:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: ASSEPOESTER 2
PERSBERICHT: ASSEPOESTER 2
Bron: Buena Vista - Datum: 2002-01-25 - Geplaatst door: Serge
Dromen komen uit.

Vanaf 27 februari 2002 te koop op DVD.

In Assepoester II - Dromen komen uit is de mooie Assepoester getrouwd met haar Droomprins. Ze heeft gelukkig in het kasteel van de Koning. Met de huip van de Goede Fee verklappen Pieter en Tom, de twee muizenvriendjes van Assepoester, ons enkele hoogtepunten uit het nieuwe leven van de kersverse prinses. Het verhaal begint met "Volg je hart" over de eerste dagen van Assepoester op het kasteel. Meteen na de huwelijksreis wordt het geluk van het prille paar al op de proef gesteld, want de Prins moet op zakenreis vertrekken met zijn vader, de Koning. Vlak voor zijn vertrek draagt deze laatste zijn trouwe raadgeefster Agaath op te waken over Assepoester en haar goede manieren aan te leren. De datum van het Koninklijk Banket nadert immers met rasse schreden. De prinses doet zo verschrikkelijk hard haar best om zich aan te passen aan de regels van het Hof dat ze vergeet wie ze eigenlijk is. En jammer genoeg lijken al die inspanningen tevergeefs, want ze heeft duidelijk weinig aanleg voor etiquette. Net wanneer ze begint te vrezen dat ze alles verknoeid heeft, herinneren haar trouwe vrienden Pieter en Tom haar eraan dat de Prins op haar verliefd geworden is om wat en hoe ze vroeger was: natuurlijk en doodgewoon. En zo zullen de Koning en de Prins bij hun terugkeer voor het Koninklijk Banket verbaasd opkijken, want Assepoester heeft enkele wijzigingen en persoonlijke toetsen aangebracht in de ceremonie. Als de eerste verbazing weggeëbd is, zullen ze verrukt zijn over de nieuwe stijl! Het kasteel is een schitterend oord geworden waar het aangenaam leven is!

De muizen hebben heel wat meer moeite om hun tweede verhaal, "De wereld kijk naar je op", te vertellen. Alles draait hier immers rond een ietwat gekke wens van Tom. Hij voelt zich namelijk alsmaar minder lekker in zijn vel en vreest dat dit komt omdat hij zo klein is en omdat muizen nu eenmaal niet thuishoren in een koninktijk kasteel. "Was ik maar een mens", zucht hij. "Dan kon ik Assepoester beter helpen." Als de Goede Fee dit hoort, gaat zijn wens in vervulling! Maar Tom is amper veranderd in een mens of hij ontdekt al dat een muizengeest in een mensenlichaam een heel stuk ingewikkelder is dan hij gedacht had.

De muizen stuiten hun boek met "Alleen de inhoud tell", een verhaal waarin zelfs Anastasia, de stiefzus van Assepoester, en Lucifer, haar gemene kat, uiteindelijk kennismaken met de ware liefde. In het paleis waren alle voorbereidingen getroffen voor het Lentebal. Anastasia trekt met haar zus en haar boze moeder naar de stad om gepaste kleren te kopen opdat beide jonge meisjes elk een rijke erfgenaam aan de haak kunnen slaan. Maar dan botst Anastasia op de alleraardigste bakkersjongen, en het is liefde op het eerste gezicht. "Geen denken aan", zo oordeelt de boze stiefmoeder die niet van plan is haar dochter zoete broodjes te laten bakken met een jongen van lage komaf! Assepoester heeft echter alles zien gebeuren en is vastbesloten haar stiefzus te helpen de ware liefde te vinden. Lucifer van zijn kant ontmoet tijdens zijn zwerftochten door het kasteel Porn Pom, de prachtige kat van het Hof. Maar hoe kan een onbehouwen kater als hij zo'n koninklijk dier voor zich winnen? "Nu of nooit", denken de muizen en zij stellen Lucifer een verbond voor: de muizen zullen hem helpen Pom-Pom te verleiden, en in ruil zal Lucifer niet langer jacht maken op hen. Maar in dit geval zal de romance een hilarische wending nemen!

Specificaties:
Beeld: 2:35.1 anamorfisch
Geluid: Engels, Nederlands, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: ?
Leeftijd: AL
Speelduur: 72 min.

Extra's:
• Set top game "Assepoesters Sprookjespaleis"
• Disney's verhalenboek "Een klein misverstand"
• "Muzikale Magie" featurette
• Muziekvideo "Put it Together"