:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: FATHER BROWN
PERSBERICHT: FATHER BROWN
Bron: Just Entertainment - Datum: 2007-06-13 - Geplaatst door: Werner
ENGELSE DETECTIVESERIE FATHER BROWN OP DVD

Just Entertainment brengt in juni 2007 de complete 13-delige televisieserie Father Brown uit op dvd. De serie, die is gebaseerd op de spannende boeken van G.K> Chesterton, werd gemaakt in 1974. In de hoofdrol zien we de Engelse acteur Kenneth more als priester-detective Father Brown. Deze geestelijke kent de donkere kanten van het menselijk karakter en weet moorden en mysteries op zijn eigen onnavolgbare wijze op te lossen. De verhalen spelen zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw, tegen de achtergrond van het Engelse platteland.

Gewapend met intelligentie, intu´tie, nuchter verstand en een vleugje droge Engelse humor brengt Father Brown licht in duistere zaken. Hij beweegt zich in alle lagen van de samenleving en de mysteries die hij tegenkomt vinden dan ook plaats in verschillende kleurrijke milieus. Af en toe werkt hij samen emt de Franse detective Flambeau, een aristocraat en voormalig gentleman-crimineel.

De Engelse schrijver G.K. Chesterton baseerde het personage van Father Brown op een bevriende geestelijke, omdat hij was getroffen door diens eenvoud, onschuld en psychisch inzicht. Liefhebbers van klassieke Engelse detectiveverhalen zullen smullen van deze sfeervolle serie.

UIT HET ARCHIEF