:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2006
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2006
Bron: Universal - Datum: 2006-01-24 - Geplaatst door: Werner
WALLACE & GROMIT: THE CURSE OF THE WERE-RABBIT
Kleinijg

Klei-ntjes worden groot
Kaasliefhebber Wallace (Peter Sallis) en zijn trouwe viervoeter Gromit, het sterrenduo uit de alom bekroonde en bejubelde kortfilmpjes van de Aardman Animation Studios, pakken voor het eerst uit met een langspeelfilm: Curse Of The Were-Rabbit. In dit komische avontuur voor alle leeftijden worden de troeven van de shorts warme humor en bizarre Britishness tot verbluffende staaltjes Claymation gekneed.

Groene jongens
Met de jaarlijkse Giant Vegetable Competition in aantocht is de hele buurt groentegek geworden. Wallace en Gromit slaan er meteen een slaatje uit. Met de Anti-Pesto zetten ze al hun ingenieus vernuft in om die vervelende konijnen op menselijke wijze uit de groentetuintjes te weren. Dat lukt wonderwel, tot er op een nacht plots een reusachtig wezen opduikt dat aan de lopende band moestuintjes verslindt en een spoor van vernieling door het anders zo vredige dorpje trekt. De inwoners zijn in alle staten en Lady Tottington (Helena Bonham-Carter), die de wedstrijd organiseert, geeft Wallace & Gromit de opdracht het mysterieuze monster te vangen.

Local Zero
Dat is niet helemaal naar de zin van Lady Tottingtons snobistische aanbidder, Victor Quartermaine (Ralph Fiennes), die het beest liever zou neerknallen en zich zo opwerpen als plaatselijke held en ideale trouwpartij voor Milady. Lady Tottington zwicht voor zijn argumenten en Victor gaat achter de groentenzwelgende indringer aan. Ze heeft geen enkel benul van zijn snode plannen die wel eens verstrekkende gevolgen zouden kunnen hebben voor haarzelf... en onze twee helden.

Cast & Crew
Nick Park (Chicken Run), de oorspronkelijke bedenker van Wallace & Gromit, en Steve Box voerden de regie van Wallace & Gromit The Curse of the Were-Rabbit naar een scenario van Bob Baker, Mark Burton, Steve Box en Nick Park. De film is een productie van Peter Lord, David Sproxton, Nick Park, Claire Jennings en Carla Shelley, met Michael Rose en Cecil Kramer als uitvoerend producenten.

Peter Sallis, de stem van Wallace in alle kortfilms, herneemt zijn rol in de langspeelfilm. Helena Bonham-Carter (genomineerd voor een Academy Award voor The Wings Of The Dove) en Ralph Fiennes (twee keer genomineerd, voor The English Patient en Schindler's List) dubben de stemmen van Lady Tottington en Victor.

Audio: Engels, Nederlands, Vlaams Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.85:1
Duur: 80 min.
Release: 21 februari 2006 (huur), 23 februari 2006 (koop)

Extra's:
Informatie uit eerste hand over de wereldberoemde personages en hun legendarische bedenkers
Een kijkje van dichtbij op de coolste filmtechnieken die er zijn, bijvoorbeeld de totstandkoming van een animatiekonijn
Geweldige games, zoals Anti-Pesto SWAT Team, Victor Quartermaine's Guide to Coll & Style with Lady Tottington
Kleitips, afdrukbare plaatjes en nog veel meerPRIDE & PREJUDICE
"When you have five daughters, Lizzie, tell me what else will occupy your thoughts, and then perhaps you can understand."

Austentatief
Romantiek, humor, passie, etiquette, het klassenstelsel... Zelden is de glorieuze wereld van Jane Austen zo meeslepend verfilmd als in de recente bioscoopversie van wat velen haar sterkste roman noemen: Pride & Prejudice. De filmmakers zijn, tot grote vreugde van de vele fans, trouw gebleven aan de periode en de toon van de roman. Door uitsluitend op locatie in het Verenigd Koninkrijk te filmen en te werken met een uitgelezen Britse cast, ademt de film een uitzonderlijke authenticiteit uit die, door de uitstekende vertolkingen en de intrinsieke warmte van Jane Austens verhaal, ook een modern publiek weet te bekoren en beroeren. Het is de eerste filmversie in 65 jaar en een waardige aanvulling op de klassieke BBC-reeks die zich zo'n unieke plek in het collectieve geheugen wist te veroveren (think Bridget Jones!).

