:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: JUNGLE BOOK PLATINUM EDIITON
PERSBERICHT: JUNGLE BOOK PLATINUM EDIITON
Bron: Buena Vista - Datum: 2007-10-23 - Geplaatst door: Werner
THE JUNGLEBOOK - PLATINUM EDITION
Op 2-disc Special Edition te koop vanaf 7 november 2007


Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van deze grote Disney-klassieker kunt u de magie van de wereld van Mowgli herontdekken in een integraal vernieuwde versie. Deze Disney-klassieker is geοnspireerd op het boek "Junglebook" van Rudyard Kipling uit 1894 en kwam uit in 1967 als de laatste film die nog door Walt Disney werd gesuperviseerd voor zijn dood. The JungleBook was een bron van inspiratie voor tal van andere animatiefilms van Disney. Door de realistische bewegingen van de personages was het in die tijd een uitzonderlijk kunstwerk.

En dan zijn er ook nog de magnifieke muziekfragmenten die in ons geheugen gegrift staan: we hebben allemaal wel al eens het liedje van Baloe de bruine beer geneuried of het dansje van aap Louie "Ik ben net als jij (I Wanna Be Like You)". In 1968 was "Bare Necessities" genomineerd voor de Oscar van het Beste Lied. Grappig is nog dat het hypnotische gezang van slang Kaa, "Bouw op mij (Trust in Me)" oorspronkelijk als melodie bedoeld was voor de film Mary Poppins.

Duik opnieuw onder in de avonturen van Mowgli en leer uw kinderen de kleurrijke personages uit deze prachtige klassieker kennen!

Het verhaal
Het verhaal begint wanneer Bagheera, een zwarte panter, een baby ontdekt die achtergelaten werd in de jungle. Hij wil het kind beschermen en besluit het aan een wolvenfamilie toe te vertrouwen. 10 jaar lang groeit Mowgli vreedzaam op en ontwikkelt hij zich bij zijn wolvenbroertjes. Zijn rustige leventje wordt plots verstoord wanneer de geduchte Shere Khan, een mensetende tijger, terugkeert naar de jungle en alle inwoners doet beven van angst... Om Mowgli te beschermen tegen de klauwen van dit vreselijke roofdier vraagt vader Wolf aan Bagheera om hem mee te nemen naar het dichtstbijzijnde dorp om hem veilig bij de mensen te brengen. Mowgli is zich niet bewust van het gevaar en wandelt zorgeloos door de jungle, benieuwd naar de wereld die hem omringt. Hij ontmoet er kolonel Hathi, die druk bezig is met de olifantenmars. Hij leert ook Baloe kennen, een beer die zijn levenslust uitzingt en al gauw zijn beste vriend wordt. Er staan Mowgli ook onaangename verrassingen te wachten met de hypnotiserende slang Kaa en de onstuimige apentroep van koning Louie. Tijdens dit avontuur proberen Bagheera en Baloe om Mowgli uit de klauwen van de vreselijke Shere Khan te houden...

De personages
Wist u dat de namen Baloe, Bagheera en Hathi beer, panter en olifant betekenen in het Hindi? Laten we eens van naderbij kennismaken met de personages uit de film:

Mowgli, de held van de film, is een kleine jongen die in de jungle opgroeit. Hij werd bij zijn geboorte vondeling gelegd en zette zijn eerste stapjes in het gezelschap van een horde wolven. Hij is altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen en verkent de wereld van de jungle in het gezelschap van zijn vrienden Bagheera en Baloe.

Akela staat aan het hoofd van de wolvenhorde. Hij voedde Mowgli gedurende 10 jaar op en vraagt daarna aan Bagheera om de jongen mee te nemen naar het dorp om hem te beschermen tegen de scherpe tanden van Shere Khan.

Baloe is een beer die geniet van het leven. Hij houdt van eten, dansen en zingen en is niet vies van een bokspartijtje nu en dan! Hij is de beste vriend van Mowgli.

Bagheera is een zwarte panter en een vriend van Mowgli. Hij probeert de jongen te beschermen tegen de klauwen van Shere Khan door hem terug te brengen naar het dorp.

Koning Louie is een orang-oetang en de koning van de apen in de jungle. Hij zal proberen om Mowgli te ontvoeren omdat hij ervan overtuigd is zo het geheim van het vuur te kunnen ontdekken.

Shere Khan is een mensetende tijger die de hele jungle terroriseert. Hij wil Mowgli te pakken krijgen om hem op te eten.

Kaa is een praatvaardige slang die niet altijd even slim is. Hij probeert zijn prooien te hypnotiseren om ze gemakkelijker te kunnen verstikken.

Hathiis de kolonel die de olifantenkudde leidt. Hij is erg autoritair en hanteert een ijzeren discipline.

Junior is de jongste olifant van de kudde. Hij probeert de ouderen te volgen in hun ritmische gang. Hij zal vriendschap sluiten met Mowgli.

De gieren (Buzzy, Ziggy, Flaps en Dizzy) zijn uitstekende zangers. Zij zullen Baloe helpen om Mowgli te beschermen.

Shanti is een meisje uit het mensendorp waar Mowgli verliefd op wordt.

Technische specificaties:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1 : Nederlands / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels
Technische kenmerken: 16 x 9 – 1.75:1
Alle leeftijden
Distributeur: Walt Disney Studios Home Entertainment
Genre: familie
Duur: 76 minuten

De bonus:
Disc 1:
• Het vergeten character Rocky de Rino
• Muziek :
- "I Wan'na Be Like You" Muziekvideo – XYP (Nederland)
- "I Wan'na Be Like You" Muziekvideo – Jonas Brothers (US)
- Disney's Liedjesselectie
• Niet eerder vertoonde scenes
• Begeleidend commentaar
• Disney Wildlife Conservation Fund

Disc 2:
• De making of van Jungle Book
• Walts magische meesterhand op een literaire klassieker
• Jungle Book als inspiratie
• Mowgli – terug naar de natuur
• Animatie van de characters
• Gallerijen
• Baloes virtuele, swingende junglecruise
• EncyclopeDisney: Jungleweetjes
• Plezier met taal spelletjes