:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: THE MUMMY RETURNS
PERSBERICHT: THE MUMMY RETURNS
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2001-08-09 - Geplaatst door: Serge
Op 16 oktober verschijnen bij Columbia twee interessante titels op DVD: The Mummy en The Mummy Returns. Beiden zullen afzonderlijk of in een box verkrijgbaar zijn. Het gaat hier telkens om een dubbeldvd boordevol extra's.

Het verhaal:
The Mummy Returns speelt zich acht jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film af. Avonturier Rick O’Connell (Brendan Fraser) en de brave bibliothecaresse en Egyptologe Evelyn (Rachel Weisz) zijn ondertussen gehuwd en hebben een zoontje Alex. Tijdens één van hun vele ontdekkingsreizen langsheen de Egyptische ruïnes, vinden ze bij de opgravingen een gouden armband in de vorm van een schorpioen. Deze mysterieuze armband was ooit eigendom van The Scorpion King (The Rock), een grote krijger die zijn ziel verkocht aan Anubis, god van de onderwereld, en sindsdien samen met zijn manschappen wacht op zijn reïncarnatie. Wanneer Alex de armband omdoet, ontketent hij een reeks gebeurtenissen die de wereld kunnen doen vergaan. Binnen een tijdspanne van zeven dagen zullen The Scorpion King en zijn leger herrijzen uit de dood en het einde van de wereld veroorzaken. Rick en Evelyn hebben echter een kans om dit te voorkomen, en daarvoor moeten ze samen met de Arabische leider Ardeth Bay en piloot Izzy trachten de pyramide van Anubis te bereiken. Hun pad ligt echter vol gevaren en tegenstand komt als het ware uit alle hoeken.

De bespreking:
Bij Universal waren ze zo onder de indruk van het grote kassucces van The Mummy, dat ze ongetwijfeld in hun handen wreven bij de gedachte van een mogelijke sequel. En zo geschiedde. The Mummy Returns wist bij de release de Amerikaanse box office te verpulveren door in het openingsweekend maar liefst zeventig miljoen dollar bij elkaar te rapen. Een fenomenaal bedrag, en dat voor voor een sequel! Deze film is echter op en top een Hollywood blockbuster, meer moet je er niet van verwachten. De acteurs worden niet geacht meer te kunnen dan gillend wegrennen. Diepgang of realistische karakteruitwerking zijn deze film dan ook volkomen vreemd. De ware artiesten zijn nog maar eens de mensen achter de consoles van Industrial Light and Magic. Maar liefst twintig miljoen dollar mochten zij opsouperen aan speciale effecten, en het resultaat is werkelijk indrukwekkend. The Mummy Returns zal gegarandeerd zorgen voor een avondje puur cinemaplezier.

De extra’s:
The Mummy Returns wordt rijkelijk voorzien van de nodige extra’s. Op de eerste schijf bevinden zich naast de film, eveneens een audiocommentaar met regisseur/scenarist Stephen Sommers en uitvoerend producent Bob Ducsay. Verder kan je via je DVD-ROM op de pc eveneens enkele leuke items opstarten waaronder “Unlock the secrets to The Scorpion King”, exclusieve toegang tot de filmproductie, The Mummy Returns Game Demo en enkele screensavers.

De tweede disc bevat de overige extra’s bestaande uit enkele trailers, een promotrailer voor het Playstation 2 spel, een muziekvideo van Live, en enkele outtakes uit de film. Interessanter zijn dan wel een zestal filmpjes deweke elk een aspect van de film belichten of zelfs exclusieve interviews tonen. Zo krijg je in “Spotlight on Location” aan de hand van interviews en achter-de-schermen-opnames allerlei informatie over het totstandkomen van de film. Niet te versmaden is het exclusieve gesprek met The Rock, die de rol speelt van The Scorpion King, een personage waarover tevens een afzonderlijk filmpje aan gewijd wordt. Verder brengen de overige featurettes achtergrondinformatie over het oude Egypte en de begraafplaats van de farao, en krijgen we een speciale boodschap van Oded Fehr te zien.

