:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: 3 NIEUWE TITELS
PERSBERICHT: 3 NIEUWE TITELS
Bron: Lumière - Datum: 2005-11-28 - Geplaatst door: Werner
3 WOMEN
1 woman became 2, 2 women became 3, 3 women became 1

Pinky en Millie werken in een kuuroord. millie is een luidruchtige "wannabe" die in een droomwereld leeft waarin ze sexy, populair en beroemd is. De verlegen Pinky adoreert haar en beschouwt Millie als haar rolmodel. Ze volgt haar overal, tot in Millie’s favoriete bar toe waar ze de excentrieke barvrouw Willie leert kennen. Er ontwikkelt zich een bizarre relatie tussen de drie vrouwen. Wanneer Millie genoeg krijgt van Pinky, stort ze in. Maar dramatische gebeurtenissen zorgen ervoor dat Pinky Millie’s leven voorgoed overneemt...

Dit dromerige meesterwerk van Robert Altman werd één van de meest ongewone films binnen de Amerikaanse cinema van de jaren '70. Licht surrealistisch van toon en tegelijk grappig en angstaanjagend, met schitterende vertolkingen van Sissy Spacek en Shelley Duval.

Release: 30 november 2005
Regisseur: Robert Altman
Cast: Sissy Spacek, Shelley Duval, Janice Rule
Ondertitels: Nederlands
Speelduur: 92 minuten

Extra:
• trailer
• tv-spots
• fotogalerijTHE INNOCENTS
A strange new experience in shock from Jack Clayton

Mevrouw Giddens wordt gouvernante van twee weeskinderen. Samen emt enkele bedienden gaan ze in een afgelegen landhuis wonen. Door het onverklaarbare gedrag van de kinderen en allerlei vreemde verschijnselen begint ze zich vragen te stellen over "Bly House"

Jack Clayton baseerde zich voor dit spookverhaal op het boek van Henry James, The Turn Of The Screw dat uitgroeide tot een mijlpaal in het genre. The Innocents lag mee aan de basis van films zoals The Haunting en The Others. Een angstaanjagende horrorklassieker die nog niets aan kracht heeft verloren.

Release: 30 november 2005
Regisseur: Jack Clayton
Cast: Deborah Kerr, Megs Jenkins, Michael Redgrave
Ondertitels: Nederlands
Speelduur: 100 minuten

Extra:
• trailer
• fotogalerijPHANTOM OF THE PARADISE
Very funny... a spectacular celebration of horror movie nostalgia.

Leach is een getalenteerde werkloze muzikant die een musical geschreven heeft. Hij hoopt in al zijn naïviteit dat Swan hem zal helpen. Maar de directeur van Death Records betrekt hem helemaal niet bij zijn project en gaat er zelfs met Leachs meisje vandoor.

Dit buitenbeentje van Brian de Palma bevat reeds alle stijlkenmerken en virtuoze cameratechnieken zo bekend uit zijn latere werk.

Release: 30 november 2005
Regisseur: Brian De Palma
Cast: Paul Williams, Jessica Harper
Ondertitels: Nederlands
Speelduur: 92 minuten

Extra:
• fotogalerij

UIT HET ARCHIEF