen te vinden, vooraleer iemand anders dat doet. Lex en Jason bevinden zich in Shangaï, waar ze één van de krachtstenen op het spoor zijn. Lana en Clark reizen hen achterna. Maar er zijn nog kapers op de kust. Chinese agenten nemen Lex, Jason en Lana gevangen, en na een reeks elektroshocks komt bij Lana de Isobel-persoonlijkheid weer bovendrijven.

82. Lucy

Lois' zus Lucy (Peyton List) staat onaangekondigd voor de deur van de Kent-boerderij, zogezegd omdat ze op haar dure privéschool in Europa vrij heeft. In werkelijkheid is ze op de loop voor een Duitse woekeraar, Marcus Becker (Peter Wingfield), aan wie ze 50.000 dollar schuldig is, en die maar al te bereid is om haar beide benen te breken. Haar huilverhaaltje doet alleszins Lex' portemonnee opengaan, maar iets zegt ons dat Becker met dat bedrag niet tevreden is. Bij Lana is er ingebroken, en de krachtsteen is verdwenen. Jason gaat verhaal halen bij Lionel Luthor, maar die beweert dat hij 'm niet heeft.
83. Onyx
Lex voert samen met dr. Sinclair (Malcolm Stewart) proeven uit: ze bestralen zaad, in de hoop dat dat dan op onvruchtbare grond wil groeien. Het procédé is echter niet helemaal stabiel, en de proefopstelling ontploft. Lex wordt geraakt door een straal die hem ontdubbelt in zijn goede en zijn slechte ik. De slechte Lex vermoordt dr. Sinclair en houdt Lex gevangen. Hij kan hem echter niet doden, want hij weet niet of hij dan ook niet sterft. Wanneer de evil Lex Chloë en Clark uit de weg wil ruimen, is hij getuige van Clarks superkrachten...

84. Spirit

Het afscheidsbal van de laatste lichting van Smallville High draait uit op een ramp. Dawn Stiles (Beatrice Rosen) is er alles aan gelegen om de titel van prom queen in de wacht te slepen, en ze wil als het even kan ook nog Clark als escorte meenemen. Kort voor het bal krijgt ze echter een dodelijk auto-ongeval, maar haar geest wordt getransfereerd in de toevallig passerende Martha Kent. Telkens ze iemand aanraakt, kan ze met haar geest in het lichaam van haar volgend slachtoffer kruipen, en zo belandt ze uiteindelijk in Chloë, die zich feitelijk als Chinese vrijwilliger kandidaat heeft gesteld om het belachelijke aspect van een prom queen aan te klagen... Op Lex' domein wordt intussen het lijk van dr. Bridgette Crosby gevonden, maar vooraleer de politie arriveert, is het lijk weg.

Disk 16:

85. Blank
Kevin Grady (Jonathan Bennett) kan na een behandeling in het Summerholt Institute de laatste paar minuten uit het geheugen van mensen wissen, en hij gebruikt zijn 'talent' om de kassa van de Talon leeg te roven. Wanneer Clark hem tracht tegen te houden, wist Kevin niet alleen zijn laatste herinneringen, maar ál zijn herinneringen. Clark weet niet meer wat hij is of welke superkrachten hij heeft, dus Chloë moet geen onwetendheid meer veinzen in zijn bijzijn. Desondanks gaan Lana, Clark en Chloë achter Kevin aan, en ze vinden dat hij betrokken was bij een bizar en onverklaard jachtongeval.
86. Ageless
Clark en Lana vinden in een krater een baby. Ze noemen hem Evan (Colin Ford / Jeffrey Ballard), en aangezien er geen plaats is bij het kinderwelzijn, houden ze hem voorlopig op de Kent-boerderij. De jongen lijdt echter aan een aandoening waarbij hij met grote sprongen ouder wordt. Op 48 uur tijd is hij al een zestienjarige, en Clark en Lana hebben geen andere keuze dan Lex te vragen om zijn wetenschappers in te schakelen om het verouderingsproces te stoppen. Hiervoor moet Clark op zoek naar de biologische vader (Matt Ellis) voor een beenmergtransplantatie, maar die wil niets met zijn zoon te maken hebben. Genevieve bedreigt Lionel om de krachtsteen te vinden, maar Lionel zweert wraak.

87. Forever

Het is de laatste dag van de middelbare school. Fotograaf Brendan Nash (Steven Grayhm) is tot geen enkele universiteit toegelaten, en hij is geobsedeerd door het idee dat zijn middelbare schooldagen nooit mogen eindigen. Hiervoor gebruikt hij zijn gave om mensen in een ijssculptuur te veranderen, zodat hij ze weer kan laten ontdooien in een replica van de school, opgetrokken in een oud fabriek, alsof het zijn eigen persoonlijke poppenhuis met levende poppen is. Clark worstelt zelf met de vraag of hij naar een verafgelegen universiteit moet, of daarentegen dicht bij huis moet blijven om zijn ouders te helpen op de boerderij. Genevieve en Jason Teague gijzelen de Luthors, met de bedoeling hun afgenomen steen weer te recupereren.