Klasse(n)
Austens klassieke relaas van liefde en de obstakels en misverstanden die haar in de weg staan, speelt zich af in het door klassengeest gedomineerde Engeland van het einde van de 18e eeuw. De vijf Bennet-zusjes Elizabeth ofte Lizzie (Keira Knightley), Jane (Rosamund Pike), Lydia (Jena Malone), Mary (Talulah Riley), en Kitty (Carey Mulligan) zijn opgegroeid onder het toeziend oog van hun overbezorgde, hyperkinetische moeder (Brenda Blethyn). Haar levensmissie bestaat erin om voor elk van haar dochters de ideale echtgenoot te vinden. Iemand van goeden huize, onbesproken, en bij voorkeur in het bezit van een riant jaarloon en uitgestrekte landerijen. Titels geen bezwaar. Toekomst verzekerd. Dat strookt niet helemaal met de levensopvatting van de vurige en intelligente Elizabeth, die de dingen in een iets breder perspectief ziet dan landhuisje, fortuintje, babyboompje. Gelukkig vindt de vinnige jongedame een stilzwijgende bondgenoot in haar liefhebbende vader (een heerlijke Donald Sutherland).

Ziedaar, Darcy
Wanneer de rijke vrijgezel Mr. Bingley (Simon Woods) zijn intrek neemt in een landhuis in de buurt, staat het huishouden van de Bennets meteen op stelten. De sympathieke edelman brengt niet alleen vrienden uit de allerhoogste kringen mee, ook de plotse influx van knappe jonge officieren Napoleon is op het oorlogspad in Europa doet de hartjes van de zusjes sneller slaan. Het is nu of nooit, vooral voor oudste dochter Jane, die met haar serene schoonheid de schuchtere, enigszins onhandige Mr. Bingley weet in te palmen. De ontluikende liefde is gelukkig wederzijds. Ook Lizzie en de knappe Mr. Darcy (Matthew Macfadyen) koesteren meteen wederzijdse gevoelens voor elkaar: hij vindt haar "duldbaar, maar niet knap genoeg om hem te verleiden", zij besluit hem van de weeromstuit te "verachten tot in de eeuwigheid."

Hoop & Huwelijk
Vandaar gaat het gestaag bergaf, en in latere gesprekken gooien beide partijen kwistig olie op het vuur. Hoe het ook zij: de trotse Lizzie legt, met instemming van vaderlief, een riant huwelijksvoorstel van verre neef Mr. Collins (Tom Hollander) naast haar neer en bezorgt haar moeder bijna een rolberoerte. Is er toch nog hoop voor Darcy?

Eind goed, landgoed
Maar hoop kan vervliegen. Hoe vluchtig die is, leren de Bennets met scha en schande: Mr. Bingley vertrekt zonder enige uitleg naar Londen en laat Jane verbijsterd en diep gekwetst achter. Lizzie verdenkt de arrogante Darcy meteen van kwalijk opzet. Alsof dat niet erg genoeg is, gaat jongste zus Lydia aan de haal met een snoeshaan van een officier. Schande en schamele toekomstperspectieven zijn de oogst die de zussen en hun verbijsterde ouders te wachten staat. Tot Elizabeth eindelijk de ware toedracht van Darcy's geheimzinnige gedrag leert kennen en niets hun vurige passie nog in de weg kan staan... Eind goed, al goed!

"From the first moment I met you, your arrogance and conceit made me realize that you were the last man in the world that I could ever marry."

Cast
Keira Knightley ...............Elizabeth Bennet
Matthew MacFadyen ..................Mr. Darcy
Talulah Riley ............................Mary Bennet
Rosamund Pike .........................Jane Bennet
Jena Malone .............................Lydia Bennet
Carey Mulligan ........................Kitty Bennet
Donald Sutherland ....................Mr. Bennet
Brenda Blethyn .........................Mrs. Bennet
Simon Woods .............................Mr. Bingley
Kelly Reilly ........................Caroline Bingley
Tom Hollander ..........................Mr. Collins
Judi Dench .........Lady Catherine de Bourg
Regie: Joe Wright
Scenario: Deborah Moggach naar Jane Austen
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Speelduur: 120 min
Releasedatum: 7 februari 2006 (huur), 9 februari 2006 (koop)

Extra's:
Dating in het 19e-eeuwse Engeland
De statige huizen uit Pride and Prejudice
De familie Bennet
Het leven van Jane Austen
Setdagboeken
Filmcommentaar van de regisseur
Fotogalerijen van de 19e eeuw
Stamboom Pride and Prejudice
Alternatief einde (USA)BANLIEUE 13

Parijs 2013. De stedelijke getto's worden geregeerd door uiterst gewelddadige criminele bendes. Damien (Cyril Raffaelli), een getraind eliteagent, krijgt opdracht te infiltreren in een bende die ervan verdacht wordt vernietigingswapens te hebben gestolen. Al snel wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. Wie werkt voor wie? Wie verbergt zich achter wie en waarom? Een productie van Luc Besson.

