:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI-AUGUSTUS
PERSBERICHT: RELEASES JUNI-AUGUSTUS
Bron: Homescreen - Datum: 2006-06-07 - Geplaatst door: Werner
FACTOTUM
Bukowski van het jaar!

De verfilming van het boek van Charles Bukowski komt uit op DVD. Volgens de Belgische pers is Factotum de beste adaptatie van het werk van Bukowski. De film wordt omschreven als luchtig en grappig, overgoten met mooie muziek en onderkoelde situatiehumor. Matt Dillon is fantastisch als Henry Chinaski. Chinaski werkt in fabrieken en pakhuizen om te kunnen doen waar hij echt van houdt: drinken, op paarden wedden, het oppikken van vrouwen en vooral, het schrijven van verhalen die niemand wil uitgeven. De film vertelt het verhaal van een man die op de rand van de afgrond leeft en bereid is om alles te riskeren zodat zijn leven zijn poëzie wordt...

Te huur vanaf 12 september
Te koop vanaf 7 november



LE TEMPS QUI RESTE
Van François Ozon;
te huur vanaf 20 juni

De dertig-jarige Romain is een egoïstische en arrogante modefotograaf die alles voor elkaar lijkt te hebben: een succesvolle carrière, een mooi appartement in Parijs en een leuk vriendje. Wanneer hij tijdens een fotoreportage flauwvalt en onderzocht wordt in het ziekenhuis, blijkt hij een tumor te hebben. Zijn kansen op overleving zijn minimaal en hij weigert om behandeld te worden. Romain vertelt niemand iets over zijn ziekte en reist naar zijn grootmoeder (Jeanne Moreau). Zij is de enige persoon die hij zijn geheim toevertrouwt "omdat jij net zo dicht bij de dood staat als ik". Op de terugreis naar Parijs neemt hij van een serveerster in een wegrestaurant een onverwacht aanbod aan dat zijn leven een andere wending zal geven.



LE SIGNE DU LION (1959) (NRC Handelsblad DVD collectie)
Van Eric Rohmer;
Te koop vanaf 6 juni

Een Amerikaanse muzikant zwerft door de straten van Saint Germain des Prés in Parijs. Na het overlijden van zijn tante organiseert hij een groot feest met het geld van de erfenis. Wanneer blijkt dat zijn tante hem vlak voor haar dood onterfde ten voordele van zijn neef, raakt hij echter langzaam in de goot. Een film met hoofdrollen voor de muziek en voor de Parijse straten toen deze nog zwartwit aanvoelden.



ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW
Van Miranda July
Te koop vanaf 13 juni

De publiekslieveling Me And You And Everyone We Know is eindelijk te koop op DVD. Dé kans om keer op keer te genieten van deze prettig gestoorde film. De debuutfilm van kunstenares Miranda July werd jubelend ontvangen door de pers en omschreven als wonderlijk, hilarisch, herkenbaar en teder. Me And You And Everyone We Know vertelt het verhaal van Christine, een jonge videokunstenares en Richard, een schoenenverkoper en vader van twee zonen, die net weer single geworden is. Rondom hen cirkelen, Robby en Peter (de kinderen van Richard), zijn ex-vrouw, de eigenares van een kunstgalerij, de buren. Iedereen is op zoek naar de band die hen verbindt met de anderen op deze wereld... Een echte aanrader!!!

Te koop in luxe dubbel dvd met extra's.

De film vertelt het verhaal van de alleenstaande schoenenverkoper Richard; vader van twee zonen. Hij is altijd klaar voor het onverwachte. Maar wanneer de spontane kunstenares Christine (Miranda July) in zijn leven komt, raakt hij in paniek. Richards zoontje Robby krijgt contact met iemand via het internet. Ze delen een geheime code en plannen een heimelijke ontmoeting. Zijn oudere broer Peter wordt als proefkonijn gebruikt door twee meisjes die willen weten wie van hen het beste is in orale seks. Het buurmeisje van de broers spaart al jaren voor haar uitzet. Haar pronkstuk is een handdoekenset.



HABANA BLUES
Van Benito Zambrano;
Te huur vanaf 18 juli

Twee jonge Cubaanse muzikanten, Ruy en Tito, delen dezelfde droom: beroemd worden en weggaan uit Havana. Ruy woont samen met de moeder van zijn twee kinderen, Caridad. Ondanks de liefde die ze nog steeds voor elkaar voelen, balanceert hun relatie toch op de rand van een breuk. Tito woont alleen met zijn grootmoeder. Beide zijn druk bezig met de voorbereiding van hun eerste grote concert wanneer ze vernemen dat twee Spaanse producenten, Martha en Lorenzo, in Cuba zijn gearriveerd op zoek naar nieuw talent. Habana Blues is een mooie metafoor over de waardigheid, de vriendschap en de liefde.



KEBAB CONNECTION
Van Anno Saul;
Te huur vanaf 18 juli

Kebab Connection is een hilarische komedie over twee fast-food restaurants, een gefrustreerde filmmaker, de beste commercial ooit, verboden liefde en de eeuwenoude Turks-Griekse rivaliteit. De jonge Duits-Turkse Ibo is een grote fan van Bruce Lee en heeft de vurige wens om ooit de allereerste Duitse Kung-Fu-film te maken. Om te oefenen maakt hij eerst een reclamespotje voor de dönerzaak van zijn oom. Het filmpje kent een groot succes en Ibo wordt plotseling de ster van zijn buurt. Maar dan wordt zijn vriendin Titzi zwanger en staat zijn hele wereld op zijn kop...



