:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2008
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2008
Bron: Universal - Datum: 2007-12-18 - Geplaatst door: Werner
THE BOURNE ULTIMATUM
I remember... I remember everything.
I'm no longer Jason Bourne.
24 januari 2008

"A heart-pounding, merciless thrill ride that will leave you gasping for breath." - Paul Arendt - BBC

Remember everything
In The Bourne Identity probeerde hij erachter te komen wie hij was. In The Bourne Supremacy nam hij wraak voor wat hem was aangedaan. En nu komt hij thuis... en hij herinnert zich alles. Welkom in The Bourne Ultimatum.

Jason Bourne: "No. This is where it started for me. This is where it ends."

Forgive nothing
Treadstone, het ultrageheime programma dat supermoordenaar Jason Bourne creëerde, is opgeheven en wordt nu voortgezet onder een andere naam: Blackbriar. Voor Bourne vormen zij de enige schakel met een leven dat hij vergeefs tracht te vergeten.. Zijn zoektocht brengt hem via Moskou, Parijs en Madrid naar Londen en Tanger. Steeds weer moet hij de mensen van Blackbriar, de federale agenten en de lokale politie te snel en te slim af zijn. Uiteindelijk belandt hij waar alles begon en waar het ook zal moeten eindigen: in de straten van New York City.

Jason Bourne: "Someone started all this, and I'm going to find them."

Bourne to be alive
Filmcriticus Roger Ebert vergelijkt de survival skills van Jason Bourne met die van - meep meep - de Road Runner, en hij zit niet eens zo ver van de waarheid. Zijn vermogen om de CIA te verschalken, die hem nochtans met ultra-geavanceerde spitstechnologie op de hielen zitten, krijgt haast legendarische proporties.
Dat hij daarbij veelvuldig gebruik maakt van het openbaar vervoer is de gemiddelde pendelaar beslist niet ontgaan.

Jason Bourne: "You have no idea what you're into here. These people will kill you if they have to."

Green, Greengrass of home
Maar voor hij in New York zijn demonen uit het verleden kan confronteren, moet Jason Bourne eerst zijn duivels in Europa en Afrika ontbinden. Via Londen en Madrid belandt hij in de legendarische Marokkaanse stad Tanger. De achtervolgingsscène in Tanger illustreert perfect de onnavolgbare stijl van regisseur Paul Greengrass, die ook The Bourne Supremacy en United 93 inblikte. Maar de films van Greengrass scoren niet alleen omdat ze stilistisch zo aangrijpend zijn. Samen met z'n acteurs zorgt de Brit voor een held met een menselijk gezicht. Een mens van vlees en bloed die het opneemt tegen de machine van de macht, adembenemende actie op echte locaties, en de visuele flair van Greengrass en zijn team. Het draagt allemaal bij tot het wereldwijde succes van de Bourne-trilogie en voor Matt Damon zou het wel eens de rol van zijn leven kunnen blijken.

Paul Greengrass: "The character [Jason Bourne] is not a fantasy character. He is a real man in a strong contemporary landscape. He is a character with depth in a world that is urgent, with story lines that feel like they are ripped out of tomorrow's newspaper."

Single Disc Edition
Release 24 januari
Genre actie, thriller
Regie: Paul Greengrass
Met: Matt Damon, Julia Stiles, Joan Allen, David Strathairn, Paddy Considine
Duur: 110 minuten
Beeld: 2.40:1 anamorphic widescreen
Audio: Engels, Duits Dolby Digital 5.1 surround

Explosieve extra's:
• Man on the Move: Jason Bourne Een vijfdelige making of.
• Rooftop Pursuit: De toepassing van spitstechnologie voor het inblikken van deze ongelofelijke scène.
• Planning the Punches: Matt Damon over zijn gevechtstraining.
• Driving School: Rijschool met Matt Damon, neem plaats achter het stuur in de autoachtervolgingsscène door New York.
• New York Chase: De achtervolging van binnenuit bekeken.
• Deleted Scenes
• Commentaar van de regisseur

Pamela Landy (Joan Allen): "He is really good at staying alive, and trying to kill him and failing... just pisses him off. "

Ultimate 2-Disc Edition
Release: 24 januari
Duur: 110 minuten
Beeld 2.40:1 anamorphic widescreen
Audio Engels, Duits Dolby Digital 5.1 surround

Explosieve extra's:
Disc 1:
• Man on the Move: Jason Bourne: Een vijfdelige making of.
• Rooftop Pursuit: De toepassing van spitstechnologie voor het inblikken van deze ongelofelijke scène.
• Planning the Punches: Matt Damon over zijn gevechtstraining.
• Driving School: Rijschool met Matt Damon, neem plaats achter het stuur in de autoachtervolgingsscène door New York.
• New York Chase: De achtervolging van binnenuit bekeken.
• Deleted Scenes
• Commentaar van de regisseur

Disc 2:
• Big City Action: Als kijker zul je een autoachtervolging nooit meer met dezelfde ogen bekijken.
• The Evolution of Nicky: Onze Treadstone Agente in het Veld, Nicolette Parsons..

