:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> RELEASEBERICHT: MUZIEKDVD RELEASES
RELEASEBERICHT: MUZIEKDVD RELEASES
Bron: Universal - Datum: 2001-08-10 - Geplaatst door: Serge
Seventies-stroming herleeft met o.a. The Doors, Kiss en vele anderen

Revival of the seventies. Zo zou de reeks muziek-DVD's die Universal deze maand uitbrengt het beste in één zin kunnen worden omschreven. Weliswaar gericht op een bepaalde stroming in die periode, want de selectie bevat albums van The Doors, INXS, Yes, Kiss en The Who. Naast een aantal prachtige opnames van live concerten, bevatten alle DVD-uitgaven exclusieve extra's als niet eerder vertoonde clips, interviews én 'behind the scenes' opnames. De gehele serie is medio augustus beschikbaar.* The Doors: Anniversary Collection
De Anniversary Collection DVD van The Doors is zowel voor de trouwe fans van Jim Morrison als muziekliefhebbers zeer de moeite waard. Naast de opnames van 'Live at the Hollywood Bowl', 'Dance on Fire' en 'The Soft Parade', wordt de kijker getrakteerd op een aantal muzikale extra's waaronder beelden van de 1968 tour in Amerika en interviews die nog nooit eerder vertoond zijn.

Releasedatum: 16 augustus 2001
Taal: Engels
Ondertiteling: Frans, Duits, Spaans en Italiaans
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0
Extra's: Break on Through (IsIe of Wight Track), The Ghost Song, Interviews* INXS: Live Baby Live
Ruim tien jaar geleden vond het memorabele concert van INXS plaats in het Wembley Stadion. Onder het toeziend oog van 72.000 uitzinnige fans, speelde deze Australische rockband het concert van hun leven. Hoewel de muzikanten van INXS al bekend waren bij het grote publiek, bereikte hun populariteit een hoogtepunt na het optreden in het Wembley Stadion.

Releasedatum: 16 augustus 2001
Taal: Engels
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0* Kiss: Konfidential & X-treme Close Up
In de jaren '75 tot '80 genoot de legendarisch rockband Kiss grote bekendheid over de hele wereld. De DVD Kiss: Konfidential & X-treme Close Up bevat een groot aantal spectaculaire live concerten én nooit eerder getoonde clips. Een kijkje achter de schermen geeft weer hoe deze band omging met hun enorme bekendheid en de grote schare fans.

Releasedatum: 16 augustus 2001
Taal: Engels
Ondertiteling: Frans, Spaans en Italiaans
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0
Extra's: o.a. Behind Close Doors, History, Concert Footage, Clips* Yes: Keys to Ascension
In het jaar 2001 is de band Yes, die in 1968 opgericht werd, nog steeds bekend. De eigentijdse muziek uit de jaren '70 spreekt ook het moderne publiek aan. Een compilatie van de muziek van de progressieve rockband Yes wordt nu uitgebracht op DVD met de biografie als extra.

Releasedatum: 16 augustus 2001
Taal: Engels
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1 en Dolby 2.0
Extra's: Biografieën* The Who: Tommy
Eric Clapton, Tina Turner, Elton John én The Who spelen en zingen in de cult musical Tommy. Een kleine jongen ziet hoe zijn vader vermoord wordt en raakt daardoor ernstig getraumatiseerd. Door middel van een innerlijke reis weet Tommy er weer bovenop te komen en hieruit ontstaat een hele cultus, die hij aan de wereld bekend wil maken. Deze DVD is absoluut een aanrader voor liefhebbers van The Who.

Releasedatum: 16 augustus 2001
Taal: Engels
Beeld: 4:3
Geluid:Dolby Digital 2.0

UIT HET ARCHIEF