:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Focus Film Facts >> PERSBERICHT: MADAME JEANETTE
PERSBERICHT: MADAME JEANETTE
Bron: Focus Film Facts - Datum: 2005-04-29 - Geplaatst door: Werner
MADAME JEANETTE
van Paula van der Oest
10 mei op DVD

Op 10 mei wordt de DVD Madame Jeanette gereleased. Madame Jeanette is een romantische komedie over het gezin van de Hindustaanse Bibi en de Creoolse Ted en hun drie kinderen. Madame Jeanette" werd in Amsterdam Zuidoost opgenomen met, voor het eerst sinds Wan Pipel vijfentwintig jaar geleden, een volledige Surinaamse acteursbezetting. De film ging vorig jaar in premiere in Paramaribo op het IFFR/Backlot festival waar hij met een groot succes werd ontvangen.

Inhoud van de film:
De Hindoestaans islamitische Bibi is getrouwd met de christelijke Creoolse Ted. Maar in Amsterdam zijn ze gewoon Surinamers en overbrugt hun huwelijk de culturele kloof tussen Hindoestanen en Creolen. Ted wordt voor een stommiteit opgepakt. Als dan ook nog de deurwaarder op de stoep staat is Bibi ten einde raad. Werk is moeilijk te vinden als Surinaamse zonder opleiding. Bibi wendt zich tot een wijze oude dame, die de kaarten van haar toekomst legt. Door haar aanwijzingen begint Bibi een cateringbedrijfje, dat ze Madame Jeanette noemt. Surinaamse gerechten met veel Madame Jeanetjes (hete pepers) worden tot haar verbazing een groot succes.

Kortom: Een romantische komedie in Amsterdam Zuidoost. Madame Jeanette, of over hoe eten en muziek je hart verwarmt, over vriendschap, over het feit dat geluk in heel kleine dingen zit.

Met: Cheryl Asruf, Mike Libanon, Sophia Wezer, Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Jetty Mathurin, e.v.a. De film is geregisseerd door Paula van der Oest, die eerder onder andere De Nieuwe Moeder, De Trip van Teetje, Zus & Zo, Moonlight maakte.


Recent nieuws van dezelfde bron