:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: THE INCREDIBLES
PERSBERICHT: THE INCREDIBLES
Bron: Buena Vista - Datum: 2005-02-25 - Geplaatst door: Werner
THE INCREDIBLES
De meest geniale familie van superhelden binnenkort op DVD!

Walt Disney Pictures presenteert een Pixar Animation Studios-film
Van de Academy Award- winnende makers van Toy Story, Monsters Inc. en Finding Nemo.
Te koop vanaf 23 maart 2005 op DVD in een 2-disc Speciale Uitvoering
Vol ongelooflijk bonusmateriaal waaronder de compleet nieuwe kortfilm "Jack-Jack valt aan"

Walt Disney Pictures presenteert zijn nieuwste grote succes aan de box-office, The Incredibles, een film van de Pixar Animation Studios, beschikbaar op DVD in een 2-disc Speciale Uitvoering vanaf 23 maart 2005.

Van de hand van de Academy Award-winnende makers van Finding Nemo, wist dit beklemmende avontuur, vol humor en actie, de cinefielen aan hun zetel vast te klampen. Dankzij de 2-disc Speciale Uitvoering, beleven de liefhebbers van de sterke sensaties nu dubbel plezier: de film The Incredibles in een uitzonderlijke beeld- en geluidskwaliteit, opgefleurd met een hele hoop boeiend bonusmateriaal, waaronder de korte onuitgegeven animatiefilm "Jack-Jack valt aan" die de superkrachten van Jack-Jack onthult, de schattige mini-film Bondin' voorgesteld in preview in de cinema, de geheime NSA files, en nog veel meer...

Deze legende van superhelden die met succes emoties, humor en spetterende actie combineert, zal voor een beperkte periode beschikbaar zijn op DVD. Een uitzonderlijke filmervaring !

De boeiende The Incredibles 2-disc Speciale Uitvoering DVD heeft voor ieder wat wils. Van de veeleisende DVD-fanaat die niet minder vraagt dan de hoogste kwaliteit Home Entertainment-ervaring, tot families die genieten van het interactieve en aantrekkelijke bonusmateriaal dat enkel terug te vinden is op DVD's.

De SUPER 2-disc Speciale Uitvoering DVD

Disc 1:
The Incredibles: De Film
Distributeur: Disney presents a Pixar Film
Speelduur : 111 minuten
Keuring: 6 jaar
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels / Frans.
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans.
Technische specificatie: 16 x 9 / 2.35:1 (geschikt voor alle beeldformaten).

Extra:
• Director/Producer commentary: Pixar regisseur Brad Bird & producent John Walker over The Incredibles
• Animator commentary: Verschillende Pixar medewerkers vertellen over hun werkzaamheden
en de film.

Disc 2: Bonusmateriaal
• "Jack-Jack valt aan"
Hier is een compleet nieuwe, nooit eerder geziene kortfilm! Terwijl The Incredibles de wereld redden, is Jack-Jack, de jongste van het gezin, thuis achtergelaten met Kari, de babysitter. Ontdek Jack-Jack's daarvoor onbekende superkrachten en wat er gebeurt met de babysitter in deze hilarische kortfilm van de animatiespecialisten van Pixar.
• Niet eerde vertoonde scènes
• Achter de schermen
• Achtergrondreportage van The Incredibles - The making of
Waag je binnen bij Pixar met schrijver/ regisseur Brad Bird en ontdek hoe The Incredibles ontwikkeld werd, vanaf de eerste dag in de studio's tot de vervollediging van de film, waar Brad's passie het Pixar-team aanspoort om de grenzen van de computeranimatie te verleggen...
• Afbeeldingengallerij
• Topgeheim
• Mr. Incredible en vrienden
Bekijk deze nooit eerder vertoonde "verloren" cartoon met Mr. Incredible, Frozone en hun fantastische konijnenvriend, Mr. Skipperdoo. Gemaakt in retrostijl lip-o-vision, met in de hoofdrollen handgetekende personages met live-action lippen van acteurs.
• NSA Files
Enkel voor uw ogen bestemd Verkrijg exclusieve toegang tot de government's National Supers Agency database en leer alles over het leven van de superhelden voor ze door de overheid gedwongen werden onder te duiken. Hoor hen, in hun eigen woorden, praten over hun superkrachten, alter egos en onzekerheden. Een leuke en grappige kijk op Mr. Incredible, Elastigirl, Frozone, Dynaguy, Blazestone, Downburst, Everseer en vele anderen!
• Pixar's Academy Award-genomineerde kortfilm Boundin'
Wat gebeurt er wanneer een trots lam geschoren wordt tot op zijn roze vel? Deze charmante Academy Award-genomineerde korte animatiefilm, geschreven, getekend, geregisseerd en ingezongen door Pixar's Bud Lucky, zal je achterlaten met een glimlach op je gezicht en een lied in je hart. Ook voorgesteld met optionele commentaar door de filmmaker.

