:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: VERLENGD WEEKEND
PERSBERICHT: VERLENGD WEEKEND
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2006-06-21 - Geplaatst door: Werner
VERLENGD WEEKEND
Jan Decleir, Koen De Bouw, Wouter Hendrickx en Veerle Baetens in Vlaamse topfilm
Verkrijgbaar op dvd vanaf 13 juni

Deze succesvolle Vlaamse film verschijnt binnenkort als luxe-DVD digipack. Geniet vanaf nu in je thuiscinema van de eerste film uit de Ultieme Vlaamse filmreeks "Faits Divers"!

Dé Vlaamse topfilm van 2005 eindelijk op dvd
Distributiemaatschappij Bridge Entertainment Group lanceert Verlengd Weekend in een luxueuze digipack-uitgave die extra allure geeft aan je dvd-collectie. De film wist vorig jaar 117.000 kijkers naar de bioscoop te lokken, en was daarmee na De Indringer de meest bezochte Vlaamse film. Redenen te over om ook thuis van deze prachtfilm met zijn topcast te genieten!

De Ultieme Vlaamse filmreeks "Faits Divers"
Verlengd Weekend wordt de eerste uit een dvd-verzamelreeks van zeven titels, bestaande uit De Hel Van Tanger, die het recent nog zeer goed deed in de cinemazalen, Dennis Van Rita, Vidange Perdue, De Gek Op De Heuvel, Practical Pistol Shooting en Vleugels.

Het verhaal
Verlengd Weekend is een sociale komedie die het verhaal vertelt van twee ontslagen werknemers van een Kempisch familiebedrijfje (Jan Decleir en Wouter Hendrickx) die hun ex-werkgever (Koen De Bouw) gijzelen in zijn eigen huis. Het duo heeft het plan opgevat voor zichzelf en hun gedupeerde werkmakkers een schadevergoeding af te dwingen. Maar niets loopt zoals gepland...

Met de beste Vlaamse acteurs
Jan Decleir (o 1946), een monument onder het Vlaamse acteursgild, speelde al rollen in twee met oscars bekroonde films, Antonia en Karakter. We zien hem ook verschijnen in Een Ander Zijn Geluk en Het Paard Van Sinterklaas. In Shades en De Zaak Alzheimer acteerde hij al aan de zijde van Koen De Bouw, zijn tegenspeler in Verlengd Weekend. Koen De Bouw is een rijzende ster, die bij het brede publiek bekend werd door zijn hoofdrol in de politieserie Sedes & Belli. Ook in Lijmen/Het Been van Robbe De Hert zagen we hem opduiken, net als in Science Fiction (Dany Deprez) en The Falling (Hans Herbots). Voor Wouter Hendrickx was Verlengd Weekend zijn tweede speelfilm, na The Falling. Hendrickx werd met name bekend door Witse. Veerle Baetens speelde gastrollen in Flikken, Wittekerke en Rupel. Ze werd bekroond voor haar titelrol in de musical Pippi Langkous en verscheen al op het grote doek in De Zusjes Kriegel, Alias en De Kus.

Topniveau van eigen bodem
Faits Divers was de gemeenschappelijke noemer voor een reeks films die geproduceerd werd door VTM met steun van het Vlaams Audiovisueel Filmfonds. De bedoeling was films te creëren met een Vlaamse inslag die echt gebeurd waren of dat zouden kunnen zijn, en zowel beginnelingen als ervaren filmmakers een kans te geven. De respons was enorm: uit 247 inzendingen werden tenslotte acht films gerealiseerd. Een selectie hiervan wordt deze lente ook gescreend tijdens het Festival van Cannes.

DVD-gegevens Verlengd Weekend - koop-dvd
Titel: Verlengd Weekend
Verpakking: Digipack
Releasedatum: 13 juni 2006
Speelduur: ca. 91 min.
Geluid: Nederlands Dolby 2.0 Stereo

Extra's:
• Nieuwsuitzending première Verlengd Weekend
• Ultieme Vlaamse Filmreeks: VTM achter de schermen
• Trailers


Recent nieuws van dezelfde bron