:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER
Bron: Lumière - Datum: 2007-12-08 - Geplaatst door: Werner
COPYING BEETHOVEN
The passion behind the genius

Wenen 1824. Aan de vooravond van Beethovens Negende Synfonie is het stuk nog niet af. Zijn uitgever Schlemmer heeft een kopiist nodig om het werk af te maken en vraagt de universiteit hun beste student te sturen. De jonge Anna Holz meldt zich en heeft als grote voordeel dat zij direct beschikbaar is. Ook al weet Schlemmer dat de opvliegende Beethoven zeer sceptisch zal zijn over de muzikale kwaliteiten van een vrouw ; heeft hij geen andere keuze dan haar aan te nemen. Naarmate het werk vordert, wordt de slechthorende Beethoven meer en meer afhankelijk van het muzikale gehoor van zijn assistente. Anna op haar beurt raakt steeds meer in de ban van de inspirerende maestro. De twee hebben elkaar nodig en er ontstaat een innige band. Anna ziet hun samenwerking als dé uitgelezen kans om haar talent als componist te tonen; Beethoven vindt eindelijk een zielsverwant die hem kan helpen bij de creatie van zijn laatste strijkkwartet, het hoogtepunt van zijn oeuvre.

"Je hoeft geen kenner of liefhebber te zijn om na Copying Beethoven toch warm te lopen voor de Negende Symfonie of de Grosse Fuge" - Cinema.nl

Official competition - Toronto Film Festival
Official competition - San Sebastian Film Festival

Regie: Agnieszka Holland
Met: Diane Kruger & Ed Harris
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 104 min.

Extra's:
• Achter de schermen
• Commentaar van regisseuse Agnieszka Holland
• Weggelaten scènesINFAMOUS
There is more to the story than you know

Berucht en onbeschaamd was het gedrag van Truman Capote en zijn beroemde societyvriendenkring. Tot hij op een dag een bericht in de krant ziet staan over een brutale moord in een klein dorpje in Kansas. Samen met zijn jeugdvriendin Nelle Harper Lee trekt Truman Capote naar de plaats van de misdaad. Aanvankelijk lijkt het een onschuldig onderzoek te zijn, maar al snel neemt het een onverwachte wending: Truman Capote transformeert van pedant, egocentrisch en vervelend individu die geen toegang krijgt tot de plaatselijke bevolking, tot vertrouwenspersoon van de dorpsgemeenschap en de moordenaars. Er ontstaat een intense en ingewikkelde relatie tussen de schrijver en de twee veroordeelde moordenaars, Dick Hickock en in het bijzonder Perry Smith. Capote schrijft zijn boek "In Cold Blood" maar zolang de rechtzaak niet is voltrokken, mag hij niet publiceren. Tussen roem en publicatie staan immers wetten in de weg... en emotionele bezwaren.

"Een scherp en pittig verhaal over Truman Capote, vol details en emoties."

Regie: Douglas McGrath
Met: Toby Jones, Sandra Bullock, Daniel Craig e.a.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 110 min.LIE WITH ME
In de reeks onuitgegeven in de bioscoop, nu verkrijgbaar op dvd

Leila is een seksueel vrijgevochten jonge vrouw, uit op kortstondige seksavontuurtjes. Op een feestje ontmoet ze David, even impulsief als zijzelf. Onmiddellijk beginnen ze een passionele, fysische relatie: een vurig spel van verleiding en bevrediging die explodeert in een affaire die de grenzen van hun lust en emotionele gevoelens zal verkennen. Eric Balfour en Lauren Lee Smith zondigen aan stomende passionele seks als Leila en David. Lie With Me is zowat het Last Tango In Paris voor de jonge generatie en zonder twijfel de meest erotisch provocerende film van het nieuwe millennium.

"The continuing evolution of art-porn"- The Hollywood Reporter
56. Internationale Filmfestspiele Berlin Panorama - 2006

Regie: Clement Virgo
Met: Eric Balfour & Lauren Lee Smith
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 93 min.SUNRISE
A song for humans
In de reeks Lumière Classics, nu verkrijgbaar op dvd

Met Sunrise won F.W. Murnau drie Oscars in 1929. Janet Gaynor kreeg de Oscar voor Beste Actrice. Karl Struss en Charles Roshes ontvingen de Oscar voor de Beste fotografie en een derde Oscar was voor de Beste Originele en Artistieke Productie. Dit maakt dat Sunrise één van de "must-sees" is uit het stille tijdperk. Verleid door een ijskoude knappe vrouw, gooit een eenvoudige boer zijn vredig leven overhoop. Samen beramen ze de moord op zijn vrouw. Maar, op het laatste moment slaan de twijfels toe. Murnau heeft van dit eenvoudig plot een meesterwerk gemaakt door de briljante visuals en het ingenieuze camerawerk. De film is nu nog altijd een grote inspiratiebron voor hedendaagse regisseurs.

"A visual symphony, a film of pure emotion" - Sight And Sound

Oscarwinnaar 1929 Beste Actrice - Beste Fotografie - Beste Originele En Artistieke Productie

Regie: F.W. Murnau
Met: Janet Gaynor, George O'Brien en Margaret Livingston
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 95 min.