:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: THE VILLAGE
PERSBERICHT: THE VILLAGE
Bron: Buena Vista - Datum: 2004-12-29 - Geplaatst door: Werner
THE VILLAGE
Van de schrijver/regisseur van The Sixth Sense, Unbreakable en Signs
Te huur op DVD vanaf 25 januari 2005
Te koop op DVD vanaf 26 januari 2005

Vul nu je collectie M. Night Shyamalan aan met The Village! Na The Sixth Sense, Unbreakable en Signs is ook deze film weer een beklemmende thriller, vol spanning en supens zoals enkel Shyamalan ze kan maken.

The Village vertelt ons het verhaal van een hechte gemeenschap die afgezonderd leeft in de bossen van Pennsylvania. Op het eerste zicht een volmaakt dorp, ware het niet dat de bewoners leven met de verschrikkelijke wetenschap dat er net buiten het dorp gevaarlijke wezens ronddolen. De dorpelingen hebben een stilzwijgende afspraak met ‘Zij waarover wij niet spreken’ om elkaar met rust te laten Uit angst de vrede te verstoren leven ze volgens strikte regels: betreedt nooit de bossen; mijdt rode kleuren, die trekken de wezens aan; vlucht wanneer de klokken luiden. De stille, maar moedige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is echter vastberaden de dreiging die het dorp in de ban houdt en er het leven bepaalt, te trotseren. Met enkel de steun van zijn blinde vriendinnetje Ivy Walker (Bryce Dallas Howard), waagt hij zich in de bossen... en verbreekt zo de fragiele overeenkomst met de wezens. Chaos breekt uit in het dorp en in een wanhopige poging de isolatie met de buitenwereld te verbreken, komt de verbijsterende waarheid aan het licht... Met een ijzersterke cast en een onheilspellende sfeer, houdt deze film je tot het laatste moment in spanning.

Met:
Joaquin Phoenix (Lucius Hunt) was reeds te zien in Signs, Gladiator (Oscarnominatie voor Beste Bijrol), It’s all about love, Buffalo Soldiers, The Yards, U-turn,... en binnenkort ook aan de zijde van John Travolta in Ladder 49.
Bryce Dallas Howard (Ivy Walker) is reeds enige jaren actief in de theaterwereld en was tot hiertoe vooral bekend als de dochter van de bekende acteur/regisseur Ron Howard. Met The Village maakt ze een opmerkelijk filmdebuut.
Adrien Brody (alias Noah Percy, de dorpsgek) is bekend van Bullet, The thin red line, Summer of Sam, The Pianist (Oscar en César voor Beste Acteur),...
William Hurt (Edward Walker, de vader van Ivy en een van de dorpoudsten) speelde o.a . in Eyewitness, Kiss of the spider woman (won verschillende prijzen, waaronder de Oscar voor Beste Acteur), Children of a lesser God, Lost in space, A.I. Artificial Intelligence en Changing lanes.
Sigourney Weaver (Alice Hunt, moeder van Lucius) maakte deel uit van de cast van de Alien-films, Ghostbusters, Gorillas in the mist, Heartbreakers,...

Schrijver/regisseur:
M. Night Shyamalan lijkt wel geboren voor het vak. Geboren in Indië, wonend in Philadelphia, heeft Shyamalan op zijn 16de reeds 45 kortfilms gedraaid. Op zijn 17 jaar beslist hij filmschool te volgen aan de Universiteit van New York. In 1992 draait hij zijn eerste langspeelfilm Praying with anger. De film wordt opgemerkt en wordt verkozen tot beste film van het jaar door het American Film Institute van Los Angeles. Het is vooral na zijn derde film, The Sixth Sense (Academy Award genomineerd voor Beste Regisseur, Beste Originele Scenario, 1999), dat hij bij het grote publiek bekend wordt. Daarop volgen nog twee kaskrakers Unbreakable en Signs waarmee hij zijn reputatie als "Meester in de spanning" bevestigt. Met The Village creëert hij opnieuw een beklijvende thriller met een verrassend einde.

The Village op DVD:
Distributeur: Touchstone Home Entertainment
Genre: Thriller
Speelduur: 103 minuten
Kwotering: Vanaf 12 jaar
Taalkeuze: DTS: Engels; Dolby Digital 5.1 : Engels / Portugees
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor Doven en Slechthorenden / Zweeds / Noors / Deens / Fins / IJslands / Portugees / Lets / Litouws / Ests
Technische Specificaties: 1.85:1, 16x9

Bonusmateriaal :
• The Village geanalyseerd
- Het filmen van The Village
- Het casten
- Trainingskamp
- De editing en het geluid
- Muziek voor The Village
- Zij over wie wij zwijgen
• Niet eerder vertoonde scènes
- De oefening
- Het verhaal van August
- Voor het huwelijk
- Windgong
• Het dagboek van Bryce
• Privé-film van M.Night
• Fotogalerij van de productieLETHAL DOSE / LD 50
Ook te koop op DVD vanaf 26 januari 2005

In deze psychologische thriller, loopt een reddingspoging van een groep dierenrechtenactivisten helemaal uit de hand wanneer één van de teamleden vast komt te zitten... en vervolgens in de steek wordt gelaten. Als de groep een jaar later een gecodeerd bericht krijgt, gaan ze op pad om de gevangen collega te bevrijden. Maar wat een eenvoudige inval had moeten zijn, loopt uit op een reeks incidenten ... waarbij de teamleden één voor één verdwijnen. De hoofdrollen worden vertolkt door Katharine Towne (Mulholland Drive, What lies beneath), Melanie Brown (Mel B uit de Spice Girls) en Tom Hardy (Star Trek: Nemesis).

Lethal Dose op DVD:
Distributeur: Touchstone Home Entertainment
Genre: actie/ Thriller
Speelduur: 96 minuten
Keuring: 16 jaar.
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Spaans
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans / Spaans / Zweeds / Noors / Deens / Fins / Portugees / Hebreeuws / Ests
Technische specificaties: 2.35:1/ 16 x 9

UIT HET ARCHIEF