Het verhaal
Van de hand van de Academy Award-winnende makers van Finding Nemo, komt het actievolle animatieavontuur The Incredibles over het alledaagse maar ongelooflijke leven van een gezin vol superhelden. Eens vocht Bob Parr (Mr. Incredible) - een van 's werelds beste gemaskerde misdaadbestrijders - tegen het kwaad en redde hij dagelijks levens. Maar vijftien jaar later zijn hij en zijn vrouw (voormalige Elastigirl), net als alle andere superhelden, gedwongen om als gewone burgers te leven en zich terug te trekken in een buitenwijk. Bob en Helen hebben drie kinderen : Violet, Dash en Jack-Jack, die allemaal hun uiterste best doen om een "normaal" leven te leiden. Bob wil niets liever dan weer in actie komen en hij grijpt zijn kans wanneer een mysterieuze opdracht hem naar een afgelegen eiland stuurt voor een supergeheime missie. Maar daar ontdekt hij al gauw dat er een heel gezin superhelden nodig is om de wereld van de totale ondergang te redden.

Hoewel The Incredibles het meest complexe computer-geanimeerde entertainment tot nu toe ontwikkeld is, vindt men de traditionele elementen van een animatiefilm terug: karakterontwikkeling, productiedesign, cinematografie, kostuums, effecten, muziek,... Van al deze elementen wist Pixar de grenzen te verleggen om een film te maken zoals geen ander.

De Vlaamse cast
Heel wat bekende Vlamingen hebben hun stem geleend aan een personage uit de film :

Bob Parr / Mr. Incredible
- Originele stem: Craig T. Nelson
- Vlaamse stem: Wim Opbrouck (Iedereen Beroemd, TV: Het Eiland, De Bende van Wim,,,,)

Helen Parr / Elastigirl
- Originele stem: Holly Hunter (Thirteen, The Piano)
- Vlaamse stem: Ann Reymen (presentatrice Radio Donna)

Lucius Best / Frozone
Originele stem: Samuel L. Jackson (Star Wars Episode I: The Phantom Menace, Changing Lanes)
- Vlaamse stem: Ronny Mosuse (zanger en liedjesschrijver)

Edna Mode
- Originele stem: Brad Bird (The Iron Giant, TV's The Simpsons)
- Vlaamse stem: Walter Baele (Vlaams cabaretier, o.a. bekend van typetjes uit Brussel NieuwsStraat, Rosa,...)

Syndrome
- Originele stem: Jason Lee (Jersey Girl, Jay and Silent Bob Strike Back)
- Vlaamse stem: Tom Van Dyck (Het Eiland, In de Gloria, Matroesjka's,...)

Dash
- Originele stem: Spencer Fox
- Vlaamse stem: James de Graef

Violet
- Originele stem: Sarah Vowell
- Vlaamse stem: Aline Goffin

En vele anderen, zoals Dany Verstraeten, Roos Van Acker, Dirk Denoyelle, Siegfried Bracke,...

The Incredibles is geproduceerd door John Walker (The Iron Giant) en John Lasseter, the Academy Award-winning filmmaker en vice president of creative bij Pixar, was uitvoerend producent. De film werd geschreven en geproduceerd door Brad Bird (The Iron Giant, TV's The Simpsons). De muziek, die een sleutelrol speelt in de retrofuturistische stijl van de film, werd gecomponeerd door Michael Giacchino (Alias).

Over Pixar Animation Studios:
Pixar Animation Studios (Nasdaq: PIXR, http://www.pixar.com) combineert creativiteit en technologie om originele verhalen te creeëren met computeranimatie. Pixar heeft zes van de meest succesvolle en geliefde animatiefilms aller tijden gemaakt: Academy Award-winnaar Toy Story (1995), A Bug's Life (1998), Golden Globe winnaar Toy Story 2 (1999), de Academy Award-winnaar Monsters, Inc (2001), Academy Award-winnaar Finding Nemo (2003) en Academy Award- genomineerde (Best Animated Feature Film, Best Original Screenplay, Best Sound Editing en Best Sound Mixing) The Incredibles (2004). De zes Pixar films brachten tot vandaag wereldwijd meer dan $ 3 miljard op aan de box office. De volgende release van de Noord Californische-studio's is Cars. Pixar films zijn gereleasd door Walt Disney Pictures.