:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DRAGONBALL Z: SERIE 1 & 2
PERSBERICHT: DRAGONBALL Z: SERIE 1 & 2
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2002-01-17 - Geplaatst door: Serge
Bridge Entertainment Group lanceerde vorig jaar zes delen van Dragonball Z the movies. Deze movies zijn een aanvulling op de televisieserie van Dragonball Z die nu, in 2002, worden uitgebracht. De eerste twee delen van de serie zijn vanaf 29 januari te koop op video en dvd.

De populariteit van Dragonball Z kent geen grenzen. Zo is de serie al ruim tien jaar bijzonder geliefd in verschillende Europese landen, waaronder Spanje en Frankrijk. Sinds een jaar verkneukelen ook onze noorderburen zich aan de serie. Vlaanderen is sinds december 2001 aan een inhaalbeweging bezig. Dragonball Z is nu eindelijk dagelijks op Kanaal 2 te zien en zal ongetwijfeld ook bij ons binnen de kortste keren uitgroeien tot de nieuwste animatiesensatie bij kinderen in de leeftijdsgroep van zes tot twaalf jaar.

Dragonball Z wordt vaak in één adem genoemd met succesvolle Japanse animatieseries als Digimon en Pokémon. Maar Dragonball Z staat bekend om een ‘ruigere’ verhaallijn en heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pokémon, nog veel trekjes van de beroemde manga-tekenstijl. Vandaar dat kinderen, die Pokémon en Digimon zijn ontgroeid en op zoek zijn naar een ‘stoerdere’ serie, Dragonball Z enorm waarderen. Ook bij volwassenen is de serie bijzonder populair, vanwege het hoge niveau van de verhaallijn.

Dragonball Z Serie 1
The Arrival of Raditz
Goku stelt in Kame House zijn vijfjarige zoon Gohan voor aan zijn vrienden Krillin, Bulma, en Master Roshi. Dan voelt Goku plotseling een enorme kracht op zich afkomen. Het blijkt Raditz, de oudere broer van Goku. Raditz vertelt zijn broer dat ze behoren tot het ras der Saiyans, die op de planeet Vegeta wonen. Vegeta werd echter verwoest door een ontploffing en slechts vier Saiyans vertoefden op het moment van de ontploffing op een andere planeet. Goku is één van hen. De andere drie zijn Raditz, Nappa, en Vegeta. De Saiyans zou je makelaars kunnen noemen. Ze sturen een strijder naar een planeet om er de bevolking uit te roeien, zodat ze die planeet kunnen verkopen. Ook op de aarde was een bod gedaan. De strijder die daar als kleine baby belandde, was Goku. De kracht van een Saiyan zit hem in de staart. Als een saiyan met een staart naar de volle maan kijkt wordt hij een ongelooflijk sterk en groot woest beest. Maar Goku heeft geen staart meer, die is er afgehaald toen hij nog een kind was. Goku wordt boos als Raditz hem vraagt waarom hij zijn missie nog niet heeft uitgevoerd. Het begint Raditz te dagen. Hij vraagt Goku of hij als kind misschien eens is gevallen. Dat blijkt het geval te zijn. Tijdens een wandeling viel Goku in een ravijn. Hij stootte hard zijn hoofd tegen een steen. Sindsdien is hij een lammetje. Raditz begrijpt dat Goku door die val zijn missie is vergeten. Hij vraagt Goku zich alsnog bij de Saiyans aan te sluiten en de bevolking van de aarde uit te roeien. Goku denkt er niet over en wil Raditz aanvallen, maar die is veel sterker en schopt hem op de grond. Raditz pakt de kleine Gohan, die nog wel een staart heeft, en zegt tegen Goku dat hij zijn zoon terugkrijgt als hij honderd mensen heeft omgebracht. Dan vliegt Raditz weg. Goku en zijn vrienden proberen een plan te bedenken hoe ze Raditz kunnen verslaan. Dan, alsof het nog niet erg genoeg is, verschijnt Piccolo, Goku's aartsvijand.