Release: 16 februari
Genre: actie
Speelduur: 82 minuten
Met: Cyril Raffaelli, David Belle, Tony D'Amario
Regisseur: Pierre Morel
Beeld: 16:9 anam. widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1 Frans, DTS 5.1 Frans, Dolby Surround 2.0 Frans

Extra's:
Generale repetitie
Trailer
Making of
Bloopers
Extended scenesMR. BEAN - THE ANIMATED SERIES VOL. 1 & 2

Die knotsgekke Mr. Bean heeft nu ook zijn eigen dolkomische tekenfilmavonturen. Deze twee eerste volumes bundelen telkens 8 verhaaltjes over de grootste kluns van het heelal. Met de originele stem van Rowan Atkinson!!!

Release: 16 februari
Genre: tekenfilm
Duur: 90 minuten (per volume)
Cast: Rowan Atkinson
Beeld: 1.78:1
Audio: Dolby Surround 2.0 Engels, Dolby Surround 2.0 Stereo Frans, Dolby Surround Mono 2.0 Spaans

Extra's:
The Making of Mr Bean
Interactief spel
Zoek TeddyCRASH

Een prangende parabel over racisme en vooroordelen, van de scenarist van Million Dollar Baby, Paul Haggis. Zoals in Altmans Short Cuts of Andersons Magnolia lopen de levens van tientallen personages in L.A. kriskras door elkaar. Af en toe komen ze vluchtig met elkaar in contact, vaker nog rijden ze, letterlijk en figuurlijk, frontaal op elkaar in. Door blindheid. Door onbegrip. Door een "ongelukkig" toeval. Rassen, klassen, vastgeroeste denkpatronen... De neurotische vrouw van een vooraanstaand openbaar aanklager met politieke ambities. Een Iraanse winkelier. Twee politie-inspecteurs met een geheime relatie. Een zwarte tv-regisseur en zijn bijna-blanke vrouw. Een Mexicaanse slotenmaker. Een koppel carjackers. Een racistische politieveteraan en zijn jonge partner. Een Koreaans echtpaar van middelbare leeftijd. Niemand is onschuldig. Niemand ontspringt de dans.

Release: 2 maart
Genre: drama
Duur: 122 minuten
Met: Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon
Regie: Paul HaggisRED EYE

Lisa Reisert haat vliegen, maar de beproeving die haar tijdens de nachtvlucht naar Miami te wachten staat, heeft niets met vliegangst te maken. Aan boord stelt Lisa tot haar genoegen vast dat ze naast Jackson zit, de ogenschijnlijk charmante kerel met wie ze op de luchthaven een drankje deelde. Het vliegtuig is echter nauwelijks opgestegen of Jackson laat zijn masker vallen. Hij is een pion in een politiek moordcomplot en Lisa vervult, tegen wil en dank, een sleutelrol. Als ze niet meewerkt, wordt haar vader door een huurmoordenaar op de begane grond gedood. Op 10 km hoogte, zonder enig contact met de buitenwereld, begint voor de jonge vrouw een wanhopige race tegen de klok. Een knappe, geloofwaardige thriller van suspens- en horrormaestro Wes Craven, met coming lady Rachel McAdams in een sterke hoofdrol.

Release: 28 februari 2006 (huur), 2 maart 2006 (koop)
Genre: thriller
Duur: 110 minuten
Cast: Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox
Regie: Wes Craven

Een prangende parabel over racisme en vooroordelen, van de scenarist van Million Dollar Baby, Paul Haggis. Zoals in Altmans Short Cuts of Andersons Magnolia lopen de levens van tientallen personages in L.A. kriskras door elkaar. Af en toe komen ze vluchtig met elkaar in contact, vaker nog rijden ze, letterlijk en figuurlijk, frontaal op elkaar in. Door blindheid. Door onbegrip. Door een "ongelukkig" toeval. Rassen, klassen, vastgeroeste denkpatronen... De neurotische vrouw van een vooraanstaand openbaar aanklager met politieke ambities. Een Iraanse winkelier. Twee politie-inspecteurs met een geheime relatie. Een zwarte tv-regisseur en zijn bijna-blanke vrouw. Een Mexicaanse slotenmaker. Een koppel carjackers. Een racistische politieveteraan en zijn jonge partner. Een Koreaans echtpaar van middelbare leeftijd. Niemand is onschuldig. Niemand ontspringt de dans.

Release: 2 maart
Genre: drama
Duur: 122 minuten
Met: Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon
Regie: Paul HaggisBOOGEYMAN

Te huur vanaf 14 februari

UIT HET ARCHIEF