:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STAR WARS TRILOGY
PERSBERICHT: STAR WARS TRILOGY
Bron: Fox - Datum: 2004-04-23 - Geplaatst door: Werner
THE STAR WARS TRILOGY
VOOR HET EERST OP DVD
22 september 2004

DE LANGST VERWACHTE DVD OOIT
BEVAT MEER SPANNING, AVONTUUR EN ACHTERGRONDINFO

Bovenop de klassieke, opnieuw geremasterde films krijgt u meer dan 10 uur bonusmateriaal. De box bevat vier discs met onder andere een spiksplinternieuwe, anderhalf uur durende documentaire en een kijkje achter de schermen.

De STAR WARS TRILOGIE verschijnt op 22 september 2004 voor het eerst op dvd, maar is nu al - meer dan vier maanden voor de releasedatum - één van de best verkopende titels van 2004. De boxset van Lucasfilm Ltd. en Twentieth Century Fox Home Entertainment staat op nummer 1 op de lijst van bestsellers bij Amazon.com in de VS, Canada, Duitsland en Groot-Brittannië. Samen zijn de vier discs goed voor meer dan 10 uur entertainment en uitzonderlijke beeld- en geluidskwaliteft.

"We weten hoe opgewonden de Star Wars fans zijn voor deze release, daarom werken we zo hard als we kunnen om hen een onvergetelijke dvd-collectie aan te bieden met films die er spectaculair uitzien en indrukwekkend klinken, zegt Jim Ward, Vice President Marketing en Distributie bij Lucasfilm Ltd., en de executive producer van de dvd's.

De drie films van de STAR WARS TRILOGIE - Episode IV: A New Hope, Episode V: The Empire Strikes Back en Episode VI: Return of the Jedi - zijn recentelijk gerestaureerd en geremasterd door het gerenornmeerde Lowry Digital Images.

De films worden in breedbeeld aangeboden en zijn voorzien van een Dolby Digital 5.1 EX geluidstrack. Elke film is voorzien van nieuw audiocommentaar van George Lucas en leden van de cast en crew, onder wie regisseur Irvin Kershner, actrice Carrie Fisher, geluidstechnicus Ben Burtt an Dennis Muren van Industrial Light & Magic.
De vierde disc van de collectie bevat vier uur bonusmateriaal dat de kijker inzicht geeft in de manier waarop de drie films en de totake Star Wars saga zijn geworden tot wat ze zijn.
De hoeksteen van deze vierde dvd is EMPIRE OF DREAMS; The Story of the Star Wars Trilogy. Deze twee en een half uur durende documentaire schetst de weg die Star Wars heeft afgelegd van een low-budget jongensdroom tot een filmfenomeen dat alle logica tartte en de regels herdefinieerde. EMPIRE OF DREAMS draait om het verhaal van een onafhankelijke filmmaker met een drang om te vernieuwen en een volledig nieuwe manier van filmmaken uit te vinden.

EMPIRE OF DREAMS bevat naast nieuwe interviews met Lucas en meer dan 40 leden van de cast en craw die aan de drie films hebben meegewerkt ook commentaren van talloze filmmakers en beroemdheden en nooit gezien beeldmateriaal dat ons een blik biedt achter de schermen van de drie films. Deze nieuwe documentaire schetst een uitgebreid beeld van een pionier die de wetten van de logica tartte en een blijvend modern sprookje maakte dat de wereld verrukte.

Bovendien biedt de bonusdisc talloze andere boeiende extra's, waaronder:

Blik achter de schermen van Episode III: The Return of Darth Vader
Geen enkele slechterik is zo iconisch als Darth Vader, een symbool van verderf sinds hij in 1977 voor het eerst op het witte doek verscheen en nog steeds een niet weg te denken onderdeel van de populaire cultuur. Eindelijk zal Star Wars: Episode III onthullen hoe Anakin Skywalker de gevreesde Sith Lord werd. In deze exclusieve preview praat George Lucas over de afkomst van Anakin terwijl de kijkers voor het eerst het nieuwe kostuum van Vader te zien krijgen dat speciaal voor Episode III werd gemaakt en uit de eerste hand vernemen hoe Hayden Christensen en Ewan McGregor zich hebben voorbereid voor het epische "lightsaber" gevecht waar iedereen al meer dan twee decennia reikhalzend naar uitkijkt: de climactische confrontatie tussen Anakin en Obi-Wan Kenobi.

De geboorte van de Lightsaber
Het onvergetelijke gezoem en de lichtgevende gloei van de sabel zijn over de hele wereld onmiddellijk herkenbaar en nu zullen de fans de oorsprong ontdekken van dit elegante wapen uit een beschaafder tijdperk. In deze documentaire, die in het licht staat van de lichtsabel lichten George Lucas, de cast en crew de geschiedenis van dit iconische laserzwaard toe. Er wordt dieper ingegaan op de oorsprong van het stuntwerk en de speciale effecten die komen kijken bij lightsaber gevechten. De documentaire laat zien hoe elke film van de Star Wars saga de vorige heeft overtroffen met spectaculaire actiescènes waarin de hoofdrol is weggelegd voor het dierbaarste wapen van de Jedi.

