:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: WAKING THE DEAD
PERSBERICHT: WAKING THE DEAD
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-01-17 - Geplaatst door: Werner
WAKING THE DEAD

Van de populaire BBC-detectiveserie Waking The Dead worden de eerste vier delen door Just Entertainment uitgebracht op DVD. Waking the Dead geeft een eigen draai aan de tegenwoordig zo populaire forensische detective. Het speurwerk in deze serie heeft namelijk altijd betrekking op zogenoemde 'cold cases': oude zaken die nooit zijn opgelost maar door bepaalde ontwikkelingen ineens weer actueel worden. De vier afleveringen van elk 90 minuten verschijnen in een fraaie digipack die in januari 2006 in de winkels ligt.

De hoofdpersoon in Waking The Dead is hoofdinspecteur Boyd, gespeeld door Trevor Eve (voor de kenners: hij speelde ooit Eddie Shoestring in de legendarische BBC-politieserie Shoestring). Boyd staat aan het hoofd van het Cold Case-team, dat speciaal is opgericht om onopgeloste moordzaken te heropenen. Behalve van moderne forensische technieken wordt daarbij ook gebruik gemaakt van een profiler: een psycholoog die erin gespecialiseerd is op basis van de verzamelde gegevens een profiel van de dader op te bouwen.

Het concept voor Waking The Dead werd bedacht door de schrijfster Barbara Machin, die ook tekende voor de scenario's van de eerste afleveringen. Sindsdien hebben ook andere gerenommeerde scenarioschrijvers afleveringen voor hun rekening genomen. Bovendien zijn er regelmatig bekende acteurs in gastrollen te zien.

De DVD-release in januari 2006 bevat de vier afleveringen waarmee de serie in 2001 in Groot-Brittannië begon:

• Burn-Out
• The Blind Beggar
• A Simple Sacrifice
• Every Breath I Take