:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-MAART 2005
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI-MAART 2005
Bron: Universal - Datum: 2005-02-14 - Geplaatst door: Werner
ME WITHOUT YOU

Londen. Een lange, hete zomer in de jaren '70. Boezemvriendinnen Holly en Marina sluiten een pact dat hun vriendschap voor altijd bezegelt. Voor de getroubleerde, onvoorspelbare Marina, met haar ogenschijnlijk glamoureuze vader en haar aan Valium verslaafde moeder, is Holly het enige lichtpuntje in een leven dat aaneenhangt van echtscheidingsperikelen, drugsexperimenten en modieuze zelfvernietiging. Intussen begraaft Holly zichzelf in de boeken. Zo wil ze haar frustraties – een overbeschermende moeder en haar eigen knagende onzekerheid in de nabijheid van haar mooie, bezitterige vriendin – bezweren. Ze heeft maar een geheimpje voor Marina, haar vurige passie voor Marina’s broer Nat. De jaren glijden voorbij en de meisjes proeven van alles wat het leven te bieden heeft: seks, liefde, verlies en rock ‘n roll. Tot Holly hun onevenwichtige vriendschap langzaam maar zeker als een gevangenis begint aan te voelen.

Huur 15 februari - Koop 17 maart
Genre: Drama, 2001
Regie: Sandra Goldbacher
Cast: Michelle Williams, Anna Friel, Kyle Maclachlan
Speelduur: 105 min.
Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3

Extra's:
• Featurette
• Interviews
• B-rollWIMBLEDON
She’s the golden girl. He’s the longshot. It’s a match made in...

Een romantische komedie over tennis en love games. Van de makers van Love Actually en Bridget Jones, komt ook deze vlotte, grappige film over romantiek op de tennisbaan. Peter Colt (Paul Bettany uit Master & Commander) nadert het einde van zijn glansloze tenniscarričre. Vlak voordat hij voorgoed met tennissen stopt, krijgt hij echter een 'wildcard' voor het prestigieuze toernooi van Wimbledon. Dit is zijn allerlaatste kans. Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst), daarentegen, bevindt zich op het hoogtepunt van haar loopbaan. Ze wil dan ook maar één ding: winnen. Bij een toevallige ontmoeting springt er een vonkje over en het ondenkbare gebeurt. Peter herontdekt zijn vorm wanneer hij zijn eerste wedstrijd wint en Lizzie begint te ontdekken dat het leven meer inhoudt dan het winnen van toernooien. Kan Peter ondanks alle obstakels toch de beker winnen? En kan Lizzie haar engagement bij het tennis combineren met een liefdesrelatie?

Huur 1 maart - Koop 10 maart
Regie: Richard Loncraine
Cast: Paul Bettany, Kirsten Dunst, Bernard Hill, Sam Neill
Speelduur: 97 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 anamorphic widescreen

Extra's:
• Welcome to the Club
• Ball Control
• Coach a Rising Star
• Audiocommentaar
• Wimbledon: A Look Inside
• TrailersBEFORE YOU GO

Wanneer moeder Violet het loodje legt, organiseert oudste dochter Theresa (Julie Walters) de begrafenis. Ze nodigt haar twee jongere zussen uit om voor de plechtigheid enkele dagen samen door te brengen in het nu verlaten ouderlijk huis. Mary (Joanne Whalley) is een dokter wiens aanslepende affaire met een collega (John Hannah) op sterven na dood is. De jongste, Catherine (Victoria Hamilton), verkeert niet alleen permanent onder invloed, ook haar relatie met een Spaanse restaurateur is bepaald katastrofaal. En dan is er nog de man van Theresa, Frank (Tom Wilkinson), die zijn leven over een heel andere boeg wil gooien. Herinneringen worden opgerakeld, emoties laaien hoog op en de rondwarende geest van de moeder komt het vuur van de zusterlijke rivaliteit nog wat meer aanwakkeren. Een prangende, heerlijke excentrieke Britse komedie van Lewis Gilbert, de regisseur van Educating Rita en Shirley Valentine.

