:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BEDAZZLED
PERSBERICHT: BEDAZZLED
Bron: Fox - Datum: 2001-12-26 - Geplaatst door: Serge
Vanaf 9 januari 2002 te koop op special edition DVD.

Het lijkt een sprookje: een bloedmooie vrouw komt je leven binnen en laat je zeven wensen doen waarvan je de inhoud helemaal zelf mag kiezen. De sullige Elliot Richards laat zich dit geen twee keer zeggen en sluit een pact met de sexy duivelin Elizabeth Hurley. Het enige wat Elliot in ruil voor de wensen moet doen is zijn ziel aan haar verkopen en dat kan natuurlijk nooit goed gaan. 'Bedazzled' zit vol flitsende humor en hilarische voorvallen. Vanaf 9 januari te koop op een prachtige special edition-DVD, mét alle weggeknipte scènes.

Special edition: prachtige extra's en gecensureerde scènes op DVD én video.
Zowel deze DVD als video zijn special editions die boeiende extra's bevatten. Zo werd de scène waarin Brendan Fraser een rockster speelde, geknipt in de States. Te brutaal, te shockerend oordeelde de censor. Deze scène rond seks, drugs en rock-and-roll staat wel op DVD en video, net als de basketbalscène. De DVD bevat bovendien ook nog beeldmateriaal van het leven achter de schermen, interactieve menu's, een 'making of' documentaire, audiocommentaar en andere specials.

Elizabeth Hurley als sexy Satan.
Met haar weinig aan de verbeelding overlatende outfits speelt Hurley in haar eerste grote Hollywoodproductie een duivel die het mannelijk libido naar ongekende hoogten jaagt. MTV bekroonde Hurley voor 'Bedazzled' met een Best Dress Award. Zelf zegt Hurley dat ze in de film wil overkomen als een kruising tussen Cruella de Ville en een softpornoactrice. Hurley (1965) werd voorpaginanieuws toen haar partner en collega Hugh Grant werd betrapt met Divine Brown.

Frasers rijzende ster.
Brendan Fraser, onder meer bekend geworden door 'The Mummy (Retums)', speelt in 'Bedazzled' als Elliot Richards zeven rollen. Zo wordt hij op een dag wakker als drugsbaron nadat zijn wens om zeer rijk te worden in vervulling is gegaan. En als hij wenst om er uit te zien als de broer van Dennis Rodman laat een bepaald lichaamsdeel te wensen over. Via de zeven personages laat Fraser zien dat hij als acteur van alle markten thuis is. Dit jaar speelde hij de ontwikkelingswerker Alden Pyne in 'The Quiet American', naar het beroemde boek van Graham Greene. Dit was ook de eerste film uit de States die in Vietnam gedraaid mocht worden.

Harold Ramis boekt opnieuw succes.
De regisseur van de film, Harold Ramis, laat met 'Bedazzled' opnieuw zien dat hij weet wat een film tot een echte kaskraker maakt. Met het casten van de, voor Hollywood begrippen, onervaren Elizabeth Hurley nam hij een risico. Hij gaf echter blijk van een feilloos gevoel voor succes. Naast klassieke komedies als 'Ghostbusters', 'National Lampoon's Vacation' en 'Caddyshack', kan ook 'Bedazzled' aan zijn lijstje van geslaagde films worden toegevoegd. Behalve als regisseur heeft Ramis zich ook bewezen als producer, scriptschrijver en acteur. Hij heeft in ieder geval aan 'Bedazzled' de juiste ingrediënten toegevoegd om er een duivels leuke komedie van te maken.

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: AL
Speelduur: 93 min.

Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur en cast
• Originele bioscooptrailer
• Documentaire 'Making of Bedazzled'
• Onderdeel 'Behind the Scenes'
• Weggeknipte scène 'Basketball game'
• Weggeknipte scène 'Rockstar fantasy'
• Documentaire over het maken van de kostuums
• Fotogalerij
• Originele tv-spots

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron