:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPDVD'S OKTOBER 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD'S OKTOBER 2003
Bron: RCV - Datum: 2003-08-28 - Geplaatst door: Werner
CHICAGO
Te koop op DVD vanaf 15 oktober 2003

CHICAGO is de filmversie van de succesvolle, bekroonde musical van Bob Fosse.

Roxie Hart droomt ervan om beroemd te worden op het musicaltoneel. Een louche kerel maakt haar wijs dat hij haar carrière kan helpen. Ze gaat in op zijn avances en wanneer hij opbiecht niets met showbizz te maken te hebben, ontploft Roxie en vermoordt hem. In de gevangenis ontmoet ze haar idool: zangeres/danseres Velma Kelly, die vastzit voor de moord op haar man en zus. Roxie’s advocaat is een soort showbizzagent en hij zorgt ervoor dat Roxie’s verhaal in de bladen terechtkomt. Daardoor wordt ze beroemd en raakt Velma in de vergetelheid. Velma biedt Roxie een rol aan in haar show, maar Roxie denkt dat ze Velma niet nodig heeft en weigert. Dan belandt Go-to-hell-Kitty in hun gevangenis, trekt alle media-aandacht naar zich toe en ook Roxie dreigt vergeten te worden. Maar daar doet ze iets aan…

Regie: Rob Marshall (debuut)
Cast: Catherine Zeta-Jones (Entrapment, Traffic, America’s Sweethearts), Renée Zellweger (Jerry Maguire, Nurse Betty, Bridget Jones’s Diary), Richard Gere (First Knight, Primal Fear, The Mothman Prophecies), Lucy Liu (Ally McBeal, Charlie’s Angels, Kill Bill), John C. Reilly (The Perfect Storm, Gangs of New York, The Hours)
Lengte: ca. 110 minuten
Leeftijd: 6 jaar
Geluid: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Beeld: widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)

Extra’s op de DVD:
• Trailers
• Audio commentaar van de regisseur en de schrijver
• Making of
• Verwijderde scèneTHE HOURS
Te koop op DVD vanaf 15 oktober 2003

Drie vrouwen worden diepgaand beïnvloed door de roman “Mrs. Dalloway” van Virginia Woolf.

In 2001 is Clarissa Vaughn een welgestelde boekredacteur die al jaren haar aan AIDS lijdende ex-geliefde Richard verzorgt. Hij noemt haar Mrs. Dalloway en net als Woolfs romanpersonage stort Clarissa zich op het organiseren van een feestje. Dit ter ere van de publicatie van Richards roman. Haar vrolijke voorkomen kan niet veel langer de pijn verhullen die erachter schuil gaat. In 1951 is Laura voor de buitenwereld een gelukkige huisvrouw met een modelgezin. Door het lezen van “Mrs. Dalloway” kan ze niet langer ontkennen dat ze doodongelukkig is. Ze neemt een dramatische beslissing. En dan is er Virginia Woolf zelf. Tijdens het schrijven van Mrs. Dalloway verergert de depressie van de geplaagde auteur. Ze besluit dat haar leven zo niet kan doorgaan.

Regie: Stephen Daldry (Billy Elliot)
Cast: Nicole Kidman (Eyes Wide Shut, Moulin Rouge, The Others), Meryl Streep (Sophie’s Choice, Postcards from the Edge, Music of the Heart), Julianne Moore (The End of the Affair, Hannibal, The Shipping News), Ed Harris (Apollo 13, The Truman Show, A Beautiful Mind)
Lengte: ca. 109 minuten
Leeftijd: 6 jaar
Geluid: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Beeld: widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)WES CRAVEN PRESENTS: THEY
Te koop op DVD vanaf 15 oktober 2003

Julia en haar goede vriend Billy leden als kind aan afschuwelijke nachtmerries. Nu zijn ze in de twintig en Julia heeft nergens meer last van. Maar dan meldt Billy zich in paniek bij haar. Hij is totaal paranoïde en staat op het punt van een zenuwinzinking. “ZIJ”, de spoken uit hun kindertijd, zijn terug. Ze komen hem halen, hij weet het zeker.
Julia is daar te nuchter voor. Maar dan begint ook zij nachtmerries te krijgen en vreemde dingen te zien in het donker. Vrienden van Billy hebben er ook last van en beginnen te geloven dat hij gelijk had. Dat iets het op hen heeft gemunt. Ze horen steeds vaker vreemde geluiden, zien schimmen van vreemde wezens en hebben verschrikkelijke dromen. Mensen om Julia heen zijn bang dat ook zij gek aan het worden is, maar Julia is ervan overtuigd dat ze gelijk heeft: als de lichten uitgaan, komen “ZIJ” haar halen. Het gevaar is echt. En ze is niet van plan om zich zonder strijd gewonnen te geven…

Regie: Robert Harmon (The Hitcher, Nowhere to Run)
Cast: Laura Regan (Unbreakable, Someone Like You), Marc Blucas (Buffy the Vampire Slayer, We Were Soldiers), Ethan Embry (Dutch, Sweet Home Alabama)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)POKEMON 4 EVER
Te koop op DVD vanaf 1 oktober 2003

The Hype’s not over yet!
Pokémon is here to stay!

Misty, Brock, Ash en Pikachu moeten samen met hun nieuwe vriendje Celebi strijden tegen een gevaarlijke Pokémon jager. Als Celebi gevangen wordt, doen zijn vriendjes alles om hem te bevrijden en het bos te redden. Zelfs de hulp van Ash, de beste Pokémon meester aller tijden, wordt ingeroepen. Zal vriendschap het nu ook weer winnen van het kwaad?

