:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: THE GUARDIAN
PERSBERICHT: THE GUARDIAN
Bron: Buena Vista - Datum: 2007-04-18 - Geplaatst door: Werner
THE GUARDIAN
Touchstone Pictures en Beacon Pictures
Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray vanaf 2 mei 2007
Reeds te huur op DVD

The Guardian is een adembenemende actiefilm die je mee op avontuur neemt met de redders van de kustwacht. Kevin Costner en Ashton Kutcher vertolken de hoofdpersonages in deze spectaculaire prent waarin we getuige zijn van indrukwekkende reddingsoperaties in de kolkende wateren van de Beringzee (Alaska).

Als enige overlevende van een opdracht die een tragische wending nam, besluit reddingszwemmer Ben Randall (Kevin Costner) het voor bekeken te houden. Maar zijn commandant wil een van zijn beste medewerkers niet zomaar laten gaan en stelt hem voor om nieuwe rekruten op te leiden aan de elitetrainingsschool van de kustwacht. Ben is niet echt enthousiast, maar aanvaardt de nieuwe opdracht. Getekend door het verlies van zijn teamleden reorganiseert hij de opleiding om zijn pupillen aan een bikkelhard trainingsprogramma te onderwerpen. Een van de rekruten, Jake Fisher (Ashton Kutcher), een jonge, verwaande ex-zwemkampioen, is vastbesloten de records van Randall te verpulveren. Ben ziet dat Jake een winner is en een uitstekende reddingszwemmer kan worden. Hij zal hem helpen zichzelf te overtreffen en hem ervoor behoeden dezelfde fouten te maken als hij.

The Guardian bevat adembenemende reddingsacties op leven en dood in een bloedstollende confrontatie met ontzagwekkend natuurgeweld.

Realisatie: Andrew Davis
Productie: Contra Film / Firm Films
Scenario: Ron L. Brinkerhoff
Distributie: Kevin Costner, Ashton Kutcher, Sela Ward, Neal Mc Donough, Melissa Sagemiller, Clancy Brown
Muziek: Trevor Rabin

Distributie
Kevin Costner (Ben Randall) werd in één klap bekend door zijn rol als Elliot Ness in The Untouchables van Brian de Palma in 1987. Hij bevestigt zijn talent met zijn schitterende hoofdrol in JFK van Oliver Stone. In 1990 regisseert hij de beroemde western Dances With Wolves waarin hij ook de hoofdrol speelt en die hem internationale faam oplevert. De film sleept twaalf Oscar-nominaties in de wacht en wordt bekroond met een Oscar voor de beste film, de beste regisseur en het beste scenario. Andere successen van Costner zijn The Bodyguard, Robin Hood, A Perfect World.

Ashton Kutcher (Jake Fisher), die voor het eerst voor het voetlicht trad in de populaire tv-show That's 70's, is een van de meest opvallende acteurs van de jonge generatie. Onlangs produceerde hij de succesvolle film The Butterfly Effect, waarin hij ook de hoofdrol vertolkte. Hij stond met Amanda Peet op de affiche van de romantische komedie A Lot Like Love.

Sela Ward (Helen Randall) beleefde haar eerste succes aan de zijde van Harrison Ford in The Fugitive in 1993. Ze acteerde ook in talrijke successeries zoals (L.A. Law, Frasier, House.

Vanaf 2 mei is The Guardian verkrijgbaar op DVD én BLU-RAY. Dit is het nieuwe High Definition mediaformaat, dat de opvolger wordt van DVD. Met nog mooier beeld en geluid!

Technische specificaties DVD:
Distributeur: Touchstone Pictures
Genre: Actie
Duur: 133 minuten
Vanaf: 12 jaar
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Frans / Engels / Duits
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Duits
Beeld: 1.85:1 / 16x9

Bonusmateriaal:
• Alternatief einde
• Deleted scenes
• The Guardian: making-of
• Onbekende helden: eerbetoon aan de leden van de Amerikaanse kustwacht

Technische specificaties Blu-Ray:
Distributeur: Touchstone Pictures
Genre: Actie
Duur: 133 minuten
Beeld: 1080p High Definition / 1.85:1 / 16 x 9 (film), 1080p High definition (bonusmateriaal)
Geluid: Dolby Digital 5.1: Engels / Canadees / Frans / Spaans / Duits; DTS 5.1: Duits / Spaans; PCM 5.1: Engels (film); Dolby Surround 2.0 Engels (bonusmateriaal)
Ondertiteling: Engels / Nederlands / Canadees Frans / Duits / Spaans / Deens / Noors / Zweeds / IJslands / Fins (film); Engels SDH (bonusmateriaal)

Bonusmateriaal:
• Originele gesproken toelichting
• Origineel bonusmateriaal
• Alternatief einde (in HD)
• Deleted scenes (in HD)
• The Guardian: making-off
• Onbekende helden: eerbetoon aan de leden van de Amerikaanse kustwacht