:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: MUZIEKTITELS
PERSBERICHT: MUZIEKTITELS
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-04-29 - Geplaatst door: Werner
Een nieuwe lente en een flinke release van Inspire Music. Met opvallende DVD's van Dean Martin en Elvis Presley, loeisterke tv-concerten van Lyle Lovett en Peter Cetera, oud materiaal van The Four Tops, spetterend gevisualiseerde dansmuziek, een indrukwekkende registratie van de opera Carmen, sfeervol werk van Kitaro én de langverwachte release van de legendarische en hilarische Beatlesparodie van The Rutles, All You Need Is Cash.

THE RUTLES - ALL YOU NEED IS CASH

Een toprelease! De legendarische Beatlesparodie, die ooit begon met een optreden van Monty Pythons Eric Idle tijdens een aflevering van Saturday Night Live en die uiteindelijk uitgroeide tot een volwaardig album én een speelfilm. Nu dus eindelijk uit op DVD. Genieten van prachtige Beatles-pastisches en mensen als Mick Jagger, John Belushi, Ron Wood, Paul Simon, George Harrison, Bill Murray, Gilda Radner, Dan Aykroyd, Neil Innes, Rikki Fataar, John Halsey en natuurlijk Eric Idle.

Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: kleur & zwart-wit
Speelduur: 70 minuten

Extra’s:
• commentaar van de regisseur
• introductie door Eric Idle
• memoires van Eric Idle
• fotoalbum
• deleted scenes
• ‘play songs only’LYLE LOVETT - FEATURING RANDY NEWMAN AND MARK ISHAM

Verbluffende beeld- en geluidskwaliteit zoals die in de serie tv-specials van Sound Stage te doen gebruikelijk is. Lovett zingt met een big band van 14 man én met een 26-koppig orkest. Materiaal van z’n meest recente album komt aan bod, maar hij sluit af met een spetterende serie gospelsongs en traditionals. Tussendoor duetten met Newman en Isham, terwijl Newman solo ook nog zijn krakers Political Science en I Think It’s Going To Rain Today ten gehore brengt. Deze DVD kent de Direct Play feature: de DVD begint direct het concert te spelen in Dolby Digital 5.1. Voor andere instellingen dient eerst het menu te worden geactiveerd.
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 83 minuten

Extra’s:
• biografieën
• discografieën
• highlights andere Sound Stage concertenDEAN MARTIN - MEMORIES

Een release in de serie DVD & Music Collection, waarin een DVD, een CD en een boekwerkje aan elkaar gekoppeld zijn. Het multitalent Martin is in dit pakket te beluisteren op 20 audiotracks, waaronder Santa Lucia, Everybody Loves Somebody Sometimes en Rambling Rose. Op de DVD is de uit 1950 daterende speelfilm At War With The Army te vinden. In deze zotte muzikale komedie speelt Martin de hoofdrol naast Jerry Lewis.

Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: zwart-wit
Speelduur: 90 minutenPETER CETERA WITH SPECIAL GUEST AMY GRANT

Ook weer zo’n staaltje topkwaliteit van Sound Stage. De voormalige voorman van Chicago gaat er ouderwets fors tegenaan in nummers als If You Leave Me Now, 25 Or 6 To 4, Hard To Say I’m Sorry en Glory Of Love. De Amerikaanse superster Amy Grant, die in Europa nooit echt succes heeft gekend, doet drie nummers in haar eentje én zingt met Cetera The Next Time I Fall. Deze DVD kent de Direct Play feature: de DVD begint direct het concert te spelen in Dolby Digital 5.1. Voor andere instellingen dient eerst het menu te worden geactiveerd.
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 83 minuten

Extra’s:
• biografieën
• discografieën
• highlights andere Sound Stage concertenKITARO - THINKING OF YOU

Voor deze DVD is het in 2000 met een Grammy Award bekroonde album Thinking Of You van de synthesizervirtuoos en componist Kitaro voorzien van prachtige natuurbeelden die de droommuziek een extra dimensie geven. Deze DVD kent de Direct Play feature: de DVD begint direct het programma te spelen in Dolby Digital 5.1. Voor andere instellingen dient eerst het menu te worden geactiveerd.

Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 78 minutenKITARO - KOJIKI

In zeven prachtige composities schetst Kitaro de mythes die bestaan over het ontstaan van zijn moederland Japan. Deze DVD kent de Direct Play feature: de DVD begint direct het concert te spelen in Dolby Digital 5.1. Voor andere instellingen dient eerst het menu te worden geactiveerd.

Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 86 minutenELVIS PRESLEY - THE LAST 24 HOURS

Een release in de serie DVD & Music Collection, waarin een DVD, een CD en een boekwerkje aan elkaar gekoppeld zijn. De audio CD -met een speelduur van ruim dertig minuten- bevat een gospel eerbetoon aan The King, uitgevoerd door The Jordanaires en Johnny Earle. Het boekje bevat naast een aantal zeldzame foto’s onder meer de laatste brief die Elvis schreef. In het programma op de DVD geven mensen die in de laatste dagen van zijn leven in de nabijheid van Presley verkeerden een indruk van wat er zich toen allemaal afspeelde.

Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 60 minuten

Extra’s:
• audio-interview met Elvis Presley
• discografie
• filmografieCARMEN

Tien jaar lang slaagde Peter Kroone van het organisatiebureau Companions erin om groots opgezette operaproducties in Ahoy' te realiseren. Nog niet zo lang geleden stopte hij ermee omdat een en ander financieel niet meer haalbaar was. Met zijn producties trok hij de afgelopen jaren ook naar andere Europese landen, waar het succes wel zodanig was dat er ook voor de komende jaren nog een flink aantal van deze monsterproducties op stapel staat. De Nederlandse liefhebber kan er natuurlijk een reisje aan wagen, maar het feest kan ook in de huiskamer worden meegemaakt doordat Video/Film Express onlangs een exclusieve overeenkomst tekende met Companions, op basis waarvan dit jaar in elk geval zes opera’s op DVD zullen worden uitgebracht.
Carmen is, na Aida, de tweede in de reeks. De opnamen hiervoor vonden plaats op 4 en 6 september 2003 in de AufSchalke Arena in Gelsenkirchen, waar maar liefst 35.000 mensen het spektakel bijwoonden.

Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 153 minutenBASIC CLASSICS 2

Weer een verzameling alleszins dansbare tracks van o.a. D-Shake, Radikal Rob, Deborah Wilson en Exposure, gevisualiseerd door duivelskunstenaar Switchdoctor en gemixed door Quinten De Rozario. Deze DVD kent de Direct Play feature: de DVD begint direct het programma te spelen in Dolby Digital 5.1. Voor andere instellingen dient eerst het menu te worden geactiveerd.

Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 80 minutenTHE FOUR TOPS - MUSIC LEGENDS

Een boeiende duik in de geschiedenis van de zwarte popmuziek: opnames uit 1970! The Four Tops spelen in de Joinville Sudio’s in de buurt van Parijs met een keur aan Franse sessiemuzikanten en een drietal overgevlogen Amerikaanse musici. In drie kwartier brengen de oorspronkelijke groepsleden Abdul ‘Duke’ Fakir, Renaldo ‘Obie’ Benson, Levi Stubbs en Lawrence Payton onder meer Sunny, Reach Out I’ll Be There, I Will Turn To Stone en Baby I Need Your Loving.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Speelduur: 45 minuten

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron