:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: MAIGRET SERIE 2
PERSBERICHT: MAIGRET SERIE 2
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-06-05 - Geplaatst door: Werner
TWEEDE REEKS AFLEVERINGEN DETECTIVESERIE MAIGRET OP DVD

De talloze fans van commissaris Maigret hebben verheugd gereageerd op de release van een dvd-box met de eerste zes afleveringen van een roemruchte Franse TV-serie over hun held. In aansluiting op dit succes brengt Just Entertainment in juni 2007 een volgende verzameling avonturen van de Franse speurder uit. Ook in deze tweede reeks wordt de rol van Maigret vertolkt door de Franse acteur Bruno Cremer.

De tweede dvd-verzameling van Maigret bevat zes sfeervolle afleveringen (aflevering 7 t/m 12) die zich afspelen in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Een moord in een luxueus hotel in Parijs, de ontmaskering van een bende juwelendieven, het ontraadselen van een geheimzinnig dubbelleven, de zwijgzaamheid van de familie van een slachtoffer, de moord op een collega in Finland en een intrige waarvan Maigret zelf het slachtoffer dreigt te worden doen een zwaar beroep op de scherpzinnigheid van de pijprokende commissaris.

De boeken en verhalen die de Belgische auteur Georges Simenon tussen 1931 en 1972 schreef over de Franse politiecommissaris Maigret bezorgden de wat norse speurder een trouwe schare fans over de hele wereld. De avonturen van Maigret inspireerden verschillende filmmakers en de rol van Maigret is door meerdere acteurs met verve neergezet. De nu op dvd te verschijnen reeks Maigret-verfilmingen werd begin jaren negentig voor televisie geproduceerd. Mede dankzij uitmuntend acteerwerk van hoofdrolspeler Bruno Cremer wordt de sfeer van de boeken bijzonder goed getroffen.

UIT HET ARCHIEF