Nicky Parsons (Julia Stiles): "It was difficult... for me... with you. You... really don't remember, do you?"

The Ultimate Bourne Collection
In deze explosieve actietrilogie speelt Matt Damon de ervaren huurmoordenaar Jason Bourne. Als een eenmansleger ontrafelt hij het dodelijke, ultrageheime complot dat hem zijn identiteit en grote liefde ontnam en een legioen huurdoders op hem afstuurde. De drie Bourne-films vormen samen een spectaculair actiedrieluik met bloedstollende stunts en vertolkingen op het scherp van het mes.

Release 24 januari

The Bourne Identity
Regie: Doug Liman
Met: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen, Brian Cox, Julia Stiles
Duur: 118 minuten
Beeld: 2.35:1 anamorphic widescreen
Audio Engels Dolby Digital 5.1 surround
Extra's: idem als single disc edition

The Bourne Supremacy
Regie: Paul Greengrass
Met: Matt Damon, Franka Potente, Brian Cox, Julia Stiles, Karl Urban
Duur: 103 minuten
Beeld: 2.35:1 anamorphic widescreen
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 surround
Extra's: idem als single disc edition

The Bourne Ultimatum
Regie: Paul Greengrass
Met: Matt Damon, Julia Stiles, Joan Allen, David Strathairn, Paddy Considine
Duur: 110 minuten
Beeld: 2.40:1 anamorphic widescreen
Audio: Engels, Duits Dolby Digital 5.1 surround
Extra's: idem als single disc edition

Noah Vosen (David Strathairn): "That's what makes us special. No more red tape. No more getting the bad guys caught on our sights, then watching them escape while we wait for somebody in Washington to issue the order. "

The Bourne Definition
The Bourne High Definition, zelfs, want op HD-DVD knalt de actie nog scherper en spectaculairder van het scherm. The Bourne Ultimatum verschijnt niet alleen los op HD-DVD, de finale (?) wordt ook samen met The Bourne Identity en The Bourne Supremacy uitgebracht in HD-formaat in The Ultimate Bourne Collection, met tal van unieke extra's, eigen aan deze revolutionaire nieuwe drager.

Release 24 januari

• Picture In Picture*
Geniet, zonder onderbreking van de film, van interactieve interviews met
cast en crew en opnames van achter de scènes. Dompel je, tijdens het bekijken van The Bourne Ultimatum, onder in dossiers over de personages en analyses van de locaties, en onderzoek de technologie achter de spionagegadgets door middel van tekeningen en 3D-animaties.
• Blackbriar Files
Terwijl je The Bourne Ultimatum bekijkt, kun je dossiers over de personages opvragen en de verschillende locaties in detail analyseren. Tekeningen en 3D-animaties bieden je een dieper inzicht in de technologie achter de gebruikte gadgets.
• The Treadstone Files
Kom meer te weten over de personages uit The Bourne Identity aan de hand van 9 interactieve dossiers. Volg de actie op de voet met voor GPS bewerkte satellietopnames van alle locaties uit de film. Neem ultrageheim materiaal uit het Treadstone opleidingsprogramma door.
• Get More Info
Maak nader kennis met de Volkswagen Touareg, de ster van de spannende achtervolgingsscène. Log daarna in op het Download Center voor nog meer informatie over dit voertuig.
• Web-Enabled
Onderwerp jezelf aan de Be Bourne Spy Training bekwaamheidstest, en download je resultaten rechtstreeks naar je HD DVD-speler.
• Bourne Instant Access
• Deze videopresentatie, die de capaciteiten van HD-DVD optimaal benut, loopt volledig parallel met de film mee. Zo belandt u onmiddellijk achter de schermen bij de acteurs en filmmakers en verneemt u van alles over de opnames, zonder de film zelf te moeten verlaten.

* Enkel beschikbaar bij The Bourne Identity & The Bourne Ultimatum.

PLUS urenlang explosief bonusmateriaal uit de drie films - onder meer audiocommentaar van de regisseurs

"a pounding, pulsating thriller that provides an almost constant adrenaline surge" - Todd McCarthy - VarietyXENA WARRIOR PRINCESS SEIZOEN 4

In een tijd van oude goden, krijgsheren en koningen schreeuwde een land in chaos om een held. Ze kregen een heldin, Xena, een machtige prinses, grootgebracht met het zwaard. In dit vierde seizoen gaat het leven opnieuw z'n gewone gang (of toch bijna) voor onze heldin en haar vriendin Gabrielle. Hun avontuurlijke reizen brengen hen naar afgelegen streken, naar het verleden en de toekomst. Tijdens hun vele ontdekkingstochten bestrijden ze oude vijanden en maken ze er nieuwe, vechten ze tegen monsters, brengen ze gebroken gezinnen weer bijeen en proberen ze zelf op adem te komen. In de gastrollen herkent u onder meer Kevin Smith, Ted Raimi, Karl Urban en Bruce Campbell.

