:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: A SOUND OF THUNDER
PERSBERICHT: A SOUND OF THUNDER
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-11-24 - Geplaatst door: Werner
A SOUND OF THUNDER (SPECIAL EDITION)

Met: Edward Burns (Flight Of The Phoenix, Saving Private Ryan, Confidence), Ben Kingsley (Schindler's List, Oliver Twist, Sexy Beast), Catherine McCormack (Spy Game, Braveheart, The Tailor Of Panama)
Regie door Peter Hyams (End Of Days, Timecop)
Gebaseerd op het wereldberoemde kortverhaal van schrijver Ray Bradbury uit 1955.
Vanaf 6 december 2005 verkrijgbaar op dubbel dvd

Life is a delicate balance between order and disorder
Hightech superconcern Time Safari, waar Charles Hatton (Ben Kingsley) de scepter zwaait, verdient zeer veel geld met het verzorgen van virtuele safari’s. Tegen betaling kunnen mensen via een hightech computer terug naar de prehistorie, waar ze op levensgrote en in het wild levende dieren, waaronder dinosaurussen, kunnen jagen. Uiteraard wel onder strikte regels. Zo hebben de deelnemers speciale kleding, apart wapentuig en mogen ze absoluut niet van de baan afstappen waar ze op lopen en waarvandaan ze jagen. Alles gaat goed tot één van de deelnemers aan deze safari toch van de baan afstapt en er een vlinder aan zijn schoenzool blijft plakken. Zonder het te weten zet hij een kettingreactie in gang die zijn weerga niet kent en de mensheid in haar bestaan op alle fronten dreigt te vernietigen...

Features
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Actie/Sci-Fi
Speelduur: 103 Minuten
Leeftijd: 12, angst en grof taalgebruik

Extra's:
• Also Available
Trailers van Confidence, Immortals, Alone In The Dark, The Aviator, Lord Of War, Perfect Creature.
• Behind The Scenes (Speelduur: 5 minuten):
Kijkje achter de schermen
• Trailer (Speelduur: 7 minuten):
Vijf verschillende trailers, 2 televisiecommercials uit Spanje en de Nederlandse Televisiecommercial.
• Film Clips (Speelduur: 4 minuten):
vier filmfragmenten uit de film:
1. The Clients Are Asking For You
2. Time Wave
3. It's Evolution
4. You'll Wake Them Up
• Interviews With Crew (Speelduur: 7,5 minuten)
Interviews met Edward Burns (in de rol van Travis Ryer), Catherine McCormack (Sonia Rand), Sir Ben Kingsley (Charles Hatton) en regisseur Peter Hyams.
• Photo Gallery:
een tiental willekeurige screenshots uit de film
• Liner Notes
A Sound Of Thunder is gebaseerd op het wereldberoemde kortverhaal van schrijver Ray Bradbury uit 1955, waarin een minuscule verandering in het verleden, grote gevolgen heeft voor het heden. A Sound Of Thunder werd eerder al verfilmd als aflevering voor de tv-serie The Ray Bradbury Theater. Ray Bradbury wordt gezien als één van de grootste sciencefictionschrijvers van de vorige eeuw. Hij wordt in één adem genoemd met auteurs als Isaac Asimov (I, Robot), Arthur C. Clarke (2001: A Space Odyssey, 2010) en Robert Heinlein (Starship Troopers). Zijn beroemdste boek, Fahrenheit 451, werd verfilmd door de beroemde regisseur François Truffaut. In november 2004 ontving hij de National Medal of Arts uit handen van president Bush, op het Witte Huis. Oorspronkelijk zou A Sound Of Thunder verfilmd worden door Renny Harlin (Die Hard 2, Exorcist: The Beginning) met in de hoofdrol Pierce 'My name is Bond' Brosnan. Brosnan moest afhaken omdat de opnames conflicteerden met die van Die Another Day. Harlin regisseerde liever Mindhunters, een thriller die daarna drie jaar op de plank bleef liggen. Volgens Ray Bradbury verliet regisseur Renny Harlin niet vrijwillig de film, maar werd hij ontslagen, omdat hij het belangrijkste element, de vlinder, uit het verhaal wilde schrappen. De producenten moesten op korte termijn een nieuwe regisseur vinden, en kwamen uit bij Peter Hyams. Hyams is geen onbekende op het gebied van sciencefictionfilms; hij was eerder verantwoordelijk voor de Arthur C. Clarke verfilming van 2010 en Outland, de western in de ruimte met een jonge Sean Connery. Hyams vertelt in een interview dat hij als kind helemaal gefascineerd was door het kortverhaal van Bradbury. "It was the first time I really thought about chaos theory," zegt hij. "I loved the piece. But to make it a full-length movie, you have to solve some problems, and our script solves them." De eerste versie van het script van A Sound Of Thunder, werd geschreven door Thomas Dean Donnely en Joshua Oppenheimer, die samen ook Sahara schreven voor Matthew McConaughey. Gregory Poirier (See Spot Run, National Treasure 2) schreef de tweede versie voor Hyams. In 2002 ging het opnieuw mis. Tijdens de opnames in Praag stroomde de set over, waardoor de opnames uitgesteld moesten worden. Tegelijkertijd kwam het productiebedrijf Franchise Pictures in de financiële problemen. Gelukkig liep de levensechte jungleset, waar drie maanden aan gebouwd was, op enkele meters na niet onder water. Warner Brothers zag wel wat in de film, en nam de productie over van het inmiddels failliet verklaarde Franchise Pictures. A Sound Of Thunder ging uiteindelijk op 2 september in première, twee jaar later dan gepland. De tachtig miljoen dollar kostende productie draaide zelfs een dag eerder in Nederland dan in de Verenigde Staten. Bradbury zelf zei over de film: "They added things to my story that made it even better".
Speelduur extra's: 36 Minuten

Trivia
• De Simpsons hebben het verhaal van Bradbury gepersifleerd in één van hun Halloween specials.
• Het kortverhaal van Bradbury is gratis te downloaden op het internet, op http://mbhs.bergtraum.k12.ny.us/cybereng/shorts/thunder.html
• Onder de naam The Ray Bradbury Dinosaurs Serie, heeft schrijver Stephen Leigh zes vervolgboeken geschreven op A Sound Of Thunder.
• Scriptschrijver Gregory Poirier debuteerde als schrijver van erotische speelfilms.
• Zoals altijd, was regisseur Hyams zelf verantwoordelijk voor de cinematografie.