De personages van Star Wars
Een diepgaande beschrijving van de ontwikkeling van de personages met onder andere zeldzame concept art, een kijk achter de schermen en interviews met George Lucas en de cast en crew die de favoriete helden van het grote doek vorm hebben gegeven - Luke Skywalker, Prinses Leia, Han Solo, Chewbacca. R2-D2 en C-3PO - en natuurlijk de grootste schurk van allemaal, Darth Vader

The Force Is With Them: The Legacy of Star Wars
Star Wars heeft een universum van mogelijkheden geopend voor een hele generetie filmmakers en creatieve talenten. De kijkers zullen enkele van de meest vooraanstaande hedendaagse filmmakers horen vertellen over de invloed die Star Wars heeft gehad op hun films en hun leven.

Trailer van Star Wars Battlefront en speelbare demo
Nu de grootste Star Wars gevechten op dvd staan, kunnen liefhebbers van videospellen ze van dichtbij beleven zoals nooit tevoren in het nieuwe videospel Star Wars: Battlefront van LucasArts, dat beschikbaar is voor PlayStation2. Xbox en PC. De dvd STAR WARS TRILOGIE bevat een trailer waarin u een spannend voorsmaakje krijgt van het videospel samen met een speciale demo voor Xbox-gebruikers die spelers de kans biedt mee te strijden in de Slag om Endor als Rebel of als soldaat van de Keizerlijke troepen, AT-ST's te besturen, op speeder bikes te rijden en verschillende wapens te hanteren om hun kamp naar de overwinning te leiden. De volledige versie van Star Wars Battlefront wordt eveneens op 21 september uitgebracht voor PC, voor het computer entertainmentsysteem PlayStation2 en voor het videospelsysteem Xbox van Microsoft.

Star Wars: Episode III preview van de productie van de game
Liefhebbers van videospellen zullen de verbluffende Jedi actie van Episode III zelf kunnen beleven in het nieuwe spel Star Wars: Episode III. Dit extraatje laat zien hoe spelontwikkelaars bij LucasArts zowel achter de schermen als op de set aan de meest authentieke Jedi envaring ooit werkten. Het spel Star Wars: Episode III zal in het voorjaar van 2005 beschikbaar zijn voor het computer entertainmentsysteem PlayStation2 en het videospelsysteem van Microsoft, de Xbox.

0riginele trailers en tv-spots
De originele bioscoopteaser, lancering en re-release trailers van elke film plus de tv-spots staan allemaal op de dvd.

Exclusieve productiegalerie
De trotse eigenaars van de dvd zullen kunnen rondneuzen in een deel van de Lucasfilm Archives dat nog nooit eerder aan het publiek werd voorgesteld. Het bevat exclusieve foto's van de opnames van de STAR WARS TRILOGIE die plaatsvonden in Tunesië, Engeland, Noorwegen, Arizona an Californië.

Posters en campagnes in de gedrukte media
De oorspronkelijke release van de STAR WARS TRILOGIE films kwam op een moment dat internationale campagnes een rijkdom aan intrigerende, alternatieve poster art genereerden. De kijkers kunnen door een verzamaling filmposters van over de hele wereld bladeren.

Exclusief materiaal voor de dvd-rom
De dvd's van de STAR WARS TRILOGIE zijn deuren die toegang verlenen tot exclusief materiaal dat alleen beschikbaar is via een speciale dvd-rom website. Daar bovenop bevat de dvd een koppeling naar starwars.com, de officiële website van Star Wars op het Internet, waar dagelijks elementen en updates worden toegevoegd aan de voortdurende Star Wars saga.


Star Wars: Episode IV A New Hope werd oorspronkelijk in 1977 uitgebracht en duurt 125 minuten. Star Wars: Episode V The Empire Strikes Back werd in 1980 uitgebracht en duurt 135 minuten. Star Wars: Episode VI Return of the Jedi werd in 1983 uitgebracht en duurt 130 minuten.

Lucasfilm Ltd. is een van de grootste film-en entertainmentmaatschappijen ter wereld. Het bedrijf werd in 1971 opgericht door George Lucas en is nog steeds een volledig geïntegreerde entertainmentmaatschappij in privé-handen. Naast de film- en televisieproducties maakt ook Industrial Light & Magic en Skywalker Sound deel uit van het internationale concern; LucasArts Entertainment; Lucas Licensing; en Lucas Online. De films van Lucasfilm hebben 19 Oscars opgeleverd en de televisieprojecten 12 Emmy Awards.


Recent nieuws van dezelfde bron