Huur 15 februari - Koop 17 maart
Genre: komedie, 2002
Regie: Lewis Gilbert
Cast: Julie Walters, John Hannah, Tom Wilkinson, Joanne Whalley, Victoria Hamilton
Speelduur: 94 min.
Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3

Extra's:
• Featurette
• Interviews
• B-rollINSPECTOR MORSE DEEL 2
Een passie voor muziek
Een zwak voor bier
Een neus voor misdaad


De tweede dubbel-dvd in een reeks van acht. Meesterdetective Inspector Morse (John Thaw, overleden in 2002) heeft een passie voor klassieke muziek, een zwak voor bier en een neus voor misdaad. Samen met Sergeant Lewis (Kevin Whately) gaat hij op pad om de meest fascinerende zaken op te lossen. In maart brengt Universal deel 2 uit in een reeks van 8 geplande maandelijkse dubbel-dvds. De 2 dvd’s bevatten vier klassieke Morse-afleveringen:
• The Wolvercote Tongue
• The Settling of the Sun
• Last Bus to Woodstock
• Ghost in the Machine

Koopdvd release 3 maart
Speelduur: 420 min.
Geluid: Stereo 2.0
Beeld: 4:3OUT OF AFRICA S.E.
De ultieme romantische film, bekroond met 7 Oscars.

We schrijven 1913. De jonge schrijfster Karen Blixen heeft net haar vaderland Denemarken verlaten om zich op een afgelegen koffieplantage in Kenia te vestigen. Het verstandshuwelijk met een Deense baron (Brandauer) levert haar een aristocratische titel op, maar de avontuurtjes van haar man, die veel op zakenreis is, laten haar eenzaam en verweesd achter. In deze fascinerende wildernis ontmoet zij de avonturier Denys Finch-Hatton, een ontmoeting die uitgroeit tot een dramatische liefdesrelatie, steeds balancerend tussen geluk en wanhoop. Een ramp lijkt onafwendbaar en Karens hele bestaan wordt bedreigd...
A Song of Africa: In deze diepgravende documentaire komen regisseur Sidney Pollack, componist John Barry, hoofdrolspeelster Meryl Streep en Judith Thurman, biograaf van Blixen en co-producent van de film, aan bod. De docu combineert het verhaal en archiefbeelden van de echte Karen en Denys met beelden uit de film en fragmenten uit de boeken van Blixen. Ook de anekdotes van acteurs en crew over de verfilming zelf zijn leerrijk en vaak erg grappig.

Koopdvd release 10 maart
Genre: Romantisch drama, 1985
Regie: Sydney Pollack
Cast: Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer, Graham Crowden, Michael Gough, Suzanna Hamilton
Speelduur: 155 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.85:1 anamorphic widescreen

Extra's:
• A Song of Africa (docu)
• TrailerTHE STEPFORD WIVES
Een onwaarschijnlijk perfecte sociale satire

Het stadje Stepford heeft een geheim. Alle vrouwen zijn onwaarschijnlijk perfect en de mannen zijn veel te gelukkig. Deze zwarte komedie is een remake van de spannende klassieker uit 1975. Welkom in Stepford - de Amerikaanse droom. Remake van de gelijknamige film uit 1975 en gebaseerd op de roman van de wereldberoemde schrijver Ira Levin, die ook tekende voor de klassieker Rosemary’s Baby, Boys from Brasil en Kiss Before Dying.