The World's Strongest Team
Piccolo stelt aan Goku voor om samen tegen Raditz te vechten. Goku en zijn vrienden zijn wantrouwig, maar Piccolo legt uit dat hij niet sterk genoeg is om Raditz in z'n eentje te verslaan. Piccolo wil zelf graag over de aarde heersen, maar zolang Raditz er is, blijft dat een droom. Goku gaat akkoord en met behulp van de Dragonball radar van Bulma zoeken ze naar de dragonball die op het petje van Gohan zit. Intussen heeft Raditz Gohan opgesloten in zijn ruimte capsule omdat hij te veel weende. Raditz bezit een scouter, een apparaatje waarmee hij de powerlevels van zijn tegenstanders kan meten. Die geeft aan dat Gohan een powerlevel van 710 heeft. Raditz denkt dat zijn scouter kapot is, want een klein kind kan volgens hem nooit zo'n hoog powerlevel hebben. Dan geeft Raditz' scouter aan dat er een powerlevel van 770 naderbij komt. Raditz kent op aarde met zo'n hoog powerlevel. Hij weet nu wel zeker dat zijn scouter stuk is. Maar dan ziet hij dat het twee krachten zijn, 1 van 330 en 1 van 340: Goku en Piccolo. Raditz schrikt, want dat betekent dat zijn scouter toch niet stuk is, en heeft Gohan wel degelijk zo'n hoog powerlevel… Goku en Piccolo landen en doen wat zware kleren uit, zodat ze beter kunnen vechten. Als beide partijen klaar zijn voor de strijd valt Raditz razendsnel aan en geeft Goku en Piccolo een elleboog in hun rug. Nadat ze weer opgestaan zijn, vallen ze samen Raditz aan, maar die ontwijkt spelenderwijs hun aanval. Dan vliegt Raditz snel omhoog. Goku en Piccolo gaan achter hem aan en kunnen nog maar net twee gigantisch sterke energiestralen ontwijken. Ze zijn versteld van de kracht van die stralen en letten even niet op. Raditz geeft ze allebei een harde klap…

Gohan's Hidden Powers
Het leek er op dat zowel Goku als Piccolo de energiestralen van Raditz wisten te ontwijken, maar die had toch nog de arm van Piccolo geraakt en die arm helemaal weggevaagd… Dan denkt Piccolo aan de aanval Special Beam Canon, waarop hij de laatste tijd geoefend heeft. Hij zegt Goku dat hij wel even tijd nodig heeft om zich op te laden. Dat betekent dat Goku Raditz in zijn eentje moet bezighouden. Goku vuurt zijn Kamehameha op Raditz af, maar die is niet krachtig genoeg en Raditz weert hem gewoon af. Raditz vuurt terug en zijn straal gooit Goku hard op de grond. Goku heeft erge pijn maar dan is Piccolo klaar. Hij doet zijn Special Beam Canon maar Raditz ontwijkt het. Raditz wil een energiestraal naar Piccolo vuren, maar nu hij even geen aandacht heeft voor Goku, pakt deze hem bij zijn staart. Goku herinnert zich dat toen hij klein was en nog een staart had, hij pijn had en niet eens kon bewegen als iemand hem bij zijn staart nam. Bij Raditz werkt het ook, en die kan geen vin verroeren. Ondertussen is Piccolo zich alweer aan het opladen voor een tweede Special Beam Canon. Raditz praat in op de goedgelovige Goku en belooft dat hij zijn leven zal beteren. Goku gelooft hem en laat de staart van Raditz los, maar die deelt meteen een elleboog uit. Raditz vraagt Goku nog een laatste keer of hij mee wil doen, maar dat zal Goku nooit doen. Raditz wil Goku afmaken, maar dat heeft Gohan in de mot. Door al zijn emoties stijgt zijn powerlevel enorm. Hij ontsnapt uit de ruimtecapsule en geeft Raditz een keiharde kopstoot. Raditz heeft wat pijn en er zit een gat in zijn pantser. Raditz is boos en hij geeft Gohan een harde schop. Dan wil hij Gohan uitschakelen. Goku ziet het gebeuren en neemt Raditz in een houdgreep. Piccolo is bijna klaar met het laden van zijn aanval. Raditz zegt tegen Goku dat hij gek is, omdat de aanval van Piccolo hun allebei zal doden, maar Goku is bereid zijn eigen leven voor de aarde op te offeren. Piccolo komt het goed uit, hij heeft nu twee vliegen in één klap. Dan schreeuwt Piccolo dat hij klaar is om zijn schot te lossen.