Release: 24 januari
Genre: tv, fantasy, actie
Met: Lucy Lawless, Renée O'Connor
Regie: diversen
Duur: 23 afleveringen
Beeld: 4:3
Audio: Engels Mono 2.0
LAW & ORDER SPECIAL VICTIMS UNIT SEIZOEN 3

De New Yorkse elite-eenheid SVU onderzoekt de meest uiteenlopende seksueel-getinte misdaden. De reeks, concept van de legendarische producer Dick Wolf, staat bol van de krachtige verhaallijnen en provocerende plotwendingen, die heel vaak geïnspireerd zijn door krantenkoppen en waargebeurde verhalen. Law & Order: Special Victims Unit - Het Derde Seizoen werd 12 keer genomineerd voor een Emmy en wordt door pers en publiek op handen gedragen als een intelligente, soms schokkende, dramareeks die geen blad voor de mond neemt. Deze vijfdelige dvd-boxset bundelt de 23 meeslepende afleveringen van het derde
seizoen.

Release: 24 januari
Genre: tv-serie
Met: Mariska Hargitay, Christopher Meloni, Ice-, Richard Belzer, Dann Florek
Regie: diversen
Duur: 23 afleveringen
Beeld: 16:9
Audio: stereo 2.0NORTHERN EXPOSURE SEIZOEN 6

Northern Exposure, goed voor 39 Emmy-nominaties en winnaar van diverse Emmy- en Golden Globe-awards, waaronder die voor Beste Dramareeks, zet er een even bizar als bezield eindpunt achter. In dit allerlaatste seizoen doet nieuwkomer Dr. Phil Capra zijn intrede in Cicely, Alaska. Daarnaast is het een blij weerzien met Dr. Joel Fleischman, Maggie en Chris - alledrie genomineerd voor een Emmy - en de rest van de eigenzinnige inwoners. Deze vijfdelige dvd-box bevat alle 23 afleveringen van de geliefde serie, alsook 30 minuten nooit eerder vertoonde scènes.

Release: 24 januari
Genre: tv
Met: Paul Provenza, Rob Morrow, Janine Turner, John Corbett
Regie: Mark Horowitz, Randall Miller
Duur: 23 afleveringen
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Weggelaten scènesHOT FUZZ

Politieagent Nicholas Angel, een Londense superflik, wordt weggepromoveerd naar een doods provincienest. In deze ogenschijnlijk misdaadvrije omgeving is zijn grootste ergernis zijn goedbedoelende, maar oliedomme partner Danny, de aan actiefilms verslaafde zoon van de lokale commissaris. Maar dan valt het dorp plots ten prooi aan enkele gruwelijke voorvallen... en worden Danny's wildste dromen in één oorverdovende klap waar!

Release: 17 januari
Genre: komedie
Met: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Timothy Dalton, Edward Woodward
Regie: Edgar Wright
Duur: 116 min
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels & Frans 5.1 Surround EX

Extra's:
• Deleted Scenes & Outtakes
• Audiocommentaar
• Bioscooptrailers & TV-spots
• The Man Who Would Be Fuzz
• Hot Funk
• Storyboards
• Flipboek: De Andere KantMIAMI VICE SEIZOEN 5

Het vijfde en laatste seizoen van Miami Vice, de meest invloedrijke en vernieuwende tv-serie uit haar tijd, verschijnt eindelijk op dvd! Duik samen met Sonny Crockett en Rico Tubbs, undercoveragenten van de zedenbrigade, onder in de drugswereld in Miami. In de gastrollen herkent u ongetwijfeld Rita Moreno, Michael Chiklis, John Leguizamo en Pam Grier. Deze vijfdelige boxset, met de onvergetelijke muziek die in Dolby 5.1 surround sound geremixt werd, zet een punt achter deze tijdloze serie die elke rechtgeaarde tv-fan in zijn collectie moet hebben!

Release: 24 januari
Genre: tv
Met: Don Johnson en Philip Michael Thomas
Regie: diversen
Duur: 21 afleveringen
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 en 2.0BORDERTOWN

Lauren Fredericks is een ambitieuze dagbladjournaliste die aast op een baan als buitenlandcorrespondent. Haar baas stuurt haar naar het Mexicaanse grensstadje Juarez, waar honderden meisjes zijn verkracht en vermoord. De meesten werkten in maquiladoras, fabrieken die grote multinationals net over de grens plaatsen met het oog op lage arbeidskosten. Daar neemt ze contact op met haar oud-collega Diaz. Als ze een meisje probeert te redden, belandt ze in de duistere wereld van moord en corruptie. Met gevaar voor eigen leven probeert ze de schokkende feiten boven tafel te krijgen.

Release: 17 januari
Genre: drama
Met: Maya Zapata, Jennifer Lopez, Antonio Banderas, Sonia Braga, Martin Sheen
Regie: Gregory Nava
Duur: 105 min.
Beeld: 1.85:1 Anamorphic Widescreen
Audio: Engels Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1 & DTS 5.1

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Interviews met Lopez, Banderas, Zapata, regisseur-scenarist Gregory Nava