Regie: Kunihiko Yuyama/ Michael Haigney
Lengte: 76 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Nederlands gesproken én Nederlands ondertiteldFLIRTING WITH DISASTER
Te koop op DVD vanaf 15 oktober 2003

De onbesuisde en warrige Mel Coplin heeft een groot probleem: hij weet niet wie zijn biologische ouders zijn. Mel, de sexy sociaal-werkster Tina Kalb en zijn depressieve vrouw Nancy hopen in New Mexico een eind aan deze onduidelijkheid te maken. Het loopt echter wel heel erg anders... door een verkeerd adres komen ze bij twee slome en sullige hippies terecht die in de LSD handel zitten!! De verleidelijke Tina, versterkt door Mel’s LSD gebruik, brengt het hoofd van Mel nog meer op hol. En als zijn echte ouders dan ook nog arriveren...

Regie: David O. Russell (Three Kings)
Cast: Ben Stiller (Meet the Parents, Zoolander, The Royal Tenenbaums), Patricia Arquette (Nightwatch, Stigmata, Little Nicky), Téa Leoni (Deep Impact, Family Man)
Lengte: ca. 90 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Geluid: Dolby Digital Surround
Beeld: 16:9 breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)VIOLA BACCIA TUTTI
Te koop op DVD vanaf 1 oktober 2003

Drie vrienden, eindelijk vrij van hun dagelijkse saaie leventjes, vertrekken voor een welverdiende vakantie. Onderweg merken ze dat ze een verstekeling hebben. De jonge sexy Viola heeft een winkel beroofd en houdt zich schuil op het dak van hun camper. De drie jongens worden smoorverliefd op deze mooie meid en nemen voor lief dat ze al zwaaiend met een pistool hun leven op het spel zet. Ze besluiten Viola te helpen uit de handen van de politie te blijven en de waardevolle gestolen munten te verkopen. Tijdens de gevaarlijke tocht door het land blijven de mannen zich afvragen wie van hun drie uiteindelijk kan rekenen op een kus van de flirtende Viola.

Regie: Giovanni Veronesi (For Love, Only For Love)
Cast: Asia Argento (B.Monkey, XXX), Massimo Ceccherini (Picasso Face, Freewheeling)
Lengte: ca. 103 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Geluid: Dolby Digital Surround
Beeld: 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)THE CIRCLE OF DEATH
Te koop op DVD vanaf 1 oktober 2003

Op een exclusieve school voor jongens van steenrijke ouders hebben de beste leerlingen een geheel geheim genootschap gevormd. Dan beschuldigt de schoolleiding hen van fraude tijdens hun eindexamen. De directeur pikt de zwakste jongen er uit en peutert een geheime bekentenis los. Hiermee kan hij de hele groep van school sturen. En dan is de verklikker ineens dood. Zelfmoord? De leden van De Cirkel vertrouwen het voor geen meter. Wie heeft hun maat vermoord, en waarom? Wie dit De Cirkel ook heeft aangedaan...gaat er verschrikkelijk spijt van krijgen.

Regie: Sidney J. Furie (TV: Pensacola Wings of Gold, Global Heresy)
Cast: Treat Williams (Deep Rising, TV: Everwood), Robin Dunne (TV: Dawson’s Creek, American Psycho 2)
Lengte: ca. 95 minuten
Leeftijd: 12 jaar
Geluid: Dolby Digital Surround
Beeld: 4:3 (geschikt voor alle beeldformaten)LIGHTSLEEPER
Te koop op DVD vanaf 1 oktober 2003

John LeTour is een loyale, fatsoenlijke, veertig jaar oude drugskoerier. Deze “wonderdokter” is altijd bereikbaar voor de cokeverslaafden uit de verwende, welgestelde upperclass in Manhattan. Zijn heftige, risicovolle werk op zijn leeftijd bezorgt hem de nodige slaapproblemen. Wanneer Ann, John’s baas annex leverancier, besluit te stoppen met de drugshandel, komt hij in een ware hel! Als ook nog zijn vriendin Marianne, die aan het afkicken is van haar ziekelijke drugsverslaving, op een brute, bloederige en laffe manier vermoord wordt, heeft LeTour nog maar één missie: WRAAK!! John LeTour is een loyale, fatsoenlijke, veertig jaar oude drugskoerier. Deze “wonderdokter” is altijd bereikbaar voor de cokeverslaafden uit de verwende, welgestelde upperclass in Manhattan. Zijn heftige, risicovolle werk op zijn leeftijd bezorgt hem de nodige slaapproblemen. Wanneer Ann, John’s baas annex leverancier, besluit te stoppen met de drugshandel, komt hij in een ware hel! Als ook nog zijn vriendin Marianne, die aan het afkicken is van haar ziekelijke drugsverslaving, op een brute, bloederige en laffe manier vermoord wordt, heeft LeTour nog maar één missie: WRAAK!!

Regie: Paul Schrader (American Gigolo, Affliction)
Cast: Willem Dafoe (The English Patient, eXistenZ, Spider-Man), Susan Sarandon (Thelma & Louise, The Client, Stepmom)
Lengte: ca. 99 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Geluid: Dolby Digital Mono
Beeld: widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)
Extra’s op de DVD:
• Trailer
• Audiocommentaar van de regisseur
• Scène-specifiek audiocommentaar van Susan Sarandon en Willem Dafoe