:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: OPEN WATER
PERSBERICHT: OPEN WATER
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-02-15 - Geplaatst door: Werner
OPEN WATER
Dutch FilmWorks zwemt met de haaien

Dutch FilmWorks heeft afgelopen week dé verrassingsfilm van het Sundance Festival 2004 gekocht: de haaienfilm Open Water.

The Blair Witch Project meets Jaws, zo werd Open Water in de buitenlandse pers omschreven. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Susan en Daniel (Blanchard Ryan and Daniel Travis), die tijdens hun vakantie in de Caraïben besluiten te gaan diepzeeduiken. Als de twee weer boven water komen, blijkt door een misverstand hun boot al vertrokken te zijn. Met een storm op komst, proberen de twee in leven te blijven tot ze worden opgepikt. En dan komen de haaien...

Opvallend aan Open Water is dat deze in dezelfde omstandigheden is opgenomen als de oorspronkelijke geschiedenis. De twee acteurs werden dagenlang gefilmd in de Caribische oceaan, terwijl ze omringd werden door echte haaien. Het leverde niet alleen één van de engste films op sinds The Blair Witch Project, maar ook een top vijf notering in Amerika en een Box Office van 30 miljoen dollar.

Open Water werd met een budget van 130.000 dollar gemaakt op digitale video in barre omstandigheden. De film werd vorig jaar door filmmaatschappij Lion's Gate gekocht voor 2,5 miljoen dollar van schrijver/regisseur Chris Kentis. Open Water heeft vanaf december 2004 in de Nederlandse bioscopen gedraaid en wordt in april op rental en in mei op sellthru uitgebracht door Dutch FilmWorks.