88. Commencement

Tijdens een schermutseling om één van de drie krachtestenen doodt Lana Genevieve Teague. Uiteraard is het wettige zelfverdediging, maar wie gaat dat geloven? Lex probeert haar alvast te laten bijstaan door een goeie advocaat, maar Lionel eist de steen op, anders zal hij het lijk van Genevieve met het DNA van Lana aan de politie overdragen. Een nieuwe meteorietenregen dreigt op Smallville in te slaan, en volgens Jor-El (Terence Stamp) moet Clark de drie krachtstenen verenigen. Maar misschien is het al te laat. Jason houdt ondanks de chaos Jonathan en Martha onder schot, eisend dat ze zeggen waar Clark en bij uitbreiding de stenen zijn.
BEELD EN GELUID
De beeld-en geluidskwaliteit van het vierde seizoen van Smallville liggen volledig in het verlengde van de vorige seizoenen, en we zijn nog altijd blij dat Warner de stap heeft durven zetten om de reeks te upgraden naar HD. De speciale effecten komen goed uit de verf, alhoewel ze niet dadelijk fotorealistisch zijn, de kleuren zijn levendig en fris, en de DTS-HD MA 5.1-track is een merkelijke verbetering ten opzichte van de originele Dolby Surround 2.0-kanalen. We weten nog altijd niet aan wat we het verdiend hebben om beloond te worden met een gevoelige upgrade, maar u hoort ons allerminst klagen.
EXTRA'S
Met uitzondering van een kleingheidje op seizoen 5, waar we later op terugkomen, is opnieuw al het bonusmateriaal van de dvd's eertijds overgenomen, zij het vaak in SD. We kunnen dus met een gerust geweten nog maar eens de teksten van de dvd gedeeltelijk overnemen. Op het gebied van extra; s is Smallville nooit een echte hoogvlieger geweest, maar ronduit slecht was het ook nooit. Spijtig genoeg brengt de release van het 4e seizoen geen verandering in die situatie. Om te beginnen is er de featurette Behind Closed Doors: Inside the Writers Room (15:36) waarin het creatieve proces achter een aflevering wordt toegelicht, in dit geval de aflevering Forever. Best interessant om zien hoe je nu vanaf niks begint en eindigt met een afgewerkt script. Een tweede featurette draagt de naam Being Lois Lane (10:14) wat weinig aan de fantasie overlaat wat betreft de inhoud ervan. In een goeie 10 minuten wordt dieper ingegaan op het personage Lois Lane aan de hand van interviews met de vertolksters van de rol, meerbepaald Margot Kidder (Superman: The Movie), Noel Neill (de TV-serie The Adventures Of Superman), Dana Delany (Superman - The Animated Series) en Erica Durance (uit Smallville dus). Wel raar dat Teri Hatcher er niet tussen zit. Dit had gerust langer gemogen! Naast de featurettes zijn er ook 3 audiocommentaren beschikbaar, respectievelijk voor de afleveringen Crusade, Run en Spell. Net als bij voorgaande seizoenen gaat het om zeer luchtige tracks die de luisteraar voorzien van de nodige weetjes. Tot slot zijn er ook nog tal van 21 verwijderde scènes (26:43) aanwezig. Hoogstwaarschijnlijk sneuvelden deze scènes gewoon omdat de afleveringen te lang werden, ze voegen immers allemaal wel wat substantieels toe. Het ware misschien leuk geweest indien men deze voor de Blu-rayrelease weer in de afleveringen gestopt had.
CONCLUSIE
Alhoewel u wel de volledige box met de tien seizoenen van Smallville moet kopen om aan deze set te geraken, kunnen we met een gerust hand op ons hart zeggen dat u er geen miskoop aan doet. Smallville is een leuke, versatiele reeks die zeer bingewaardig is, en door Warner nog eens mooi afgewerkt werd ook. What's not to like?


coverStudio: Warner

Regie: Greg Beeman, James Marshall, Pat Williams, David Carson, Paul Shapiro, Jeannot Szwarc, Terrence O'Hara, Brad Turner, David Barrett, Whitney Ransick
Met: Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Annette O’Toole, John Schneider, John Glover, Erica Durance

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
B

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2004-2005

Leeftijd:
12

Speelduur:
954 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888258545


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• 3 audiocommentaartracks
• 21 verwijderde scènes
• Documentaire "Being Lois Lane"
• Documentaire "Behind Closed Doors - Inside The Writer's Room"
 

Andere recente releases van deze maatschappij