POLICE (1985) (NRC Handelsblad DVD collectie)
Van Maurice Pialat;
Te koop vanaf 4 juli

Mangin, een keiharde politie-inspecteur in Parijs, arresteert Simon, een jonge Noord-Afrikaanse drugdealer en wordt verliefd op diens vriendinnetje Noria. Noria steelt vervolgens 2 miljoen franc drugsgeld en speelt met de gevoelens van zowel de advocaat van Simon als Mangin. Er wordt een web van gekonkel en intriges gesponnen waarin uiteindelijk niets meer is wat het lijkt en waarin alle hoofdrolspelers in meer of mindere mate slecht, onbetrouwbaar of leugenachtig zijn. Zoals alleen hij dat kan, speelt Gérard Depardieu een slonzige politieman, een macho met een klein bang hart, in een policier waar de Fransen het patent op hebben: hard en teder.



VAN GOGH
Van Maurice Pialat;
Te koop vanaf 4 juli

Een film over de laatste maanden van het leven van Vincent Van Gogh. Na een verblijf in het ziekenhuis van Saint-Rémy de Provence, installeert Van Gogh zich in Auvers-sur-Oise. Daar ontmoet hij dokter Gachet, die hem verzorgt tot aan zijn dood. Een enkele keer maakt hij nog een uitstapje naar Parijs, vooral om zijn broer Theo, van wie hij financieel afhankelijk is, te bezoeken, maar ook om zich met overgave te storten in het uitgaansleven. Pialat geeft een heel eigen interpretatie aan het leven van de beroemde kunstenaar.



SISTER MY SISTER
Van Nancy Meckler;
Te koop vanaf 4 juli

De zussen Christine en Léa werken als dienstbodes bij Madame Danzard en haar dochter Isabelle. Madame Danzard is een koele en dominante vrouw. Ze behandelt haar volwassen dochter Isabelle als een kleuter en ze voert een schrikbewind voor haar personeel. Christine en Léa zijn liefdeloos opgevoed in een nonnenklooster en zoeken de gemiste tederheid en liefde bij elkaar. Zo ontstaat een gepassioneerde seksuele verhouding, die overschaduwd wordt door angst en frustraties. Op een "goede dag" begint het geoliede huishouden van Madame Danzard steeds meer barsten te vertonen en op een troosteloze middag in februari komt het tot een confrontatie tussen de vier vrouwen...



SHADOWS OF TIME
Van Florian Gallenberger
Te huur vanaf 8 augustus

Het tragische liefdesverhaal van Ravi en Masha gaat over twee kinderen die gedwongen kinderarbeid moeten verrichten in een tapijtfabriek in Calcutta, in het India van vóór de onafhankelijkheid . Ravi werkt zich op tot de beste tapijtknoper met slechts één doel voor ogen: de fabriek verlaten. Maar wanneer de fabriek Masha wil verkopen aan een slavendrijver, spendeert Ravi al zijn spaargeld om haar vrij te kopen. Ze belooft op hem te wachten in de grootste Shiva tempel van Calcutta, tijdens elke volle maan. Jaren later reist Ravi van de fabriek naar de tempel. Masha, ondertussen een populaire bordeeldanseres, bezoekt eveneens de tempel. Maar het lot lijkt hun liefde tegen te werken en ze ontmoeten elkaar niet. Pas als ze elkaar na lange tijd onverwachts weer ontmoeten - en ze allebei getrouwd zijn met een ander – kan hun liefde misschien toch (her)beginnen...



MAHABHARATA (1989)
Van Peter Brooks;
Te huur en te koop vanaf 15 augustus

Verfilming van het eeuwenoude, religieuze epos (geschreven in het Sanskriet). De film vertelt het verhaal van de strijd tussen twee Indiase families.



DOWN THE RABBIT HOLE: WHAT THE BLEEP, PART 2
Van Mark Vicente, Betsy Chasse en William Arntz;
Te huur vanaf 18 augustus
Te koop vanaf 15 augustus

What The BLEEP – Down The Rabbit Hole is het indrukwekkende vervolg op de originele internationale filmhit What The BLEEP Do We Know!?. De film doet verslag van belangrijke nieuwe wetenschappelijke inzichten die een verband aantonen tussen kwantummechanica, neurobiologie, het menselijke bewustzijn en de alledaagse werkelijkheid. Hoofdpersonage Amanda zakt steeds dieper weg in een moeras van depressie en verwarring over haar leven, mannen en haar werk als fotografe. Het verhaal wordt afgewisseld met interviews met zestien van 's werelds beste natuurkundigen, ingenieurs, artsen, biologen, wetenschappers, journalisten en mystici die uitgebreid praten over het bewustzijn, het psi- (parapsychologisch) onderzoek, natuurkunde, biologie, emoties en verslavingen.



ROHMER 5 BOX
Van Erik Rohmer;
Te koop vanaf 15 augustus

5 films van Rohmer nu eindelijk samengebracht in 1 mooie box:
• Le Beau Marriage
• Ma Nuit Chez Maud
• La Marquise D'O
• La Collectionneuse
• Le Signe Du Lion



TIBETAN BOOK OF THE DEAD
Van Barrie McLean;
Te koop vanaf 15 augustus

Leonard Cohen vertelt het verhaal uit The Tibetan Book Of Dead. Deze heilige tekst uit de Boeddhistische cultuur is een gids voor de periode tussen de dood en de wedergeboorte. Deel 1: A Way Of Life handelt over de geschiedenis van The Tibetan Book Of The Dead en onderzoekt het gebruik ervan in Noord-India en in het Westen. Er is eveneens een interview met de Dalai Lama opgenomen waarin diens visie op het boek wordt verduidelijkt. In deel 2: The Great Liberation wordt de inhoud van het boek belicht aan de hand van het verhaal van een oudere monnik en een jonge student die de ziel van een pas overledene begeleiden naar het hiernamaals.