:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> NIEUWSBERICHT: ZWEEDSE FILMS
NIEUWSBERICHT: ZWEEDSE FILMS
Bron: Lumière - Datum: 2007-11-20 - Geplaatst door: Werner
LUMIÈRE TEKENT SAMENWERKINGSAKKOORDEN MET ZWEEDSE PRODUCENTEN

Na de succesvolle releases van de series Henning Mankell's Wallander en Van Veeteren (in Vlaanderen vanaf voorjaar 2008 te zien op Canvas) gaat Lumière nauwer samenwerken met producenten Yellow Bird (onderdeel van Zodiak Television) en Svensk Filmindustri. De nieuwe akkoorden voorzien Lumière in de komende jaren van de belangrijkste Scandinavische televisieseries.

Naast het tweede seizoen van Hening Mankell's Wallanders, voorzien voor 2009, is er ook de Millenium serie, de verfilming van de uiterst populaire misdaadtrilogie van Stieg Larsson die ondertussen zowel in Scandinavië als in Duitsland, Frankrijk en de Benelux een bestsellerstatus heeft verworven. Van deze trilogie wordt naast een 6-delige televisieserie ook een bioscoopfilm gemaakt. Verder verwierf Lumière alle seizoenen van de populaire Beck-reeks, gebaseerd op de personages uit de beroemde romans van het schrijversduo Sjöwall en Wahlöo.

Tot slot zijn er nog twee reeksen die momenteel worden afgewerkt: Irene Huss, waarvan de boeken binnenkort in de Benelux worden uitgegeven, en de Noorse serie Varg Veum. Al deze televisieseries worden tussen 2008 en 2010 uitgebracht en maken van Lumière één van dé specialisten in Scandinavische detective series.