:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: MULAN & MULAN 2
PERSBERICHT: MULAN & MULAN 2
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-11-08 - Geplaatst door: Werner
MULAN 2
"De legende gaat door"
Een volledig nieuwe langspeelfilm
Te koop op dvd vanaf 24 november 2004

&

MULAN
Voor het eerst op dvd, in een speciale uitvoering
Te koop vanaf 24 november 2004


In het verlengde van de betoverende Chinese legende Mulan stelt Walt Disney Pictures nu een volledig nieuwe langspeelfilm voor: Mulan 2, waarin Mulan, legeraanvoerder Shang en de kleine draak Mushu zich storten in een nieuw avontuur, waar humor, emoties en muziek samengaan in de traditie van Disney.

En om het plezier nog groter te maken, zal Mulan, de zesendertigste langspeelfilm van de Disneystudio's, nu ook voor de allereerste keer beschikbaar zijn op dvd en dit meteen in een Speciale Uitvoering, met heel wat boeiend bonusmateriaal.

(nvdr. dit is niet helemaal waar; de film is een paar jaar geleden al uitgebracht door Warner, toen Disney zelf geen dvd's uitgaf. De oude versie is wél al geruime tijd out of print.)

Mulan 2 op dvd

Het verhaal

Het leven van de pittige Mulan verandert op slag wanneer de legeraanvoerder Shang haar ten huwelijk vraagt. Maar niet iedereen is hier blij mee. Uit angst om zijn baan als Mulan's oppasser te verliezen, probeert de ondeugende Mushu hun trouwplannen te dwarsbomen en het gelukkige paar zo lang mogelijk uit elkaar te houden. Niet veel later krijgen Mulan en Shang de opdracht om drie uitgehuwelijkte prinsessen op een reis dwars door China te begeleiden. Tijdens de reis ontdekt Mulan dat de prinsessen helemaal niet willen trouwen. Mulan neemt een moedige beslissing die de loop van de geschiedenis zal veranderen...

De legende van Mulan gaat door in een compleet nieuwe avondvullende film met nieuwe personages, onweerstaambare nieuwe muziek en veel humor.

De dvd
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Beeldformaat: 16x9 / 1.78:1
Speelduur: 75 minuten (exclusief bonusmateriaal)

Bonusmateriaal:
• Niet eerder vertoonde scènes
• Spellen en activiteiten:
- Mushu's Wie Is Het?
• Achter de schermen bij Disney:
- De wereld van Mulan

En om je volledig onder te dompelen in deze Chinese legende voor het eerst op dvd, in een 2-disc speciale uitvoering: Mulan

Het verhaal

Ongeveer 2.500 jaar geleden maken de Hunnen zich op om China binnen te vallen. Om de bedreiging af te wenden, kondigt de Keizer af dat er van elke familie één man mee moet vechten in het Keizerlijke Leger. Het meisje Fa Mulan gruwt bij de gedachte dat haar oude vader zich nog in de strijd moet werpen en beslist om in zijn plaats naar het leger te gaan. Ze snijdt haar haar af, en verkleed als man en gewapend met een sabel bereikt ze het legerkamp, waar ze meedoet aan de oefeningen. Met haar beslissing gaat Mulan in tegen de aloude Chinese traditie en verstoort ze de voorouders van de familie Fa. Om hun enige erfgename te beschermen, beslissen die om haar Mushu te sturen, een goedmenend maar niet al te snugger draakje.

De dvd
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Vlaams / Nederlands / Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Frans
Beeldformaat: 16x9 / 1.66:1
Speelduur: 64 minuten (exclusief bonusmateriaal)

Bonusmateriaal (disc 2):
• Niet eerder vertoonde scènes
• Muziek en meer
• Spellen en activiteiten
• Achter de schermen bij Disney
• En een geheel nieuwe muziekvideo uitgevoerd door Jackie Chan

De dvd's van Mulan en Mulan 2 zullen ook beschikbaar zijn in een duopack, tegen een voordelige prijs, vanaf 24 november 2004.