Dragonball Z Serie 2 Goku's Unusual Journey
Piccolo is zo ver. Hij heeft zich helemaal opgeladen en hij zal zijn doel niet missen. Hij lanceert zijn aanval en treft Raditz vol tegen de borst. De straal gaat dwars door hem heen en raakt ook Goku, die achter Raditz stond en hem in een houdgreep hield. Raditz en Goku vallen op de grond. Raditz stamelt nog dat Goku een sukkel is, omdat hij zijn leven voor de aarde heeft opgeofferd. Maar Piccolo vertelt dat Goku door zijn vrienden met de dragonballs zal teruggewenst worden. Raditz wil daar wel het fijne van weten en Piccolo vertelt hem dat er zeven dragonballs over de aarde verspreid zijn en dat je een wens mag doen als ze alle zeven bij elkaar zijn. Raditz barst in lachen uit en biecht op dat de andere twee saiyans, Nappa en Vegeta, via z'n scouter konden meeluisteren. Zij zullen ongetwijfeld naar de aarde komen om de dragonballs te verzamelen en een wens te doen. Over een jaar zullen ze arriveren. Dan sterft Raditz. Ondertussen zijn Bulma, Krillin en Master Roshi in een vliegend voertuig gestapt op zoek naar Goku en Piccolo. Dan zien ze in de verte drie personen, twee liggen op de grond liggen, één staat recht. Ze landen en rennen meteen naar Goku, maar het is al te laat. Goku zegt nog dat hij van Chi Chi houdt, en dat zijn vrienden hem met de dragonballs moeten terugwensen. Dan sterft hij en gaat zijn geest naar de andere dimensie. Goku's vrienden rouwen om het verlies van Goku, als ze plots Piccolo horen schreeuwen. Die doet met veel inspanning zijn arm weer aangroeien. Dan vertelt Piccolo dat er nog twee sterkere saiyans op aarde aankomen over een jaar, en dat hij daarom Gohan wil opleiden. Gohan heeft immers een hoog powerlevel, maar hij weet zich nog niet te beheersen en zichzelf onder controle te houden. Krillin en Bulma verklaren hem voor gek en zeggen dat hij Gohan niet mee krijgt. Dat is buiten de wil van Piccolo gerekend en hij neemt Gohan mee, die nog buiten bewustzijn was. Piccolo vliegt snel weg en in het oerwoud gooit hij Gohan in het water om hem wakker te maken. Piccolo vertelt hem dan dat hij Gohan wil trainen, omdat hij grote krachten bezit. Gohan vraagt waar die het over heeft. Piccolo gooit Gohan keihard naar een rotswand toe, en zegt "Ik zal het je laten zien!" Gohan ziet de rotswand op zich af komen en vuurt een energiestraal af die de hele rots vernietigt. Hij en Piccolo staan versteld. Piccolo wil weten of Gohan zichzelf kan redden en laat hem in het oerwoud achter. Ondertussen is Goku samen met Kami, de wachter van de aarde, bij de controlepost in de andere dimensie aangekomen. Daar beslist King Yama wat er verder gebeurt met de geest van de overleden persoon. Kami legt het verhaal van de saiyans uit en vraagt aan King Yama of Goku een speciale training mag krijgen van King Kai. Uiteindelijk geeft King Yama toestemming en laat Goku door een gids naar de Snakeway brengen, een weg van 15.000 kilometer die naar King Kai leidt. De gids vertelt dat Goku goed moet uitkijken dat hij niet van de Snakeway afvalt, omdat hij dan nooit meer naar de aarde kan terugkeren. Ook zegt hij dat de enige persoon die ooit King Kai heeft ontmoet King Yama is, en dat verder nog nooit iemand de Snakeway heeft afgelopen. Goku bedankt hem en begint zijn lange tocht over de Snakeway.

