:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: MARTIJN EN DE MAGIËR
PERSBERICHT: MARTIJN EN DE MAGIËR
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-06-09 - Geplaatst door: Werner
MARTIJN EN DE MAGIËR

Goed nieuws voor kinderen, maar ook voor late dertigers en vroege veertigers die op zoek zijn naar onvervalst jeugdsentiment: binnenkort verschijnt Martijn En De Magiër (1979) op DVD. Deze Nederlandse jeugdfilm met een cast vol topacteurs werd gemaakt door de bekende regisseur Karst van der Meulen. Het is na Peter En De Vliegende Autobus de tweede in een reeks titels uit de catalogus van Karst van der Meulen's bedrijf Castor Films die in samenwerking met Frank van Balen Support BV en Just Entertainment op DVD wordt uitgebracht.

Martijn is een dagdromer; in zijn fantasiewereld is alles mogelijk. Maar helaas hebben zijn ouders daar weinig aandacht voor; voor hen is de winkel het belangrijkste. Gelukkig heeft Martijn in zijn opa (Lex Goudsmit) een kameraad die in hem gelooft. Na een ruzie thuis loopt Martijn weg en ontmoet een excentrieke filmregisseur (Jeroen Krabbé). Die ziet wel een acteur in de jongen en biedt hem de hoofdrol aan in een sprookjesfilm. Opa krijgt de rol van tovenaar. Maar als Martijn zijn vriendje Michiel uit de macht van een echte oosterse magiër (Joost Prinsen) wil bevrijden, verandert de werkelijkheid in een spannend avontuur.

Naast de genoemde acteurs zien we in Martijn En De Magiër fraaie rollen van onder meer Albert Mol, Leen Jongewaard en Alexander Pola. De licht weemoedige muziek werd gecomponeerd door Tonny Eyk en deels uitgevoerd door Francis Goya. Martijn En De Magiër is niet alleen een heerlijk fantasierijk avontuur voor jeugdige kijkers, de film stelt hun ouders in staat even in de tijd terug te reizen naar het Nederland van de late jaren '70.

De komende maanden zullen naast Martijn En De Magiër in elk geval nog drie titels uit de catalogus van Castor Films op DVD verschijnen:

• Peter En De Vliegende Autobus (reeds verschenen)
• De Bende Van Hiernaast
• De Zevensprong