:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> NIEUWSBERICHT: VERKOOP PLAYSTATION NEEMT HOGE VLUCHT
NIEUWSBERICHT: VERKOOP PLAYSTATION NEEMT HOGE VLUCHT
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-01-14 - Geplaatst door: Serge
PLAYSTATION-VERKOOP NEEMT HOGE VLUCHT IN PERIODE VOOR DE KERST

NOVEMBER EN DECEMBER 2001 GOED VOOR RECORDVERKOOP VAN 107.700 PLAYSTATION 2-CONSOLES IN DE BENELUX


Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) maakte vandaag bekend dat het in de twee maanden voor Kerstmis meer dan 2,79 miljoen spelconsoles verkocht van het type PlayStation 2 en ruim 750.000 stuks van het type PS-one. Die cijfers overtreffen de eigen voorspellingen voor de PlayStation 2, waarmee het meteen het beste seizoen aller tijden werd voor PlayStation. In november en december 2001 verkocht PlayStation in de Benelux 107.700 PlayStation 2-consoles.

De consumenten in de SCEE PAL-zones (Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Austraal AziŽ) gaven blijk van een groot vertrouwen in het toonaangevende en vertrouwde PlayStation-merk. Ze kochten namelijk meer dan 500.000 PlayStation 2-consoles in de week voor de Kerst. De verkoopcijfers van de PlayStation 2 lagen ruim 293 procent hoger dan in dezelfde week vorig jaar, met meer dan twee verkochte PlayStation 2-consoles per seconde.

In totaal kochten de consumenten in de SCEE-zones in november 1,1 miljoen en in december 1,68 miljoen PlayStation2-consoles. PlayStation 2 kent dus een overweldigend succes. Ter vergelijking geven we mee dat de oorspronkelijke PlayStation twee keer zoveel tijd nodig had om eenzelfde verkoopcijfer te realiseren. De consoles PlayStation en PlayStation 2 zijn vandaag te vinden in meer dan 1 op 5 Europese huiskamers.

"Dankzij de enorme inspanningen van dealers en ontwerpers konden we in de aanloopperiode van de Kerst recordcijfers boeken voor de PlayStation-verkoop," aldus Chris Deering, President van SCEE. "Wat de PlayStation 2 dit jaar zo populair maakte, had alles te maken met de aankondiging van verbluffende nieuwe spelconcepten, de mogelijkheid om meer dan 1.500 games te spelen die werden ontwikkeld voor PlayStation 2 of PS one, evenals het feit dat gebruikers ook DVD-films kunnen afspelen op hun PlayStation 2, zonder bijkomende accessoires. Ik ben nog meer in de wolken over de nieuwe PlayStation 2-games die op de markt zullen verschijnen in 2002, en over het feit dat de PlayStation 2 later in het nieuwe jaar voor het eerst ook de power van supersnel computervermaak op het TV-scherm zal brengen".

De groeiende softwareverkoop droeg in ruime mate bij tot de algemene prestaties van de spelletjesbusiness tijdens de eindejaarsperiode. Onder de grote hits voor PlayStation 2 vermelden we: Grand Theft Auto 3 van Rockstar Games, 007: Agent Under Fire van Electronic Arts, Devil May Cry van Capcom, Silent Hill 2 van Konami, Tony Hawk's Pro Skater 3 van Activision en World Rally Championship en Jak and Daxter van Sony Computer Entertainment Europe.

Het enorme succes van PlayStation bleef niet beperkt tot Europa, maar zette zich voort over de hele wereld. De globale verkoopcijfers van PlayStation 2 in de periode van Thanksgiving in de Verenigde Staten en Kerstmis in Europa en de Japanse eindejaarsperiode liepen op tot 5,3 miljoen. De VS vertegenwoordigde daarvan 2,5 miljoen, terwijl de Japanse markt goed was voor 1,1 miljoen en de SCEE-zone voor 1,68 miljoen.