Huur 1 maart - Koop 10 maart
Regie: Frank Oz
Cast: Glenn Close, Nicole Kidman, Bette Midler, Christopher Walken, Matthew Broderick
Speelduur: 89 min.
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.85:1 anamorphic widescreen

Extra's:
• Commentaar van Frank Oz
• A Perfect World: The Making of Stepford Wives
• Deleted / Extended Scenes
• Gag Reel
• Trailers15 JAAR OSDORP POSSE - HOLLANDSE HARDCORE HIPHOP HELDEN

2 dvd’s + 1 cd
release 3 maart
Geluid: Dolby Surround 2.0
Beeld: 1.85:1 anamorphic widescreen

In 1989 richt Def P samen met IJsblok, King en Seda Osdorp Posse op. Zij besluiten Nederlands te gaan rappen. Op dat moment zijn zij de enigen in Nederland. Hiermee komt de naam “grondleggers van de Nederlandstalige Hip-Hop” hun zeker toe. "Wij zijn enorm trots dat er een DVD komt die ons werk van afgelopen vijftien jaar heel mooi weergeeft",
was de reactie van de Osdorp Posse op release van de nieuwe DVD.

"Een schitterend carričre-overzicht van 15 jaar Osdorp Posse op 2 dvd’s..."

De mooi vormgegeven box bevat 2 dvd's en 1 cd met nieuwe tracks, het album Hollandse Hardcore Hip-Hop Helden. De eerste dvd bevat de documentaire "Hoe schijt de ventilator raakt", een schitterend carričre-overzicht van 15
jaar Osdorp Posse. De tweede dvd heet "Clips en bits".

CD Hollandse Hardcore Hip-Hop Helden
Dit is een audio cd-schijf met daarop het volledige en nieuwste Osdorp Posse-album. Een ouderwets modern album met roffe, scherpe en beukende krakers zoals alleen de Osdorp Posse de ventilator kan raken!

DVD 1: DOCUMENTAIRE "HOE SCHIJT DE VENTILATOR RAAKT"
Een ruim twee uur durende documentaire over het ontstaan van de Osdorp Posse, de opkomst van de Nederlandstalige Hip-Hopscene, kijkjes achter de schermen, interviews en unieke historische livebeelden vanaf de pioniersdagen tot aan nu.

DVD 2: CLIPS & BITS
Een extra dvd vol met bekende en onbekende videoclips van de Osdorp Posse en andere acts van Ramp Records. Deze dvd bevat naast enkele documentaire-extra's als een 'freestyle-special' ook unieke livebeelden van de kleinste en obscuurste zaaltjes tot aan de belangrijkste grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Dynamo.

• Ramp Records videoclips
• Minidocumentaire "Vrijstijlen"
• Minidocumentaire "Def P.'s kunstfabriek"


"...kijkjes achter de schermen, interviews en unieke historische livebeelden..."

Biografie Osdorp Posse
In je smoel
In 1986 debuteert Def P als Engelstalige rapper in de groep Funky Fresh Force. In 1988 begint hij te experimenteren met Nederlandstalige rap. In 1989 wordt samen met IJsblok en King (als achtergrondersteuningsrappers) en Seda (als beatprogrameurderer) de Osdorp Posse opgericht. Op dat moment de eerste en de enige Nederlandstalige rapgroep. Met name door de snoeiharde 'in je smoel'-teksten en compromisloze houding kreeg de Osdorp Posse al gauw een fanatieke aanhang in de undergroundscene.

Nederhop
Dit was het Djaxlabel niet ontgaan, en na het tekenen van de nodige contracten kwam in 1992 het debuutalbum Osdorp Stijl uit op Djax. Hierna gingen de ontwikkelingen steeds sneller. In de roerige jaren daarna begonnen onder invloed van de Osdorp Posse steeds meer jongeren in het Nederlands te rappen. Hierdoor ontstond een geheel nieuwe scene, in die tijd ook wel ‘de Nederhopscene’ genoemd.