Gohan's Metamorphosis
Goku vliegt al een hele tijd over de Snakeway en begint behoorlijk moe te worden. Hij besluit als afwisseling wat te lopen en te springen, maar dat wordt hem bijna fataal. Hij valt ei zo na van de Snakeway. Inmiddels piekeren Goku's vrienden hoe ze aan zijn vrouw Chi Chi moeten vertellen dat Goku dood is en dat Piccolo haar zoon Gohan ontvoerd heeft. En wie moet het haar zeggen? Uiteindelijk kiezen ze Krillin omdat hij de beste vriend van Goku was. Krillin gaat naar het huis van Chi Chi maar komt niet uit zijn woorden. Hij schuift aan bij het avondeten en blijft uiteindelijk ook slapen. 's Nachts ligt hij te piekeren, want hij weet niet hoe hij het Chi Chi moet vertellen. Hij durft het niet, en gaat er stilletjes vandoor. Als Krillin terugkomt in Kame House is Bulma boos dat hij het niet verteld heeft. Bovendien is hij de twee dragonballs vergeten die bij Goku thuis lagen. Master Roshi heeft wel begrip en zegt dat hij een brief zal schrijven. Intussen heeft Bulma de scouter van Raditz gemaakt, die door de energiestraal van Piccolo vernield was. Ze meet de powerlevels van Master Roshi (139), Krillin (206), en de schildpad van Master Roshi (0.001). Dan komt Yajirobe op de proppen. Hij stuurt Krillin naar Yamcha, omdat ze samen moeten trainen bij Kami. Ook moeten ze Goku pas over een jaar met de dragonballs terugwensen. Dan vliegt Yajirobe weg. Dan komen Chi Chi en haar vader aanvliegen. Chi Chi is erg boos omdat Goku nog niks van zich heeft laten horen en dat hij Gohan zijn school in de war stuurt. Master Roshi doet haar het verhaal van Goku's dood. Ondertussen wordt Gohan achterna gezeten door een soort Tyrannosaurus Rex, maar hij weet te ontkomen door zich op een steile rots te teleporteren. Omdat hij nog niet weet hoe hij zijn krachten moet gebruiken, lukt het hem niet er weer vanaf te komen. Het wordt nacht en Gohan heeft honger. Piccolo, die Gohan nog niet helemaal aan z'n lot heeft overgelaten, gooit stiekem twee appels naar Gohan, die ze gretig opeet. Dan valt hij in slaap. Ook de volgende dag lukt het Gohan niet van de rots af te komen. 's Avonds is het volle maan, en wanneer Gohan er naar kijkt, verandert hij in een reusachtig harig beest. Hij springt van de rots en uit zijn bek komen hele sterke energiestralen die al de rotsen in zijn omgeving verpulveren. Piccolo weet niet wat hij ziet. Dan denkt hij aan wat Raditz heeft verteld: "De kracht van een saiyan zit hem in zijn staart." Bij volle maan worden saiyans grote beesten. Piccolo blaast daarom met een hele sterke energiestraal de maan op. Gohan verandert weer en valt uitgeput op de grond neer. Piccolo haalt snel zijn staart eraf en geeft hem kleren en een zwaard. Dan laat hij Gohan achter om zelf te gaan trainen.

Gohan Makes a Friend
Gohan heeft zich al goed aan het leven in het oerwoud aangepast. Hij ligt te slapen in een grot en wordt wakker door het binnenvallende licht. Ineens ziet hij dat er een dino achter hem zit en rent snel de grot uit. Eens buiten merkt hij dat hij zijn zwaard is vergeten en hij keert op zijn stappen terug. De dino komt naar buiten en Gohan schrikt, maar ziet dat er een scherpe stok in de dinosaurus zijn buik zit. Hij trekt de stok eruit, en smeert er een middeltje op dat dezelfde werking heeft als jodium. De dinosaurus is Gohan erg dankbaar en de twee sluiten vriendschap. Goku is ondertussen nog steeds aan het rennen. Er lijkt maar geen einde aan die Snakeway te komen. Intussen zit Yamcha midden in een honkbalspel, hij is de sterspeler van zijn team. Er breekt een relletje uit tussen twee spelers en de teams beginnen met elkaar te vechten. Yamcha doet maar al te graag mee. Dan komen Krillin en Bulma Yamcha ophalen voor de speciale training van Kami. Ze vertellen Yamcha het verhaal van de saiyans en dat Goku dood is. Yamcha vindt het heel erg van Goku maar is erg enthousiast om te trainen. Ondertussen heeft de T-Rex Gohans nieuwe vriend aangevallen. Gohan wordt boos en probeert de T-Rex van de dinosaurus weg te jagen, maar die geeft Gohan een flinke slag met zijn staart waardoor hij bewusteloos raakt. Als hij bijkomt, is de dinosaurus helemaal opgepeuzeld. Gohan heeft erg veel verdriet, maar het heeft hem ook weer een beetje sterker gemaakt.

Specificaties:
Beeld: 1:33.1
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertitels: Nederlands
Jaar: ?
Leeftijd: AL
Speelduur: ? min.

Extra's:
• Character Guide


Recent nieuws van dezelfde bron