:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: JAZZ IS MY RELIGION
PERSBERICHT: JAZZ IS MY RELIGION
Bron: A-Film - Datum: 2006-05-22 - Geplaatst door: Werner
Op 8 juni brengt A-Film de documentaire Jules Deelder Jazz Is My Religion uit op DVD. Deze documentaire laat een zeer persoonlijke ontmoeting zien met schrijver, speedgebruiker, up-tempo dichter en jazz-DJ Jules Deelder. Jazz Is My Religion is geregisseerd en geproduceerd door de bekende fotograaf Gerard Wessel.

We volgen Deelder op zijn tochten naar jazzfestivals, avonden waarop hij zelf voor publiek jazzmuziek draait en op zijn zoektochten naar zeldame platen. Afgewisseld met fotomateriaal uit zijn privé-archief, fragmenten uit de tv-geschiedenis en interviews met literaire tijdgenoten als Bart Chabot, Remco Campert, Simon Vinkenoog en muzikanten Willem Breuker en Hans Dulfer die zijn passie voor de jazz delen. Jules spreekt openhartig over zijn passie voor de jazz, vriendschap en drugsgebruik, de dichtkunst, zijn favoriete artiesten en de up-tempo poëet analyseert zijn liefde voor het leven.

De essentie van Jules, een man van veel woorden maar een moeilijk te doorgronden persoonlijkheid, laat zich het best vertalen in dramatische gestileerde zwart/wit beelden.

Vooruit en nooit achteruit!

UIT HET ARCHIEF