Afslag Osdorp
In 1995 brak de Osdorp Posse door naar het grote publiek door op festivals als Pinkpop en Lowlands te spelen. Met hun vijfde album Afslag Osdorp verrasten zij vriend en vijand door alle verkooprecords te verbreken. Als reactie hierop begon de Nederlandstalige rap ook een meer commerciële vertakking te krijgen wat leidde tot de eerste hitjes binnen het genre. De Osdorp Posse voerde inmiddels al een jarenlange strijd tegen het oneerlijke en smakeloos commerciële airplaybeleid van de radiostations, en viel mede daardoor zelf nog jarenlang buiten de boot. Omdat de groep zonder noemenswaardige promotie of airplay toch een compleet nieuwe scene met een populair eigen genre heeft opgebouwd kreeg de groep in 1996 de Nationale Popprijs uitgereikt als kroon op hun 'baanbrekende rondleggersfunctie'.

Ramp!
In 1998 verlaat de Osdorp Posse het Djaxlabel en richt hun eigen platenlabel 'Ramp Records' op. Hun achtste album Kernramp (het eerste Osdorp Posse-album op Ramp Records) wordt een groot succes en levert de groep zelfs hun eerste top 10 hit op met Origineel Amsterdams. In deze zelfde periode wordt DJ Daan, die al een tijdje meedraaide als losse live-DJ, als vast vijfde groepslid opgenomen. Vanaf de opnames van Kernramp is DJ Daan ook te horen op de Osdorp Posse-cd's, en drukt hiermee blijvend zijn creatieve stempel op het specifieke Osdorp
Possegeluid.

Onderhonden
Def P. heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een veelzijdig artiest. Hij schrijft columns, songteksten, verhalen en gedichten, hij tekent, schildert, ontwerpt, acteert, produceert theaterprodukties, maakt een eigen radioprogamma op Kink FM (Tegenwicht Voor Evenwicht), presenteerde een TV-programma voor de RVU (Nachtland), maakt diverse boeken en soloalbums en doet vele muzikale samenwerkingsprojecten als Sprooksprekers, Onderhonden en Def P & Beatbusters. Seda heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig componist en producer, die de meeste producties van Ramp Records voor zijn rekening neemt. Ook heeft hij solo verscheidene breakbeatplaten uitgebracht. King houdt zich achter de schermen voornamelijk met Ramp Records bezig en brengt de een na de andere getalenteerde rapact uit. IJsblok is ook vooral achter de schermen actief met de boekingen en het tourmanagement. Samen met King runt hij ook de Ramp Mailorderservice en de admimistratie.

Tegenstrijd
Als in 2003 de Nederlandstalige rap populairder en commerciëler dan ooit is geworden, komt de Osdorp Posse weer ouderwets hard en scherp terug met hun negende album Tegenstrijd. Seda en King hebben zich ondertussen steeds meer verdiept in het zelf fabriceren van videoclips. Mede omdat uitbesteden te duur is en het resultaat meestal toch weinig tot geen airplay krijgt. Als tegenreactie hierop ontstaat het idee om al deze weinig tot niet vertoonde undergroundclips op een DVD samen te brengen. Deze DVD wordt nu onder de naam ‘Clips & Bits’ als extra toegevoegd bij de indrukwekkende documentaire-DVD 'Hoe Schijt De Ventilator Raakt'. Een derde (audio)schijf is het nieuwe (tiende) album Hollandse Hardcore Hip-Hop-Helden.

Het verbaal verhaal
kan beginnen,
ik verwoord de woorden en
verzin de zinnen...

Staan verder ook nog op de release-kalender van Universal:

3 maart:
• Barbie - Fairytopia
• FC De Kampioenen - serie 2 set (2 dvd's)

10 maart:
• Samson & Gert: De Burgemeester Ontvoerd
• Bumba / 01
• American Me
• Cop And A Half
• Cotton Mary
• A Countess From Hong Kong
• Ed
• Going My Way
• Reap The Wild Wind
• Shanghai Express
• Come September

24 maart
• Zoot Suit

UIT HET ARCHIEF