Niet te missen zijn een viertal special effects clips waarin duidelijk wordt gemaakt hoe deze scènes tot stand zijn gekomen. Industrial Light & Magic heeft ook hier puik werk afgeleverd.

Om het geheel af te ronden kan je nog ettelijke pagina’s met productie aantekeningen nalezen en meer te weten komen over de acteurs en regisseur via de cast en crew informatie.

De extra’s worden bovendien netjes in het Nederlands ondertiteld.

The Mummy Ultimate Edition:
Gelijktijdig met de release van “The Mummy Returns” verschijnt ook “The Mummy Ultimate” op DVD. Je kan deze twee titels in een verzamelbox of desgewenst afzonderlijk aankopen. De DVD van The Mummy Ultimate zal eveneens Engelse Dolby Digital 5.1 en DTS 5.1 geluidssporen meekrijgen, alsook een anamorfisch 2.35:1 beeldformaat. Wat de extra’s betreft, is het ook hier smullen geblazen.

De eerste disc bevat naast de film eveneens drie audiocommentaartracks: één met regisseur Stephen Sommers en editor Bob Ducsay, één met hoofdacteur Brendan Frazer, en één met de nevenacteurs Kevin O'Connor, Oded Fehr en Arnold Vosloo. Tenslotte kan je via je DVD-ROM op de pc een bijdrage over het script nalezen.

De tweede schijf bevat vooreerst een 50-durende documentaire “Building A Better Mummy” waaruit blijkt dat de voornaamste bedoeling van regisseur Sommers was om een film af te leveren die gelijkwaardig was aan dé originele mummie-film uit 1932, The Mummy met Boris Karloff. Aan de hand van enkele mini-documentaires worden enkele cruciale shots getoond vanaf het digitale ontwerp tot het eindresultaat, waaronder de impressionante openingssequentie. Naast de bioscooptrailers voor The Mummy en The Mummy Returns, en een trailer voor The Mummy Game, vinden we tevens een korte promotionele documentaire terug over het filmen van de sequel The Mummy Returns. Naast de obligate informatie over cast en crew en de productie aantekeningen, bevat deze DVD bovendien enkele artikels de zeden en gewoonten bij de oude Egyptenaren, hun godenwereld, en de verschillende dynastieën van farao's die het land geregeerd hebben. Verder staan er nog een drietal uitgewerkte storyboards op, die worden vergeleken met het uiteindelijke resultaat van de film. Dan is er nog een fotogalerij en een kleine drie minuten aan verwijderde scènes. Om af te ronden kan je via je DVD-ROM op de pc nog het één en ander bekijken: een screensaver, een link naar de officiële websites, een bijdrage over het script, en een demoversie van The Mummy-platformspel.

Columbia Tristar verwent de filmliefhebber, zoveel is duidelijk. Het aftellen kan beginnen…

Specificaties:
Beeld: 2:35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 12
Speelduur: 129 min.

Extra's:
• Geanimeerde menu’s
• Audiocommentaar met regisseur/scenarist Stephen Sommers en uitvoerend producent Bob Ducsay
• Bioscooptrailer
• The Mummy Returns Playstation 2 Game Trailer
• The Mummy Returns Special Offer Trailer
• Featurette: een exclusief gesprek met “The Rock”
• Featurette: Spotlight on Location
• Featurette: The Scorpion King
• Featurette: Egyptology 201
• Featurette: The Mummy Returns - Chamber of Doom
• Featurette: een speciale boodschap van Oded Fehr
• Outtakes uit de film
• Muziekvideo: Live - "Forever May Not Be Long Enough"
• Speciale effecten clips: “Imhotep Returns”, “Pigmy Mummies”, “Anubis Warriors”, “Scorpion King”
• Productie aantekeningen
• Cast en crew informatie over Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Oded Fehr, "The Rock", Patricia Velasquez, en regisseur Stephen Sommers
• DVD-ROM materiaal: “Unlock the secrets to The Scorpion King”, exclusieve toegang tot de filmproductie, The Mummy Returns Game Demo, screensavers

UIT HET ARCHIEF