:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: PRESTIGIEUZE CRITERION COLLECTION VOOR BENELUX
PERSBERICHT: PRESTIGIEUZE CRITERION COLLECTION VOOR BENELUX
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-03-20 - Geplaatst door: Serge
Aan het eind van deze maand brengt Video/Film Express een speciale DVD-versie uit van de befaamde cultfilm Dead Ringers van regisseur David Cronenberg. Dit is de eerste in een serie DVD's die het bedrijf de komende jaren gaat uitbrengen op basis van een contract dat zij enkele weken geleden in de Verenigde Staten tekende met Criterion Collection. Het is de eerste keer dat dit kwaliteitslabel een overeenkomst heeft gesloten voor het uitbrengen van gelokaliseerde versies van haar titels buiten de Verenigde Staten.

MEESTERWERKEN
The Criterion Collection is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het uitbrengen van voornamelijk speelfilms op DVD in speciale edities die een uiterst hoge kwaliteit bieden en opvallende extra features. Hiervoor maakt het bedrijf afspraken met de oorspronkelijke DVD-rechthebbenden en met de regisseurs en producenten. Zo bevat de catalogus van Criterion Collection inmiddels meesterwerken van o.a. Fellini, Bergmann, Godard, Kurosawa, Kubrick, Buñuel, Eisenstein, Tarkovsky, Hitchcock, Renoir, Lang en Cocteau.

CONTEXT
Doelstelling bij elke release is de film in z'n oorsrponkelijke vorm aan te bieden, dus zonder coupures en in het formaat dat de maker voor ogen had bij het maken van de film. De door Criterion op de DVD's aangebrachte extra features maken het voor de kijker mogelijk om de film in de juiste context te plaatsen aan de hand van onder meer door de makers, maar ook door filmexperts gesproken commentaren, herstelde director's cuts en scènes die de montage niet hebben overleefd, scripts, storyboards en scenario's, trailers, commercials, filmposters en scènefoto's.

AL 150 TOPPERS
The Criterion Collection is inmiddels uitgegroeid tot een prachtige verzameling van cinematografische hoogstandjes waarvan nu ook in de woonkamer in uitmuntende kwaliteit genoten kan worden. In de Verenigde Staten zijn er nu al ongeveer 150 films verkrijgbaar in de Criterion Collection, waaronder Seven Samurai, Robocop, The night porter, Nachten van Cabiria, Brazil, M, The last temptation of Christ, Alphaville, The lady vanishes, La strada, The third man, Spartacus, Do the right thing, Cléo de 5 à 7, Amarcord, The silence of the lambs, Brief Encounter, Black Orpheus, The unbearable lightness of being, Armageddon, And God created woman, Gimme shelter en Wilde aardbeien.

DEAD RINGERS
Video/Film Express gaat per jaar vier tot zes van deze kwalitatief hoogwaardige DVD's in Nederland en België uitbrengen en start daarmee eind maart door de release van Dead Ringers. In deze film vertelt de gelauwerde regisseur David Cronenberg, die er een punt van maakt keer op keer de grenzen van het speelfilmgenre af te tasten, het verhaal van een eeneiïge tweeling met uiteenlopende karakters, de een is veel zelfverzekerder dan de ander. De mannen zijn gynaecoloog en delen hun praktijk, hun appartement en hun vrouwen. Met de aantekening dat de wat minder zelfverzekerde broer het altijd moet doen met de 'afdankertjes' van zijn broer. Wanneer een aantrekkelijke actrice zich als patiënt meldt en de verlegen broer als eerste verliefd wordt op haar, wordt hun mysterieuze verbondenheid op de proef gesteld. Ze raken verzeild in een draaikolk van seksuele verwarring, drugs en waanzin.

Een uitstekende film van Cronenberg, die de hulp kreeg van een cast met uitblinkers Geneviève Bujold en Jeremy Irons in een superieure dubbelrol. Tot de leerzame extra features op deze titel behoren onder meer een zeer uitgebreid gesproken commentaar van Cronenberg, Irons en enkele anderen die bij de productie betrokken waren, een gallery met foto's van tekeningen van de speciaal voor de film ontworpen medische instrumenten, een interactief inzicht in de speciale effecten, een electronic press kit mét trailer en de oorsponkelijke ontwerpen van de imposante openingsscène.

Specificaties:
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 1988
Leeftijd: 16
Speelduur: 115 min.

Extra's:
• Audiocommentaar,
• Fotogalerijen,
• Twinning Effect,
• Featurette,
• Bioscooptrailer


Recent nieuws van dezelfde bron