:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE NATIVITY STORY
PERSBERICHT: THE NATIVITY STORY
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2007-12-05 - Geplaatst door: Werner
THE NATIVITY STORY (Speciale houten verpakking)
Het verhaal van het kind dat de wereld zou veranderen.

The Nativity Story vertelt het dramatische maar mooie verhaal van Maria en Jozef op weg naar Bethlehem, waar ze hun kind Jezus ter wereld brengen. De film werd opgenomen in Italië, op dezelfde locaties als Gladiator en The Passion Of The Christ. De mooie opnames van de landschappen worden ondersteund door de prachtige soundtrack van Mychael Danna.

En de cast is voortreffelijk!

Keisha Castle-Hughes zet een zelfbewuste, sterke Maria neer. Castle-Hughes werd als 11-jarige uit de schoolbanken geplukt voor de rol van Pai in Whale Rider (2002), een Nieuw-Zeelands verhaal over de Maori's. (Zelf is ze langs moederszijde Maori). Vóór Whale Rider had het meisje nog nooit geacteerd. Velen zullen haar benijd hebben toen ze meteen werd genomineerd voor een Oscar in de categorie "Actress in a Leading Role", als jongst genomineerde ooit dan nog.

Haar oscarnominatie zette de poort naar Hollywood wagenwijd open. Castle-Hughes kreeg een rol in Star Wars als Queen Apailana (2005) en was te zien in de clip van Prince's controversiële song Cinnamon Girl. En nu is er dus The Nativity Story waarin ze op een intelligente manier gestalte geeft aan de rol van Maria. Van dit natuurtalent horen we ongetwijfeld nog!

Ciáran Hinds hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. De charismatische Ierse acteur heeft een palmares om u tegen te zeggen: Munich (2005) van Steven Spielberg, The Phantom of the Opera (2004, Joel Schumacher), Rome (2005), de gelauwerde televisiereeks waarin hij de magistrale rol van Gaius Juilius Caesar vertolkt,... Hinds is in The Nativity Story perfect gecast als de wrede koning Herodes.

Dan is er nog Alexander Siddig, als de engel Gabriël. De Sudanese acteur groeide op in Engeland waar hij na zijn studies directeur werd van een Londens toneelgezelschap. Als acteur was hij te zien in o.a. Syriana (2005) naast George Clooney en in Kingdom Of Heaven (2005), een film van Ridley Scott.

En om het multiculturele plaatje rond te maken... Jozef wordt vertolkt door Oscar Isaac. De in Guatemala geboren acteur studeerde aan Juilliard (New York, VS) en zal in 2008 te zien zijn in Guerilla, een film van Steven Soderbergh over Che Guevara.

The Nativity Story is niet een maar dé verfilming van het kerstverhaal; een film die je absoluut in huis moet hebben.

Disk 2 bevat extra historische informatie over het bijbelse verhaal. Deze DVD wordt bovendien uitgegeven in een mooie houten verpakking. Perfect voor de tijd van het jaar...

Synopsis
The Nativity Story, een dramatische en fascinerende verfilming van de geboorte van Jezus. The Nativity Story volgt de moeilijke en gevaarlijke reis van Maria en Jozef naar Bethlehem, de miraculeuze zwangerschap en de geboorte van Jezus. Het beroemdste verhaal over liefde en lotsbestemming, over onheil en onderdrukking en over een kind dat de geschiedenis van de wereld zou veranderen...

The Nativity Story werd door de gelauwerde regisseur Catherine Hardwicke (Thirteen) gefilmd op dezelfde locaties als The Passion Of The Christ en Gladiator. De rol van Maria wordt gespeeld door de veelbelovende actrice Keisha Castle-Hughes, die in 2002 een Oscarnominatie kreeg voor Whale Rider.

Tagline
One family. One journey. One child who would change the world forever.

Specificaties
Soort product: Film in speciale houten verpakking
Regisseur: Catherine Hardwicke
Acteurs: Keisha Castle-Hughes (Whale Rider, Star Wars: Episode II – Revenge Of The Sith), Ciarán Hinds (Munich, The Phantom Of The Opera), Alexander Siddig (Syriana, Kingdom of Heaven)
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels Gesproken
Nederlands ondertiteld
Speelduur: 97 minuten
Leeftijd: 16 jaar, angst en geweld
DVD release: 4 december 2007

FEATURES DISC 2
• Also or Soon Available
• A Director's Journey The Making of The Nativity Story
• Experience the Nativity Story: From Scripture to Screen
• Original Trailers & TV Spots
• Photo Gallery
• Liner Notes
Speelduur: 59 minuten